Каков избор би направиле?

• Креатор на темата Креатор на темата SWEDEN
  • Време на започнување Време на започнување

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
sto bi izbrale ako morate zivot so sakaniot ama da nemate deca i da ne moze ni da posvoite ili zivot so nesakaniot a da imate deca koi gi sakate ?

NEMA TRETA OPCIJA birajte ili pukam

Prasanjeto vazi i za maskite ...povelete

А зошо да не смеам да посвојам бе џанак? :kjotek:

Oti taka e postaveno prasanjeto ... nema izbor ... be ne dzanak :)

Дел од хармонијата во врската е да има разбирање помеѓу партнерите, така да ако партнерката не се согласува никако со имањето деца (без разлика дали тоа ќе биде биолошко наше дет, или ради ИКС здравствени причинипосвоено) тогаш не може ни да опстои врскат помеѓу мене и неа.
Потрагата ќе продолжи по некоја која ќе ме сака и јас ќе ја сакам и нормално ќе сака да има деца со мене.

Abe ne moze da ima ne deka ne saka ... ednostavno ne moze neplodna e neploden e ... a nema moznost za vestacka oplodnja niti za posvojuvanje!!

zasto ...

oti ja taka sum postavil psiholoskoto prasanje za da se praam fraer

Abe ne moze da ima ne deka ne saka ... ednostavno ne moze neplodna e neploden e ... a nema moznost za vestacka oplodnja niti za posvojuvanje!!

zasto ...

oti ja taka sum postavil psiholoskoto prasanje za da se praam fraer

Може не сум се искажал доволно јасно.
Сакав да кажам дека во случај на неплодност и непостоење никаква жанса за биолошки потомок, би требало да има најмалку согласност за посвојување. Ама за да дојде до тоа треба ептен многу да ја сакам и таа ептен мен многу да ме сака, бидејќи една генетски врежана мисла ми вика: треба да имаш потомок преку кој ќе го шириш својот генетски материјал.

Ќе го чекаме штркот да ни донесе.

Па се разбира дека би одбрал со саканата личност да си останам и без децата.

sto bi izbrale ako morate zivot so sakaniot ama da nemate deca i da ne moze ni da posvoite ili zivot so nesakaniot a da imate deca koi gi sakate ?

NEMA TRETA OPCIJA birajte ili pukam

Чек сеа малце логика: ако не можам да имам деца со саканиот, а можам со некој друг, испаѓа дека тој е неплодниот, не?

А што подразбираш ти под „несакан“. Нема романтична љубов или нема почитување и слога во бракот?

Не само што се смешни опциите, па уште и нема трета опција.
Мислам дека во животот на еден нормален човек нема шанса да се случи вакво нешто. Кај да немам деца (пу пу пу) па уште и да неможам да посвојам:nenene:
Ептен е осмислено како шпанска серија

Семејството се гради со љубов.
Значи,повеќе би одбрала да сум среќно омажена со човекот кој го сакам,сепак,и двајца можат да направат семејство,отколку со некој со кој нема да ми биде убаво и да имаме поголемо семејство(детенце) кое ќе биде оформено без љубов.

Не само што се смешни опциите, па уште и нема трета опција.
Мислам дека во животот на еден нормален човек нема шанса да се случи вакво нешто. Кај да немам деца (пу пу пу) па уште и да неможам да посвојам:nenene:
Ептен е осмислено како шпанска серија

Има можност да не можеш да посвоиш доколку немаш можности.

nesakan znaci nekoj sto ne go sakas ko toj prviot vistinski aj da receme go trpis radi decata... i da nekoj e neploden

Zas spanska serija ? Dvajcata ste na primer nevraboteni koj ke ti dade toash dete da posvoish ... nikoj !

Daj be malce ne osuduvajte dal e mozno ili ne stajte se u situacija deka e mozno i BIRAJTE

хммм...па љубовта е таа што ти дава сила да продолжиш понатаму.
значи би одбрала да бидам со љубовта на мојот живот па и без деца,отколку со некој што ке го гледам со презир,па уште и да му раѓам деца...

Dvajcata ste na primer nevraboteni koj ke ti dade toash dete da posvoish ... nikoj !
Daj be malce ne osuduvajte dal e mozno ili ne stajte se u situacija deka e mozno i BIRAJTE

Ајде бе, да не осудуваме дали е можно, само да бираме.
Живот со саканиот дефинитивно, па никој не ми гарантира дека цел живот нема да ми протрча некое мое мало суштество низ стан. Никогаш не се знае што носи животот, штом сум со саканиот, љубовта е секогаш силна, заедно ќе минуваме низ тоа и ќе се надеваме.
Ваљда кога тогаш ќе успееме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom