Какво месо јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата Insane
  • Време на започнување Време на започнување
paaa..Pilesko i telesko i jagnesto i svinsko ..i riba afkors omileni mi se pastrmki:d

мелено месо, јагнешко, пилешко ама сеа поретко само стекови во маринада леле кавки сееееее мњам мњам,,, исто рибце обозавам само не знаам да го правам и само коа ке направи нешто такто ми мајсрое е за скуша и ослич а богами и пастрмка. не јадам сФинско никако под никакФи околности појќе не.

Секое го јадам освен говедско а исто така не сум многу по риби

јадам само риба :vozbud:а од другите меса јадам само ако мајка ми запне :sakas_ustдека мора да го изедам:nesvest:

пилешко и некогаш свинско! друго ништо!

јас јадам пилешко,телешко и јагнешко

По 2-3 пати во годината,ме фаќа иштав за телешко или пилешко.Во меѓувреме,додека да ми дојде желба за месо,јадам мноооооооооогу зеленчук и соја.И не,не е од помодарство,едноставно ми се допаѓа вкусот на сојата.

Месо..хмм...не ми е некој фаворит...освен риба...под принуда јадам пилешко,евентуално свинско ако е добро спремено(од мајка ми),мелено месо во сендвичи и жабји батачиња,мммм

Sekakvo....
Obozavam meso.
Ali nadvor od doma gledam da jadam cisto meso(da ne jadam meleno meso i ostanati `specijaliteti`) hehehe...
Znaci u kafana nema kebapi i pleskavici...
I ne kupuvam virsli,pasteti,salami i ostanati `prerabotki` od meso...posto tamu se drugo ima,samo meso ne.
Sto sakam najvise?Svinski biftek (bonfile) ili kremenadli prigotveni pod folija,i posle toa ja namaluvas temperaturata (poslednite 10 min) i ja vadis folijata.
Ili peceno pile.

Meso jadam sekakvo no nakmnogu preferiram riba, meleno i pilesko

Јадам секакво месо.. Најмногу сакам свинско месо и пилешки стек.. мммм

KrToT напиша:
СВИНСКОООООООООО ЗА ИНАТ НА............

Мој човек!

значи после свинското идеме на батаци ууууууу! а највеке мразам риба и телешко!

иначе до сега не сум експериментирал со храна да јадам коњско, кучешко, староско, кртско месо и не би експерименитрал. Највеке ми се гади кога ке слушнам дека у некоја кебапчилница имале специјалитет од жабји батаци или пак зајачко месо блјахххх

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom