Каква е вистинската грижа за децата во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Ма много сте ми били загрижени за децата на Бугариа.Тоа е радостно стига да не беше лицемерно.Инак вие 1% от вниманието което посветувате на Бугариа да го посветувавте на вашата собствена родина положените немаше да е като денешното.Да сте единствената држава во света која секоја година мени име на држава на црква знамена устави.Кој каквото посака.
Дајте да преименуваме вече овој подфорум на Бугариа.И така 99% от темите са за нас:smir:

Си имете во Бугарија форуми, ама како што гледам таму некако не ве сакат па затоа имате отворено теми новости од македонските форуми за да ви дадат внимание. Ама пак ништо.

Во еден муабет со бугарски историчари од Варна и Пловдив, кога ги прашав за мислење за Македонија ми одговорија тоа е работа на вашите Македонци во Софија, нас во интерес ни се бугарите и нашата историја а за овие Бугари (Македонци) вие ќе им сте вечна тема.

Поздрав до колегите бугари, а за вас неверници сами иден ден ке се свестите.:uvo:

поздрав до колегите бугари а за вас неверници сами иден ден ке се свестите:uvo:

:))
Андонов Бале, ти си ми идол, сакам да сум како тебе кога ќе пораснам, сакам да имам дел од твоите мошти откако ќе умреш...
ОМФГ човеку, те молам, ама стварно те молам кажи ми дека си на форумов по службена должност и дека на крајот на месецов ќе добиеш плата поради истото. Така ќе разберам и нема да ми биде бескрајно, неверојатно многу жал за тебе!

Темата можи е стара ајде дајте слики од денешната состојба на овие деца да види ме како сега живеат.

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=130503

http://dnes.dir.bg/2008/02/23/news2699573.html

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=255018

http://news.ibox.bg/news/id_1980331390

http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=11138

http://news.ibox.bg/news/id_1653942831

Андонов Бале, ти си ми идол, сакам да сум како тебе кога ќе пораснам, сакам да имам дел од твоите мошти откако ќе умреш...
ОМФГ човеку, те молам, ама стварно те молам кажи ми дека си на форумов по службена должност и дека на крајот на месецов ќе добиеш плата поради истото. Така ќе разберам и нема да ми биде бескрајно, неверојатно многу жал за тебе!
На Македонците служба ние е Македонија. Имаш ли нешто против? :baeh:

Па ова што сте го дале на увид исто така личи на катастрофа. Само зборуваат во идно време, ќе направеле, ќе подобреле, ќе дале, одбрале место да се изгради нов дом... Повеќе ми личи на заташкување да се добие некој поен колку да помине интересот за проблемот пред странците.

Доброто е што започнале реформа на 105 институции наменети за деца. Но некако не ми се гледа да има некои поголеми резултати иако од УНИЦЕФ ги тапшаат по рамо.

Ги зголемиле парите десеткратно само за оние деца кои одат на училиште, за сега да имаат еден лев на ден по дете ?!? :nesum:

" На месец те получават по 30 лева, което прави по левче на ден." По думите на Масларова директорите трјабвало да следјат много внимателно тези пари да не отиват за цигари, а за необходимите на децата нужди. "Не всички деца, които живејат с'с семејствата си, имат по левче на ден".

Па ова што сте го дале на увид е уште поголема катастрофа. Само зборуваат во идно време, ќе направеле, ќе подобреле, ќе дале, одбрале место да се изгради нов дом. Повеќе ми личи на заташкување колку да помине интересот за проблемот пред странците.

Доброто е што започнале реформа на 105 институции наменети за деца. Но некако не ми се гледа да има некои поголеми резултати.

Ги зголемиле парите десеткратно само за оние деца кои одат на училиште, за сега да имаат еден лев на ден по дете ?!? :nesum:

" На месец те получават по 30 лева, което прави по левче на ден. "
По думите на Масларова директорите трјабвало да следјат много внимателно тези пари да не отиват за цигари, а за необходимите на децата нужди. "Не всички деца, които живејат с'с семејствата си, имат по левче на ден".

Ке повтораам па - ЕС следи напредокот на сека страна , член на ЕС, оште повеке на новите членови како БГ. Знаите , што не може да не се изполни препораката по даден проблем. Та и с тоа со децата от Могилино.
Убаво , што е качено у форумот- да го видите во Мк. - Там сигурно има такви болни деца. Да знаете , што кога получите покана за униата , ке ви гледаат и вас тако и да се учите от нашите грешки, та да не ги допускате и вие. А проблемот со теа нештасни деца е решен - не видиш ли датата на постовите.
А инак материалот е качен с цел да оцрни Бг.Секи го азбира тоа.

На Македонците служба ние е Македонија. Имаш ли нешто против? :baeh:

Многу силен сбор-похвално! Како можеш да сбориш от име на сви македонци!??? :vozbud:

A бе не ми објаснувај ти мене, кој што живеам во ЕУ, како е таму. Од вчера си влезен, а до вчера за "чорапогашти" ви се работеа жените.

Постоењето на ваква негрижа и злопоставеност спрема деца вас ве оцрнува пред светот, а не ние. Тоа е ваша срамота.

Уште поголема срамота е дека се дигнал еден град, Русе, за да не ги прими децата. Ве тапшаат oд УНЕСКО дека сте направиле најуспешна акција во Бугарија, и навистина пожелувам да е така, но не ми изгледа.

Било како било, тоа е ваш проблем и ние треба да се фокусираме на наши проблеми во Македонија. Но сепак е добро што го видовме и овој аспект на мизеријата.

A бе не ми објаснувај ти мене, кој што живеам во ЕУ, како е таму. Од вчера си влезен, а до вчера за "чорапогашти" ви се работеа жените.

Било како било, тоа е ваш проблем и ние треба да се фокусираме на наши проблеми во Македонија. Но сепак е добро што го видовме и овој аспект на мизеријата.

Покажи добра практика за работа со болни деца во Мк. - добре е да се види как е у вас. При нас беше , во истина мизериа, но владата и НПО се загрижиа.

Античните душегрижници нешто го изигруват како да са много загрижени за бугарските деца.Не ми се верва на мене тоа.По ми личи на типичното македонско лицемерие :helou:

Да ти кажам право, кога прв пат го гледав клипот се загрижив ептен за тоа како ги третирате децата и како сте продажни г... и п... во односите со другите држави, а само на Македонија покажувате заби (куче што лае не каса). Она што навистина не загрижува е тоа што во еден двор бркате манџа а во другиот се правите како да не гледате ништо. Можеби навистина ви е грижа за тоа што ви одземаат децата така другите државјани, ама тоа дека се грижите за вашите во Македонија е чисто лицемерие, само за добивање политички поени.

Ova e staro,nema da zachudich nikogo.
Стари се на дедо ти воловите, мислиш дека сите проблеми сте ги решиле и дека тоа уште го нема?
pred 10-12 godini bugarija bese vo bankrot. sega vekje ne e. naprotiv.

Ај што ми расправаш, сега не сте во банкрот и се грижите за децата?

Да точно е, се грижите за децата ама на богатите...

Cе гледа какви морбидни работи да не сакате и крвта да ми ја испиете, а пошто сите сте јаки побарајте можи ќе најдите и како се викам вистински...

А за коските дојди ке ти дадам уште сега да не се мачиш. :sekss:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom