Календар на шишање и сечење нокти

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Дали воопшто некогаш сте погледнале во календар - да видите дали токму тој ден е благопријатен за да појдете на фризер за потстрижување на косата или дали баш тој ден е добар ден за сечење нокти?
Или кога ќе ви текне или имате потреба па одите?!

i-1803.gif

Самото обично потсрижување на косата може коренито да ја измени Вашата судбина. Деновите кога ќе се шишате имаат како благопријатно влијание на натамошната судбина на човекот (позитивно -долговечност, среќа и привлечност), така и негативна, доколку се шишате во оние денови кои не се баш погодни и можат да ја нарушат животната сила на човекот и да навлечат беда.
Русите многу обрнуваат внимание на ова погоре и за секој месец имаат посебни календари.

Само за шишање и за нокти сечење бе? А камо календар за депилација?

Секако, другарите за секој роденден ме частат одење на бербер, маникир и педикир.
И навистина мислам дека влијае на судбината... месецот после таа сеанса, луѓето се однесуваат некако понормално спрема мене...

:icon_lol:

за Декември 2011 ;)
3 Декември -не е препорачливо - може да предизвика заболување на јетрата и жолчните патишта
4 Декември - стрижка волос увеличит Вашу удачу, улучшит физическое состојание, улучшаетсја работа органов чувств.
5 декабрја - стрижка волос увеличит Вашу удачу, улучшит физическое состојание, улучшаетсја работа органов чувств.
6 декабрја - стрижка волос принесет остроту чувств, лјубовь, активизацију вниманија и улучшит памјать.
7 декабрја - стрижка волос привлечет несчастье и угрозу длја жизни.
8 декабрја - стрижка волос привлекает счастье, приносит пользу в плане личных отношениј и привлекает красивыј внешниј вид.
9 декабрја - стрижка волос улучшает дејательность, способствует увеличенију доходов.
10 декабрја - стрижка волос способствует потере вниманија к Вам со стороны лјубимых и провоцирует уход лјубимых.
11 декабрја - стрижка волос привлечет к Вам несчастьја, ошибки, разрушение семејној жизни, веројатность потери работы и привлекает тјагу к алкоголју.
12 декабрја - стрижка волос привлечет болезни, препјатствија в Вашу жизнь. Возможны даже проблемы с нервној системој в результате стрижки волос.
13 декабрја - стрижка волос несет опасность препјатствиј, потери собственности, болезнеј, серьезного ухудшенија всех аспектов жизни.
14 декабрја - стрижка волос продлевает жизнь.
15 декабрја - стрижка волос серьезно ухудшит работу печени, почек, желудка.
16 декабрја - при стрижке волос возрастет красота и благополучие, привлекајутсја богатые поклонники и повышаетсја финансовое благополучие.
17 декабрја - при стрижке волос привлекајутсја богатые друзьја и повышаетсја финансовое благополучие.
18 декабрја - стрижка волос сделает Вас красивым человеком, притјагательным и обајательным.
19 декабрја - стрижка волос привлечет к Вам болезни.
20 декабрја - в результате стрижки волос начнет ухудшатьсја зрение, развиватьсја глазные болезни.
21 декабрја - стрижка волос привлечет радость в Вашу жизнь.
22 декабрја - в результате стрижки волос возрастет Ваше очарование и привлекательность.
23 декабрја - стрижка волос привлекает несчастьја и угрозу длја жизни.
24 декабрја - стрижка волос привлекает несчастьја и угрозу длја жизни.
25 декабрја - стрижка волос приведет к сокраштенију жизни.
26 декабрја - стрижка волос приведет к ссорам и конфликтам.
27 декабрја - стрижка волос приведет к потерјам финансовым, обидам со стороны близких и привлечет незапланированные траты.
28 декабрја - стрижка волос принесет в Вашу жизнь депрессију, чувство паники, спровоцирует заболеванија горла и рта.
29 декабрја - стрижка волос увеличивает потенциально Ваши доходы, способствует выигрышу в лотереју.
30 декабрја - стрижка волос ведет к ухудшенију здоровьја, проблемам с носоглоткој, обонјанием, ухудшением качества кожи.
31 декабрја - стрижка волос приведет к ссорам и финансовым потерјам.
--- надополнето: Dec 3, 2011 4:35 PM ---
http://www.oracle-time.com/p/2011_19.html

Од 1ви до 10 ти се шишам секој месец.Значи еден од тие дена ми е определен за шишање,а нокти сечам скоро секоја недела(на рацете),мразам да ги гледам подпораснати.А на нозете мама ми ги сече,така да еднаш-два пати месечно..и то (y)

Јас вчера се шишав а нема нишо за 2ри декември

Не гледам на календар, ја на фризер одам секоја втора недела :giggle: ако не отидам ме фаќаат живци и се осеќам безвеза :D а нокти секоја недела.. едноставно не сакам да се запуштам..

Јас вчера се шишав а нема нишо за 2ри декември
има и за 1и за 2 -ри
и убаво си направил што си бил вчера да се потшишаш-(y)

1 декабрја - стрижка волос привлечет в Вашу жизнь ссоры и тјажбы, если Вы часто стрижете волосы в этот лунныј день, то в итоге распадетсја семьја.
2 декабрја - стрижка волос увеличивает продолжительность жизни и улучшает ее качество.

Серам само Вторник Четврток и Сабота, шо вика календарот за тоа а?
Инаку стрижење еднаш месечно, ноктите од нозете кога ќе почнат да ги дупат чорапите или осеќам како патиката ми е смалена :icon_lol:, а на рацете редовно си ги гризам секоја ден :icon_lol:.

Абе ај, да не треба и аларм да навиваме?

Се знае, ко се има потреба. За шишање околу 1ипол месец до 2 најкасно... за нокти и другите ствари неам приметено кога и шо.

Немам одреден датум за овие работи .
Значи , кога ќе речам ''Утре'' одам да се пострижам ...тоа значи по 1 недела најкасно :D

Е видиш јас нокти сечам еднаш на 4 до 6 недели, најчесто во недела пои туширање... кај сакам браќата од ромската коалиција да се наљутат па да излезат од влада и да имаме проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom