Календар на шишање и сечење нокти

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Серам само Вторник Четврток и Сабота, шо вика календарот за тоа а?
Инаку стрижење еднаш месечно, ноктите од нозете кога ќе почнат да ги дупат чорапите или осеќам како патиката ми е смалена :icon_lol:, а на рацете редовно си ги гризам секоја ден :icon_lol:.
тешко тебе...имаш проблем со стомакот, нередовно празнење - доведува до запек :pos:

А на нозете мама ми ги сече,така да еднаш-два пати месечно..и то (y)
Не ти е срам, дека над 1X години имаш? :confused::eek:
А иначе ова за календаров интересно изгледа, треба да се има распоред за некој работи. :D

А иначе ова за календаров интересно изгледа, треба да се има распоред за некој работи. :D
:pos: ама го испокара сеа и ти.... :pos:(y)

Па треба да си не здрав малце за да се водиш според некој си календар кога да се стрижиш и да сечиш нокти. Тоа ти е хигиена,нема да чекам да дојде 24 па да сечам нокти. :tapp:

Нема зошто да ми е срам..и на тато му ги сече на нозете :icon_lol:..Незнам нокти на нозе да си сечам ,а и нејќам,си имам сечено два три пати и лошо сум ги исекол чорапите си ги исподупев..

Нема зошто да ми е срам..и на тато му ги сече на нозете :icon_lol:..Незнам нокти на нозе да си сечам ,а и нејќам,си имам сечено два три пати и лошо сум ги исекол чорапите си ги исподупев..
Немој да ми замериш, ама не е малце дебилно од твоја страна и од страна на татко ти? Мислам хелоууу, да не треба и нозе да ви мие, и водата после да ја испие?!:eek: Сирота жена........
facepalm23.jpg

Немој да ми замериш, ама не е малце дебилно од твоја страна и од страна на татко ти? Мислам хелоууу, да не треба и нозе да ви мие, и водата после да ја испие?!:eek: Сирота жена........
facepalm23.jpg

Пријателе сите си имаат куќен ред,никој не ја тера.На тато кој му ги сечел ноктите додека не се оженил? Неспособен да не е сега па да неможе сам да си ги исече,така сме навикнати,неа ако и е дебилно нема да не потсетуе со тато кога иде време за нокти сечење..

Каа ќе ми текне тогаш инаку не еве сеа ми текна да ги изгрицкам ноктите на рацете па здравје коа ќе подпораснат пак :) иначе ноктите на нозите си ги сечев вчера и ги сечам секогаш кога имам време после туширање , а за шишањето и тоа зависи кога ќе ми текне а најверојатно за другиот викенд ќе се шишам ако не исти курац пак :D

Па треба да си не здрав малце за да се водиш според некој си календар кога да се стрижиш и да сечиш нокти. Тоа ти е хигиена,нема да чекам да дојде 24 па да сечам нокти. :tapp:
toa e mozhda tvoe mislenje...pre bi rekol neinformiranost, neznaenje od nasha strana
no, ne bi rekol deka se nezdrav narod od sto i kusur milioni nasproti nas- edvaj dva miliona(seznajkovci????!)

toa e mozhda tvoe mislenje...pre bi rekol neinformiranost, neznaenje od nasha strana
no, ne bi rekol deka se nezdrav narod od sto i kusur milioni nasproti nas- edvaj dva miliona(seznajkovci????!)

дај не зафркавај треба некој да ти каже кога треба да ги сечеш ноктите ? па ќе чекаш шотизнам 30ти да дојде а тебе ти се како на орел големи ???

јануарски календар
избегнувајте ги деновите обележани со црвена боја:)

1 јанварја
- стрижка волос увеличивает продолжительность жизни и улучшает ее качество.
2 јанварја - стрижка волос привлечет заболеванија печени, желчевыводјаштих путеј, почек.
3 јанварја - стрижка волос увеличит Вашу удачу, улучшит физическое состојание, улучшаетсја работа органов чувств.
4 јанварја - стрижка волос принесет остроту чувств, лјубовь, активизацију вниманија и улучшит памјать.
5 јанварја - стрижка волос привлечет несчастьја и угрозу длја жизни.
6 јанварја - стрижка волос привлекает счастье, приносит пользу в плане личных отношениј и привлекает красивыј внешниј вид.
7 јанварја - стрижка волос привлекает счастье, приносит пользу в плане личных отношениј и привлекает красивыј внешниј вид.
8 јанварја - стрижка волос улучшает дејательность, способствует увеличенију доходов.
9 јанварја - стрижка волос способствует потере вниманија к Вам со стороны лјубимых и провоцирует уход лјубимых.
10 јанварја - стрижка волос привлечет к Вам несчастьја, ошибки, разрушение семејној жизни, веројатность потери работы и привлекает тјагу к алкоголју.
11 јанварја - стрижка волос привлечет болезни, препјатствија в Вашу жизнь. Возможны даже проблемы с нервној системој в результате стрижки волос.
12 јанварја - стрижка волос несет опасность препјатствиј, потери собственности, болезнеј, серьезного ухудшенија всех аспектов жизни.
13 јанварја - стрижка волос продлевает жизнь.
14 јанварја - при стрижке волос возрастет красота и благополучие, привлекајутсја богатые поклонники и повышаетсја финансовое благополучие.
15 јанварја - при стрижке волос привлекајутсја богатые друзьја и повышаетсја финансовое благополучие.
16 јанварја - стрижка волос сделает Вас красивым человеком, притјагательным и обајательным.
17 јанварја - стрижка волос привлечет к Вам болезни.
18 јанварја - в результате стрижки волос начнет ухудшатьсја зрение, развиватьсја глазные болезни.
19 јанварја - стрижка волос привлечет радость и удачу в Вашу жизнь.
20 јанварја - стрижка волос привлечет радостные событија в Вашу жизнь, знакомство с пријатными лјудьми и улучшит личнују жизнь.
21 јанварја - в результате стрижки волос возрасте Ваше очарование и привлекательность.
22 јанварја - стрижка волос привлекает болезни, несчастьја, обништание.
23 јанварја - стрижка волос привлекает несчастьја и угрозу длја жизни, транспортные аварии и катастрофы, предательство близких.
24 јанварја - стрижка волос ведет к сокраштенију жизни.
25 јанварја - стрижка волос приведет к ссорам и конфликтам.
26 јанварја - стрижка волос приведет к потерјам финансовым, обидам со стороны близких и привлечет незапланированные траты.
27 јанварја - стрижка волос принесет в Вашу жизнь депрессију, чувство паники, спровоцирует заболевание горла и рта.
28 јанварја - стрижка волос увеличивает потенциально Ваши доходы, способствует выигрышу в лотереју.
29 јанварја - стрижка волос ведет к ухудшенију здоровьја, проблемам с носоглоткој, обонјанием, ухудшением качества кожи.
30 јанварја - стрижка волос приведет к ссорам и финансовым потерјам.
31 јанварја - стрижка волос увеличивает продолжительность жизни и улучшает ее качество.

