Какво сирење јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата НеоН
  • Време на започнување Време на започнување

Од што јадете најчесто?

• Крајво

Гласови: 107 49,1%
  • Овчо

Гласови: 91 41,7%
  • Козјо

Гласови: 13 6,0%
  • Никакво

Гласови: 7 3,2%

• Вкупно гласачи
    218
Прееска бев во Кораб Трница но не земав сирење од таму, бидејќи земав од едно бачило пред Галичник и топ е сирењето. Вреди за сите пари. Да го изедам ќе одам пак да си земам бидејќи не носел до Скопје.
Дали е од на крајот на шумата...од десна страна пред да се искачиш горе? Тој е кичевчанец...од с.Тајмиште

Дали е од на крајот на шумата...од десна страна пред да се искачиш горе? Тој е кичевчанец...од с.Тајмиште

Од Маврови Анови кога се искачаш накај Галичник, првото бачило што е.
Две има само по патот кон Галичник. Албанец е човекот.
Има табла со закачени рогови од овен и пишува бачило.

Ne e kičevčanecot. Vo sekoj slučaj dobro e sirenjeto od toj kraj...sum zemal 2-3 pati

Каде е Кичевчанецот поточно?
Да пробам и од кај него следен пат.
Neznam godinava dali e seuše tamu....se žaleše deka ima problem so pasištata. Golemite igrači kako gazdata na žičarata vo Mavrovo i slični...mu gi zavzemaat pasištata i e ograničen za paša. Vika sekoja godina so pomoš na ,, nekoi od gore,, mu otkinuvaat po del od pasištata i
Inače ovaa e lokacijata...
41.648392,20.708950

Дали го имате пробано ова?

e579aa7601058e8c9b7de46e607a0ebb.jpg

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

По 10 години во Словенија, конечно најдов едно доста вкусно сирење. Иначе бугарско овчо, почнаа да го носат во последно време. Германски и словенски сирења не личат на ништо. Одвратни се.

Дали го имате пробано ова?

e579aa7601058e8c9b7de46e607a0ebb.jpg

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Јас тука не наоѓам никакви наши сирења.

Ова го имам јадено во Скопје, добро е. Иако, е далеку од вистинското овчо галичко сирење.

Мене убави ми се од Бучен Козјак сирењата, добар вкус имаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom