Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jane напиша:СЕ Е ДОБРО ама матичната за к*р не ја бива. И со Кор 2 Дуо процесор со ДДР1 меморија малце глупо ми и тука те заебале али тоа. А гледам и графичката е на АГП слот. И тука не е баш добра комбинацијата.
, него ова е склапано малце по малце, со постепено надоградување од матична на 478 сокет, па накај 775-ка, од 256-ка графичка накај 512-ка монструм (а што викаш дека е на AGP слот, тоа е точно - 8x, 16x блабла, меѓутоа ако толку многу се разбираш треба да ти биде јасно дека 95% од PCIX графичките на пазарот кај нас се со многу послаби перформанси од x1650pro), a што се однесува до рамот, СЕ ВО СВОЕ ВРЕМЕ, малце по малце, следен чекор е мењање на матична, нормално венчан сум со ASRock, а незнам колку знаеш за ASRock, но сум имал и GByte и Epox и пола од моите другари имаат MSI, но до сеа најзадоволен сум од AS. На крајот на краиштата никој не ме заебал, туку ЈАС за евтини пари постепено си го надоградувам писито како јас што сакам и знам дека е најдобро, така да види сеа ти.
ама па рамот и графичката кварат просек што не се ддр2 и пци-е. А за матичната сепак АСРок се послаби од другите, како прво цената си го прави своето, како второ самата марка кажува. А тоа што тебе ти се погодило супер АСРок матичната немора да значи дека р подобра од другите марки.Jaне брат извини на израз, ама многу тресеш зелени. Прво и основно матичната не е лоша и има одлична имплементација и на AGP и на PCI-E. Перформансите на AGP портот се одлични, додека кај PCI-E на големи резолуции и HIGH-END графички може да има разлика до кај 5%. Друга разликата меѓу DDR1 и DDR2 е огромна ако и само ако 1-2FPS max ти прават разлика во играњето. И трето истата картица на AGP и на PCI-E во 99,99% од случаевите ке вади исти резлутати, бидејќи сеуште ни bandwidthот AGPx8 не е комплетно заситен и PCI-E е само маркетиншки трик бидејки нормално х16 е сигурно двапати побрзо од х8. Како што би требало и режење на х48 да биде двапати побрзо од х24 и DDRII 800 да биде двапати побрз од DDR I 400 итн. Но сведоци сме дека тоа не е такаJane напиша:СЕ Е ДОБРО ама матичната за к*р не ја бива. И со Кор 2 Дуо процесор со ДДР1 меморија малце глупо ми и тука те заебале али тоа. А гледам и графичката е на АГП слот. И тука не е баш добра комбинацијата.
А да те прашам јас тебе нешто, ако една дебела/гадна курва ти бара 150е за ебење, а една убава ти бара 100е, ти ќе ја ебеш дебелата зашто е поскапа и мора да е подобра?Jane напиша:А за матичната сепак АСРок се послаби од другите, како прво цената си го прави своето, како второ самата марка кажува. А тоа што тебе ти се погодило супер АСРок матичната немора да значи дека р подобра од другите марки.

Дај ми доказ, со кој ќе го подржиш овој „факт“!Jane напиша:1650Pro PCI-E е подобра од 1650Pro AGP и тоа е факт.
Единствен дел од твојот пост со кој се согласувам :icon_biggJane напиша:Компјутерот ти е стварно ЅВЕР
Па понова технологија мора да подобра.:nesum:krusha03 напиша:Дај ми доказ, со кој ќе го подржиш овој „факт”!
moskva_bojan напиша:imam laptop so konfiguracija:
processor:Intel core 2 duo 2.00 GHz(4.00GHz bidejki procesorot e so 4 jadra)
1024 MB RAM
VGA:ATI Radeon x1600-256MB
HDD:100GB
Wireless Connection
bluetooth