Каква е вистинската грижа за децата во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Ova e staro,nema da zachudich nikogo.

Cubota,ili si legai, ili odi na kupon, ili ...si na rabota i trebe da pliykach po Bg=
PFuu....

:tapp::tapp::tapp::tapp:

vistinska griza...
komshu, vistinskata griza za decata vo bugarija ne e mnogu po razlicna od vistinskata griza za decata vo makedonija, ili kade i da bilo drugade.

vo bugarija, kako i vo makedonija, lugjeto zivotot kje si go dadat za svoite deca. ne si misli deka e porazlicno. balkanskite narodi se mnogu parokialni.

za bolnite i samotni deca - a toa e najteskata coveska tragedija - situacijata veke e promeneta. pred 10-12 godini bugarija bese vo bankrot. sega vekje ne e. naprotiv.

sega vekje niz cela bugarija niknat ete takvi raboti.

SOS Children's Villages Bulgaria

za decata ne se gradat bolnici i izolatori - a se gradat celi detski selista.
klikni tuka:

http://www.sosbg.org/index.html

izgledaat ete taka:

http://www.pbase.com/ngruev/sos_village_dren

prijatelski pozdrav!

vo sofija sega seka edna sedmica se otvara po edna nova detska gradina. vistina e. cuj go so sopstvenite usi.

babite pak go falaat borisov:

http://news.ibox.bg/section/id_79/play_952020097

2 godini nazad bil sniman filmot i razbunil narodot, dojdova i ot EU.Darjavata bila prinudena da uzima merki i jivitot na tie deca se podobri. Znaech shto EU i evro nema da dade ako ne si u ramka. Standart gonime za sve i proverki ni se storuvaat chesto.
Prez dekemvri ako vi pokanaat chte razberete za chto ide rech=

No toa e za dobro- Bg za tova ima napredok

Pa da vidime kolku vie ste evropjani.

Kako se obiduvas be ti bilo sto da iskritikuvas vo vrska so Bugarija.Toa e sovrsenstvo zemjata od Oz,za razlika od gnasnata nezdrava Makedonija polna so srbomani naslednici na srbomanot Aleksandar.Sekoj sto ke se obide da ja kritikuva Bugarija e patoloski slucaj,srboman,jugokomunist,neevropec.cudak.:pos2::pos2::pos2:

Kako se obiduvas be ti bilo sto da iskritikuvas vo vrska so Bugarija.Toa e sovrsenstvo zemjata od Oz,za razlika od gnasnata nezdrava Makedonija polna so srbomani naslednici na srbomanot Aleksandar.Sekoj sto ke se obide da ja kritikuva Bugarija e patoloski slucaj,srboman,jugokomunist,neevropec.cudak.:pos2::pos2::pos2:
:bravo::bravo::bravo:
Iskreno i ot dusha kazano.

Ako i da e filma star,temata e aktualna. Fakt e deka polojenieto vo domovee za izostaveni deca ne e mnogo dobro. Az sum bil vo takiva domove i sled tova nekolko dena vo depresia.

Vo zapadna Europa drjavata podpomaga semeistvata finansovo, sami da se grijat i gledat nedugavite deca. Praktikata vo Bulgaria e tezi deca da se davat na griga na drjavata, i kako bedna drjava Bulgaria ne moje da osiguri se oshte nobhodimoto neobhodimite griji
Tova e vistinata, a sichko dugo e podigravka so sudbinata na tia deca.

Vo ovoi kontekst me interesira, kak Makedonija se griji za izostavenite deca i kakvi griji polag. Naerno nekoi ke dade danni i materiali.

Немојте да плукате по татарите, ние сме лошите а тие се најцивилизираната нација.

Еве да видите како цивилизирано се постапува со деца со помош на бугарската полиција и судство и се носат во странска држава (веќе еднаш го постирав) и праведните бугари форумџии ќе можат да се гордеат со нивниот беспрекорен правосуден систем од кој треба да учиме и да земаме пример.

http://vbox7.com/play:92b999a6&r=emb

Pa da vidime kolku vie ste evropjani.

pa vo nikakov slucaj ne mislam oti sto sme vo nekakva mera pogolemi evropjani od drugite balkanski narodi.

i licno jas sum za siroko otvoreni granici, i za normalni depolitizirani i deideologizirani odnosi.

kef mi e - odam vo belgrad, kef mi e viena, kef mi e minhen ili kopenhagen. kef mi e moskva ili london. i ako mi pisne od bugarija ili od moite rodnini :wink: da odam da ziveam i da rabotam kade sakam i kolku sakam. jas vo prazni prikazki vera nemam. jas veruvaam vo biznis i vo palen dzeb.
:smir:

ШТО ВЕ ИНТЕРЕСИРА БЕ ЗА ВО БУГАРИЈА, ГЛЕДАЈТЕ СИ ДОМА ШТО ВИ СЕ СЛУЧУВА!

Немојте да плукате по татарите, ние сме лошите а тие се најцивилизираната нација.

Еве да видите како цивилизирано се постапува со деца со помош на бугарската полиција и судство и се носат во странска држава (веќе еднаш го постирав) и праведните бугари форумџии ќе можат да се гордеат со нивниот беспрекорен правосуден систем од кој треба да учиме и да земаме пример.

http://vbox7.com/play:92b999a6&r=emb

bugarija morase da go ispolni resenieto na polskiot sud. koga vie vlezete vo eu i za vas kje bide istoto. a za taa bitova drama se vinovni i dvojcata roditeli. mama e losa, blablabla, ela da si odime doma vo bugarija bez soglasieto na drugiot roditel. toa e psihicka trauma za seko edno dete. nikoj nema pravo da govori na decata protiv nivnite roditeli. na 5-6 godini deteto kje veruva se sto cue. toa e kako noz da mu zabies vo srceto. cel zivot kje si misli deka tato ili mama bile losi i ne go obicale. kriminalno e toa.

Абре недејте така бре сос момчета б`гарчета!
Тие се најпамтни, најбогати и од привилегирана раса!
Нам не ни кажуваат во фиромистан-србоман држвата, ама се работи за супер раса на напреднат животински вид!
Некои од нив можат дури и да зборуваат! :pos2:

P.S. Срамота за децата....

Каде виде дека имам бугарска фамилија?
Можи сум руски шпиун...:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom