- Член од
- 23 јануари 2012
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 10
Машала, машала, ние новите генерации сме се’ најлошо - летви сме секој викенд, пушиме цигари, се дрогираме, се курваме, седиме по цел ден на компјутер, не почитуваме, не читаме книги, глупи сме, арогантни... браво!
Прво, не сме многу поразлични од тие генерациите претходно, и таа мала разлика која ја има е само заради поразличните услови во кои живееме. Јас можеби не сум кадарна да направам објективна споредба на мојата генерација со онаа на моите родители, но не се ниту моите родители, ниту вие. Секогаш за другите ќе мислиме дека се за нијанса-две (а можда и повеќе) полоши.
И далеку од тоа дека сите „удриле бригу на весељу“. Ама ете, кога заклучокот за една група се донесува врз основа на однесувањето на некои поединци, се доаѓа до невистина. Ова звучи како дефиниција за стереотип, не?
секоја генерација е се полоша и полоша така да сите зборови против, се сувишни. не е тоа до родителите, туку до капитализмот
секој гледа што повеќе да повлече за себе, па и од таму потекнуваат лошотиите на човекот, затоа што никој не гледа на другиот да му помогне туку гледа својот врат да го спаси... така да, не само македонските туку сите деца од 11 до 15 ќе бидат поинтелегентни од претходниците, но и ќе бидат полоши.........................
. Инаку да, мртов сериозен сум за ова.
Или подоцна кога ќе излезе од дома на студии (ако и уопште излезе) другарите си играат мајтап бидејќи малиот мој не знае да разликува коњак и вотка. Ќе биде како џукела, како Могли пуштен во реалниот свет после 18 години поминати во џунгла. Бог да чува од вакво сценарио. Јас лично би се осетил како паднат на родителскиот испит.

) па тоа очајно ти е ?Сигурно не ти е,пошто очигледно и ти така размислуваш и сматраш дека е ОК тоа.Тоа што е различно од твоето мислење,е очајно и глупо,другото е ОК...лошо,многу лошо.