Какво гравче сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување
Tавче гравче во секој случај е најубаво....кога сум бил мал не сум јадел баш,баш тавче графче ама сега повеќе го сакам бидејќи не е водено како обичното,а + со обичното многу јадам леб...некако,не е баш баш:toe:

The`bItCh напиша:
Најубаво ти е гравче со ребро или тавче гравче со додаток зелка салата. Мх, мх, мх, мх.. :je:
mi se prijade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :vozbud: :vozbud:

Grav so kecap???imat i takvo nesho?? inace jas sakam najmnogu tavce gravce....

Сакам обичен варен грав, доста течен човек да си црпне и да го засити. Го сакам тој баба ми што го правеше со нане во него, секогаш го погодуваше но за жал више го нема, а мајка ми незнае таков да направи. Инаку на Коледе сакам да јадам бел грав за ручек.

Иако ретко јадам грав,сакам тавче гравче со домашни крушевски колбаси.Тоа не одбивам.Кој не пробал,трк до Крушево зимава.:)

vardarce напиша:
Сакам обичен варен грав, доста течен човек да си црпне и да го засити. Го сакам тој баба ми што го правеше со нане во него, секогаш го погодуваше но за жал више го нема, а мајка ми незнае таков да направи. Инаку на Коледе сакам да јадам бел грав за ручек.

Единствениот грав што воопшто не можам да го поднесам е тој бел грав. Ми се лоши од самата помисла на него, а не камоли да земам да го јадам. Бљак бе!

Од сите видови, приткари, пешаци тетовски и други.

варен тавче, со колбаси со ребра

Vareno corbesto gravce,posno,so zaprska i so nane.

тавче графче или она само петок шо се јајт хехе

Tafce gravce bez meso ili kobasici i slicni cuda ili vareno posno,mh mh mh,veke naracav na majka mi da me ceka sea koa ke si dojdam:):):):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom