Каква (ќе) е вашата реакција?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Fortune напиша:
Значи да претпоставиме дека шеткате некаде и до вас се доближува личност со која не сакате да разговарате (моментално или воопшто), но таа ви прај муабет. Како би реагирале? Би ја свртиле главата и би продолжиле понатаму, без разлика што ви се обратила?

Или, пак, седите во некој кафич, доаѓа кај вашата маса човек со кој не сакате да разговарате. Дали од култура би рекле да седне со вас или ќе се правите мутави и ќе го игнорирате? Дали би размениле барем два-три збора?

Ако не сте биле во ваква ситуација, претпоставете како би реагирале доколку се најдете. Па, бујрум:)
Slusnav nesto ili kanta tropna- ke mu recam i ke si prodolzam ponatamu pa ako mu se isplaka neka si zboruva sam so sebe.

Epa dokolku me sretne nekoj takov covek na ulica bi trpela i bi pravela nekakov muabet u smisol "sto pravis "kako si" i sl. A da me sretne vo kavic samo bi se pozdravila i tolku. Sto ima da sedeme zaedno na kafe ako ne se podnesuvame? :toe:

Ако сретнам некој таков човек ќе постапам како што се чуствувам во моментот ако не ми е до муабет или не го поднесувам ќе го игнорирам, зашто да му правам лице и да се мучам да му праам муабет?

Би правел муабет ама и би се правел мутав:salut:

Со најсмирен тон,ќе и кажам на личноста да ми се тргне од пред очи,затоа што последиците нема да бидат пријатни.Ако си го бара со боринче,еее тогаш ќе си го најде!

Ако почне некој интересен муабет, ќе разменам два три збора. Ако не, ќе игнорирам, или едноставно ќе го испудам.

Иш!

Ако е човек што стварно “ме дига од патики“, на фин начин ќе го/ја замолам да фаќа патот. А доколку не сака, не обраќам пажња додека не се одкаже од муабетот со мене, ај да видам кој е поголем инат:jaj:

Муабетот би го водел на дистанца и официјално, за да си стави на увид дека денеска не ми е до муабет со него

Па културно ке му кажам да пали патиките и да се губи. Ако несака... Има начини како да направиш некој да се почувствува дека е непожелен. Е сеа ако е ептен тврд орев... Побудалиот попушта така да ке си заминам нека крши глава.

Dzish напиша:
Па културно ке му кажам да пали патиките и да се губи. Ако несака... Има начини како да направиш некој да се почувствува дека е непожелен. Е сеа ако е ептен тврд орев... Побудалиот попушта така да ке си заминам нека крши глава.
А ако почне да те следи? :jaj:

Fortune напиша:
Значи да претпоставиме дека шеткате некаде и до вас се доближува личност со која не сакате да разговарате (моментално или воопшто), но таа ви прај муабет. Како би реагирале? Би ја свртиле главата и би продолжиле понатаму, без разлика што ви се обратила?

Или, пак, седите во некој кафич, доаѓа кај вашата маса човек со кој не сакате да разговарате. Дали од култура би рекле да седне со вас или ќе се правите мутави и ќе го игнорирате? Дали би размениле барем два-три збора?
На старт ќе бидам љубезна и ќе разменам неколку збора,а потоа на уште по љубезен начин ќе му/и кажам дека неможам во моментот да разговарам и ајт создравје!
Ако е упорен/а ,поточно напорен станувам и заминувам!Ако сум на улица ќе влезам во некоја продавница,нешто ќе ми текне во моментот важно ќе го откачам!Не можам да трпам некој да ме масира!

The simple procedure. Ignore!!!

можеби не сум најкултурен, ама сега ако почне да ми прави муабет, од чиста култура ќе напрам и јас, ама ќе гледам што е можно пократко, да не се замуабеувам со саати

Ќе го/ја дослушам до крај и на крајот ако ми се свиѓа мубетот ке видам што ке направам ако не ге ставам Ignore.

Ignore, ignore......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom