мелено месо, јагнешко, пилешко ама сеа поретко само стекови во маринада леле кавки сееееее мњам мњам,,, исто рибце обозавам само не знаам да го правам и само коа ке направи нешто такто ми мајсрое е за скуша и ослич а богами и пастрмка. не јадам сФинско никако под никакФи околности појќе не.
По 2-3 пати во годината,ме фаќа иштав за телешко или пилешко.Во меѓувреме,додека да ми дојде желба за месо,јадам мноооооооооогу зеленчук и соја.И не,не е од помодарство,едноставно ми се допаѓа вкусот на сојата.
Месо..хмм...не ми е некој фаворит...освен риба...под принуда јадам пилешко,евентуално свинско ако е добро спремено(од мајка ми),мелено месо во сендвичи и жабји батачиња,мммм
Sekakvo....
Obozavam meso.
Ali nadvor od doma gledam da jadam cisto meso(da ne jadam meleno meso i ostanati `specijaliteti`) hehehe...
Znaci u kafana nema kebapi i pleskavici...
I ne kupuvam virsli,pasteti,salami i ostanati `prerabotki` od meso...posto tamu se drugo ima,samo meso ne.
Sto sakam najvise?Svinski biftek (bonfile) ili kremenadli prigotveni pod folija,i posle toa ja namaluvas temperaturata (poslednite 10 min) i ja vadis folijata.
Ili peceno pile.
значи после свинското идеме на батаци ууууууу! а највеке мразам риба и телешко!
иначе до сега не сум експериментирал со храна да јадам коњско, кучешко, староско, кртско месо и не би експерименитрал. Највеке ми се гади кога ке слушнам дека у некоја кебапчилница имале специјалитет од жабји батаци или пак зајачко месо блјахххх
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.