Majski kalendar;)

1 маја - стрижка волос увеличит Вашу удачу, улучшит физическое состојание, улучшаетсја работа органов чувств.
2 маја - стрижка волос принесет остроту чувств, лјубовь, активизацију вниманија и улучшит памјать.
3 маја - стрижка волос принесет несчастье и угрозу длја жизни.
4 маја - стрижка волос привлекает счастье, приносит пользу в плане личных отношениј и привлекает красивыј внешниј вид.
5 маја - стрижка волос улучшает дејательность, способствует увеличенију доходов.
6 маја - стрижка волос способствует потере вниманија к Вам со стороны лјубимых и провоцирует уход лјубимых.
7 маја - стрижка волос привлечет к Вам несчастьја, ошибки, разрушение семејној жизни, веројатность потери работы и привлекает тјагу к алкоголју.
8 маја - стрижка волос несет опасность препјатствиј, потери собственности, болезнеј, серьезного ухудшенија всех аспектов жизни.
9 маја - стрижка волос продлевает жизнь.
10 маја - в результате стрижки волос привлекајутсја проблемы в желудочно-кишечныј тракт, систему выделенија и провоцируетсја потерја вниманија со стороны лјубимых.
11 маја - при стрижке волос возрастет красота и благополучие, привлекајутсја богаты поклонники и повышаетсја финансовое благополучие.
12 маја - при стрижке волос привлекајутсја богатые друзьја и повышаетсја финансовое благополучие.
13 маја - стрижка волос сделает Вас красивым человеком, притјагательным и обајательным, а также улучшит Ваше финансовое положение.
14 маја - стрижка волос привлечет к Вам болезни.
15 маја - стрижка волос ухудшит зрение, повысит факторы риска травм глаз.
16 маја - стрижка волос привлечет радость и удачу в Вашу жизнь.
17 маја - стрижка волос привлечет радостные событија в Вашу жизнь, знакомство с пријатными лјудьми и улучшит личнују жизнь.
18 маја - в результате стрижки волос возрастет Ваше очарование и привлекательность.
19 маја - стрижка волос привлекает болезни, несчастьја, обништание.
20 маја - стрижка волос привлекает несчастьја и угрозу длја жизни, транспортные аварии и катастрофы, предательство близких.
21 маја - стрижка волос ведет к сокраштенију жизни.
22 маја - стрижка волос приведет к ссорам и конфликтам.
23 маја - стрижка волос приведет к потерјам финансовым, обидам со стороны близких и привлечет незапланированные траты.
24 маја - стрижка волос приведет к потерјам финансовым, обидам со стороны близких и привлечет незапланированные траты.
25 маја - стрижка волос принесет в Вашу жизнь депрессију, чувство паники, спровоцирует заболевание горла и рта.
26 маја - стрижка волос увеличивает потенциально Ваши доходы, способствует выигрышу в лотереју.
27 маја - стрижка волос ведет к ухудшенију здоровьја, проблемам с носоглоткој, обонјанием, ухудшением качества кожи.
28 маја - стрижка волос приведет к ссорам и финансовым потерјам.
29 маја - стрижка волос продлевает жизнь и привлекает благосостојание.
30 маја - стрижка волос привлечет заболеванија печени, желчевыводјаштих путеј, почек.
31 маја - стрижка волос принесет остроту чувств и проницательность ума.

За нокти не знам, а за потстрижување на косата имам слушнато (не и проверено) ако се шишаш во денови на млада месечина косата ти расте побрзо !!
Еве што најдов (слободен сопствен превод) -
  • Младата месечина фаворизира раст на косата или ноктите и лекува површински рани побрзо. Ова се должи на фактот дека Месечината врши силно влијание врз природата.
  • Верувањето вели ако се шишате во денови на млада Месечина косата расте побрзо, а шишајте се кога Месечината е полна ако сакате да се задржи подолго шишањето.(во стил да не расте брзо). Месечината влијае исто и на забрзување на растот на органски материи, како што се градинарските растенија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom