Какво чувство добивате кога ќе се замислите да имате бебе?

• Креатор на темата Креатор на темата blue seagull
  • Време на започнување Време на започнување
Ах...ретки се тие моменти, но кога ќе замислам дека имам бееб добивам некое неописливо чувство...Едноставно сакам да имам нешто мое покрај мене....Нешто што јас сум го создал од љубов...

паника,една огромна паника тоа е кревко а ти си луда ме плаши самата помисла на тоа
тоа е една огромна одговорност,поправо тоа е најголемата одговорност што може човек да ја добие

ех,и јас така воздивнував кога ке помислев на бебе-ми се оствари желбата фала богу,и не е баш како си замислував дека нема да биде тешко ама тешко е да имаш бебе и ете веке е детенце,ама тоа е слатка тешкотија...:pipi:

Помислата на бебе, ме исполнува, разнежнува, смирува. Баш сакам да имам едно, ама ми е страв само да го родам:icon_lol:. Инаку не ми е страв од помислата да станам мајка, едвај чекам кога ќе се случи тоа.

Е тоа е нешто најубаво :) Мало, нежно, распискано хохоооо :noze: Мислам дека тоа е највредното во животот... Убаво е чувството при самата помисла на бебе, па замислување играње,ехееее (y)

На моиве 18 години сега кога помислам ми иде куфер под мишка и бришка! Недај боже аууф ауф пу пу! ...добро,за неколку години сигурно ќе сакам :D

:LOL:,,,znachi si reshila ,,,,,nekoj so ,,taka pogolemko detule,,, a ne ti ke se machish te 9 meseci ,,,te menjaj peleni,vaka :pos:najubavo gotov proizvod,samo si igrash so nego:свиркам::ROFLMAO:
pa fala bogu :) :) :) ima luge koi mozat so bebinja i nekoi koi ne mozat...jas ne mozam da podnesam placenje na bebe zasto aftomatski i jas ke se rasplacam.

Моментално ми е најголем кошмар тоа, не сакам ни да помислам во моментов дете да имам.
Тоа би значело доста лоши работи за мене и моите желби, затоа избегнувам да мислам на таа тема.
Сепак, да, имам сонувано, но од пусти страв беше тоа, ми доцнеше :(

Е тоа е нешто најубаво :) Мало, нежно, распискано хохоооо :noze: Мислам дека тоа е највредното во животот... Убаво е чувството при самата помисла на бебе, па замислување играње,ехееее (y)

Ух, мислам дека љубовта и нејзината плод се оние кои што не одржуваат во живот. Чувството е неописливо. Од првиот контакт на мајката со нејзиното мало бебенце кое само по себе е незаборавно, до првото доење, првиот плач. Мало нежно битие кое растело во твојата утроба. Првите негови трапави чекори, одот. Скокотот, детската смеа, па се до неговото нежно проѕевање и заспивање во моите прегратки. Нешто непроценливо. :love:

Формирање на семејство, имање бебуши ми е најголема желба! Мислам дека тоа за мене е ултимативната среќа, не барам ни пари ни луксузи, доволно ми е да доживеам нешто такво, да се радувам на дечиња, внучиња....:love:

Тоа е тоа за што сонувам. Само за тоа мало суштество сакам да живеам....така барем ќе имам за кого да живеам, за кого да се борам, на кого да се радувам. Само тоа бебе ќе ме направи најсреќен човек и најсреќен татко на целиот свет. Се што јас не сум доживеал како дете, сето тоа на него ќе му го пружам. Па заедничките игри, излети....ех....
Со душа го чекам тој ден, знам дека е далеку, ама времето брзо поминува:)

Убаво чуство и доколку сум во можност да им пружам добри услови за живот би имал и 3-4 деца зошто да не, а и многу е убаво чуството кога ќе видиш бремена жена иако онака “здебелена“ што се вика сепак зрачи со енергија и топлина (y)

1.jpg

Убаво чуство и доколку сум во можност да им пружам добри услови за живот би имал и 3-4 деца зошто да не, а и многу е убаво чуството кога ќе видиш бремена жена иако онака “здебелена“ што се вика сепак зрачи со енергија и топлина (y)

Прегледај го приврзокот 45542
И јас сакам да имам 3 деца, ама сега од Бог барам барем едно да ми подари колку да го осетам тоа чувство:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom