- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 30
- Поени од реакции
- 0
Vaka MARKO MZT..vikas deka profilot na igracot se praj od 15 godini a?se soglasuvam...ama togas se pravi a posle se doizgraduva i usovrsuva...dzabe ti e ti ako na 15 si supertalentiran ako ne go usovrsis toa.A i toa sto vikas deka parite nemaat vrska GRESKA SI!!Ocigledno malce si zapoznaen so situacijava u mak kosarkata opsto ne zboram za mladinska ili seniorska konkurencija konkretno.Sea neka prostat site za ova sto go kazuvam poso zvuci ko falba ama toa e ona sto mi se sluci..aj kazi mi kako moze jas da igram za reprezentacija do 15 godini i soliden prosek po utakmica i za MKD i za klubot kade sto igrav a na 16 godini veke da me izbrkaat od reprezentacija so izgovor nedovolen talent,a?Kako moze nekoj so prosek od 10 i kusur poena po natprevar so minutaza od 20-25 minuti da e netalentiran a nekoj sto sedi na klupa 40 minuti da e potalentiran od nego,a?E za ova t izboram...A za skauti da u pravo si ima...ama ne e ova ko na igrata NBA 2008 ke go pustis kaj igrac i ke ti kaze so da prajs dali da go draftuvas ili ne tuku ovdeka skautite koga doagaat ne odat direkno na tribina tuku idat kaj nekoi "POVAZNI" lica vo kosarkata kaj nas i prasuvaat kade mozat da najdat igraci...a TIE POVAZNITE si gi preporacuvaat nivnite...i normalno koj ke ide dalje so kariera napredok i idnina...I nemojte da mi kazete deka vo makedonskata kosarka ne se problem parite i vrskite!!!Ima i eden primer za igrac koj niso ne znaese ama tatko mu dojde na visoka funkcija vo KFM mu dade uslovi sekoj den po 2 treninga po 2 saata slobodna sala da praj sto saka pa povik za reprezentacija pa ova pa ona...i eve go sega vo prva liga igra so 16 godini i u dogovorot mu pisuva deka mora da ima minutaza najmalku 20 minuti...t.e. nz dali veke igra slusnav deka go izbrkale ama ne e vazno.Site znaeme za kogo stanuva zbor(bar tie sto sledat kosarka znaat) i mislam deka nema eden sto nema da se slozi so toa sto go pisav.I sega kazi mi kako ti izgleda igrac so visina od 192 cm na vozrast od 18 godini igra bek suter ili krilo so prosek od okolu 15etina poeni(zboram za igranje vo mladinska konkurencija)?A inace se soglasuvam so toa sto si go pisal vo vrska so Vardar ama i sam kaza deka dodeka ne se dadat pari nisto nema da se napraj..a najlosoto od se ke bide sto i igraci so takov talent i kvalitet mesto da ostanat da ni ja napraat mak liga kvalitetna ke zaminat u stranstvo i mozda nekoi od niv ke se otkazat i od nacionalniot dres...i posle parite ne ja vrtele kosarkata vo makedonija...vo odnos na toa sto go pisa za toa sto se praj vo USA u pravo si ama tamu i nemoras da imas pari za da gi imas istite uslovi i prednosti ko sto gi imaat i tie sto imaat pari!Za razlika od tuka tamu se ceni toa sto imaat da go prikazat igracite a ne toa sto imaat da go prikazat nivnite roditeli