Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

gore dolu tuka sum

колерик-брза сум,експлозивна,но со краткотрајно дејство.
Отворена,комуникативна,организаторски настроена,упорна и истрајна.
Што наумам-остварувам. Лутина не држам,но забава долго памтам.:)

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

Најпојќе изразено е болдираното а сигурно имам и по некоја особина и од другите типој

ќе да сум сангвиник освен што не пламнувам...

Jas sum holerik,mnogu lesno plamnuvam za sekakvi gluposti i sitnici i bogami dolgo me drzi lutinata.Ambiziozen sum e sea bas i ne sakam da sum glaven sekade ama sepak najveke spagam vo ovaa grupa.

Ja sum nesto izmegju sangvinik i flegmatik :)

Сангвиник најногу ми лежи!

Sanguine
indicates the personality of an individual with the temperament of blood, the season of spring (wet and hot), and the element of air. A person who is sanguine is generally optimistic, cheerful, even-tempered, confident, rational, popular, and fun-loving. They can be daydreamy to the point of not accomplishing anything and impulsive, acting on whims in an unpredictable fashion. This also describes the manic phase of a bipolar disorder.

Melanholicno govedo so sredno zaeban karakter, koj ako mu stapnete na opaskata ke vi go ebe piperot kad tad.
Virtuelniov svet e poln so zrtvi sto zasluzeni sto kolateralni od mojot karakter. Nekoi toliko su "jebali jeza u legja" da uste se budat noke vo kosmari od mene.
Melankolik so doza na anksioznost karakteristicna samo za nas so crni zolcki.

ne vidov deka vo vovedot imalo i objasnuvanje

меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти.

Kje da sum sangvinik, samo ne celosno. Ipak mislam deka sum neshto izmegju sangvinik i melanholik (od krajnost vo krajnost) :)

pa sea..nekoja si kombinacija..spored toa fotkata sangvinik..a imam i od kolerik definitivno...

сангвиник-(sangvis-крв)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom