Калефест, Кичево - 22.08.2009

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.607
Поени од реакции
8.765
Веб-сајт
www.flickr.com
Не ми паѓаше ништо на памет па еве башка тема за овој настан.
Сега за сега успеав да ископам инфо само на ЈоуТубе :)

interesno interesno
samo kako so gledam vo najavata nema mnogu kvalitetni dj osven goran kan

P.S. moze li nekoj da stave nekoja slika od kaleto da vidam kako izgleda

interesno interesno
samo kako so gledam vo najavata nema mnogu kvalitetni dj osven goran kan

P.S. moze li nekoj da stave nekoja slika od kaleto da vidam kako izgleda

6769_1192030649213_1481812489_30551461_319789_n.jpg

1185879422_zoreski%20(27)_jpg.jpg

6531_223965725253_821055253_8178016_5835198_n.jpg

убав помин на сите што ќе одат таму, мене Мирко Попов и Горан Кан ми здосадија во градов
незнам дали некој друг освен овие на лајн апов дали дошле наваму... :tapp:
а да оние од антена 5 :pos:

ардиов саботата давеше со нешто безвезе, незнам кој му кажал дека добра музика пушта, ама го излажал, така да поарно него скокнете го

6016_110122163961_680348961_2210726_4838340_n.jpg

сепак ќе се оди на настанов ама во покасното :)
ипак се работи за реткост во градов :))

Мирко Попов да го земе топов :icon_lol:

народ 500 а покасното до 200, повеќето дојдени колку да се појдени негде од досада или колку да се бројат и стојат како здрвени
дефинитивно за на класична музика се, таму ќе можат и да си седнат

озвучување: ТАПА

музика и така и така, само флудер растури и направи одлична атмосфера, али може да помине како за прв пат

организација на настанот: ТАПА

пијалоци: ефтини, само замерка изгледа не им кажале да го оладат пивото

ps нека му каже некој на Мирко Попов да си го смени сетот, доста му беше на овој цело лето :tapp::pos:

народ 500 а покасното до 200, повеќето дојдени колку да се појдени негде од досада или колку да се бројат и стојат како здрвени
дефинитивно за на класична музика се, таму ќе можат и да си седнат

озвучување: ТАПА

музика и така и така, само флудер растури и направи одлична атмосфера, али може да помине како за прв пат

организација на настанот: ТАПА

пијалоци: ефтини, само замерка изгледа не им кажале да го оладат пивото

ps нека му каже некој на Мирко Попов да си го смени сетот, доста му беше на овој цело лето :tapp::pos:

Ете како кичевчани секогаш знаат да се поддржат помеѓу себе.

Наместо да се потрудиме сите заедно Калефестот да продожи некои личности плукаат на организацијата и ги поебувааат сите работи.

Преубаво си поминав вчера, музиката беше супер, имаше одлична атмосвера ама минус беа топлите пијалоци. Убаво би било ако се продолжи калефестот и во наредните години.

Ете како кичевчани секогаш знаат да се поддржат помеѓу себе.

Наместо да се потрудиме сите заедно Калефестот да продожи некои личности плукаат на организацијата и ги поебувааат сите работи.

Преубаво си поминав вчера, музиката беше супер, имаше одлична атмосвера ама минус беа топлите пијалоци. Убаво би било ако се продолжи калефестот и во наредните години.

не е плукање, вакви настани се за поздрав и поддршка, али неопростливо е да се прават грешки како на пример што до 17 неможеа да средат за да почнат каснеа 3 саати
несмеат да си дозволат да им се случи тоа со озвучувањето оти тапа беше не се слушаше ни до шанкот
за организација на цел настан од 1 до 10 би добиле 3 макцимум
за прв пат не е лошо ама може многу подобро

музиката не беше нешто нај нај поготово Попов кој истиот сет го пушта 10 месеци
а Флудер секоја му чест

убо ќе е да продолжи, само некои работи треба да се припазат и да се потсредат
неможе за се да кажуваме прв пат е во Кичево е па ај да прогледуваме низ прсти за се
негативностите треба да се кажат за да се поправат

а да и рекламација на настанот ТАПАААААААААА

не е плукање, вакви настани се за поздрав и поддршка, али неопростливо е да се прават грешки како на пример што до 17 неможеа да средат за да почнат каснеа 3 саати
несмеат да си дозволат да им се случи тоа со озвучувањето оти тапа беше не се слушаше ни до шанкот
за организација на цел настан од 1 до 10 би добиле 3 макцимум
за прв пат не е лошо ама може многу подобро

музиката не беше нешто нај нај поготово Попов кој истиот сет го пушта 10 месеци
а Флудер секоја му чест

убо ќе е да продолжи, само некои работи треба да се припазат и да се потсредат
неможе за се да кажуваме прв пат е во Кичево е па ај да прогледуваме низ прсти за се
негативностите треба да се кажат за да се поправат

а да и рекламација на настанот ТАПАААААААААА

Леле и ова не ми се веруваше!! Се жалиш за озвучувањето?? Се слушаше дури до Горица!
Касно почнаа ама сепак преубаво беше и рекламацијата беше супер, цело Кичево беше излепено со плакати, на фејсбук по 40 покани дневно ми стигнуваа.

Леле и ова не ми се веруваше!! Се жалиш за озвучувањето?? Се слушаше дури до Горица!
Касно почнаа ама сепак преубаво беше и рекламацијата беше супер, цело Кичево беше излепено со плакати, на фејсбук по 40 покани дневно ми стигнуваа.

се слушаше до горица???

можам да ти кажам дека лажеш

ни до стефано не се слушаше, затоа што имаа малку опрема, а и таа што ја имаа некаде околу 8-9 сатот им се расипа

затоа ни до шанкот не се слушаше

плакати? малку имаше види низ Скопје како се лепат плакати за вакви настани

фејсбук???
не го користат сите ти текнува

башка мои другарки кога одев за в кале ме прашуваат кај одам, им вика в кале, а тие изненадно прашаа „денеска е тоа?“
а од Кичево се, секој ден низ град, па види ти сега колку било добро изрекламирано

а шо ќе беше од други градови да се побара поддршка

башка имаше другар од Скопје дојдено, го однесовме и тапа му беше

кога би се логирал и сам би го потврдил тоа

негативности можам до утре да пишувам, не е тоа тоа, туку треба да се гледа за в година да ги нема, или што помалку да ги има

и да други ДиЏеи и бендови, овие веќе и премногу се досадни во градов

клипов не е баш како што треба ама ај да го постирам

abe sega neznam kako bilo na zurkata.toa e normalna rabota deka na nekoj nema da mu e ubavo a na nekoj deka ke mu e ekstra,spored dj-te ne se nesto posebno osven goran kan i flooder
kolku so imam slusano od eden prijatel od kicevo isto kako mene dosta e prenesen po technoto i po elektronskata muzika mi kazuva deka vo kicevo se pravat dosta kvalitetni zurki i se nosat dosta kvalitetni dj po kavicite,e sega kako bilo na ovaa neznam

abe sega neznam kako bilo na zurkata.toa e normalna rabota deka na nekoj nema da mu e ubavo a na nekoj deka ke mu e ekstra,spored dj-te ne se nesto posebno osven goran kan i flooder
kolku so imam slusano od eden prijatel od kicevo isto kako mene dosta e prenesen po technoto i po elektronskata muzika mi kazuva deka vo kicevo se pravat dosta kvalitetni zurki i se nosat dosta kvalitetni dj po kavicite,e sega kako bilo na ovaa neznam

се носат истиве од настанов
Мирко Попов по едно 57898327892314789 пати во годината
Флудер еднаш до два пати годишно за да направи добра журка
Горан Кан 2-3 пати годишно и кога е тој е добро

од анетана 5 порано секоја недела идеше Ерик Фокс
идеа Никифор, Ицко и компанија барем еднаш месечно, сега послабо

ете отприлика какви журки има по кафичите

ама затоа поп естрадава редовно иде, а да и во последно време српски ѕвезди се актуелни :pos:

а ќеф ми направија петокот Беј Д Фиш и пред пола година Фолтин

се носат истиве од настанов
Мирко Попов по едно 57898327892314789 пати во годината
Флудер еднаш до два пати годишно за да направи добра журка
Горан Кан 2-3 пати годишно и кога е тој е добро

од анетана 5 порано секоја недела идеше Ерик Фокс
идеа Никифор, Ицко и компанија барем еднаш месечно, сега послабо

ете отприлика какви журки има по кафичите

ама затоа поп естрадава редовно иде, а да и во последно време српски ѕвезди се актуелни :pos:

а ќеф ми направија петокот Беј Д Фиш и пред пола година Фолтин
leleee ne gi zboruvaj tia:vozbud:

Озвучувањето и организацијата ТАПА. Од ѓуптин беше озвучувањето, а тој врска си немаше со озвучување. Кога свиреа бендовите беше катастрофа, гитарите со процесор директно во миксета. Кај го има тоа :kesa: Тапа...

Озвучувањето и организацијата ТАПА. Од ѓуптин беше озвучувањето, а тој врска си немаше со озвучување. Кога свиреа бендовите беше катастрофа, гитарите со процесор директно во миксета. Кај го има тоа :kesa: Тапа...

е така

не е работава само да се има настан, туку и да го биде како што треба

а в кале то го немаше

не е финтава да викаме само браво, оти тоа „браво“ требит да го заслужат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom