Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
епа бачко и ти сакаш многу, си уклучил 10 торенти у исто време и сакаш да вадиш со максимум, е тоа малце тешко. Не рачунаш uploadot што го правиш, тоа нормално ти смалува download

Не се жалев...

Имам симнато 80Gb месецов и уште ми е:

ja iam MAX ADSL 100 i nekogas ke povlece do 400-500 kbps a nekogas ke "padne na nos" so 70 ili duri i pomalce, taka da ne znajs so da ocekuvas :(

не е секад до нетот све зависи колку сидери пеери има на торентот што го вадиш :P. Јас кога вадам вадам со 650кб/с максимум што можам и точно е дека паѓа но паѓа кога некој од сидерите што си вадел на пример од него си вадел со 200кб/с и оп решил човекот да го исклучи торентот. Автоматски губиш 200кб/с на старт се додека не се најде некој што дава бајаги уплоад. Тестирај на нет download, на пример извади нешто од микрософт и види дали ќе ти иде макс брзината, ако ти иде тогаш не е проблем со конекцијата, ако не ти иде на макс тогаш телефонот во рака и јавувај се да ти го средат проблемот :P

не е секад до нетот све зависи колку сидери пеери има на торентот што го вадиш :P. Јас кога вадам вадам со 650кб/с максимум што можам и точно е дека паѓа но паѓа кога некој од сидерите што си вадел на пример од него си вадел со 200кб/с и оп решил човекот да го исклучи торентот. Автоматски губиш 200кб/с на старт се додека не се најде некој што дава бајаги уплоад. Тестирај на нет download, на пример извади нешто од микрософт и види дали ќе ти иде макс брзината, ако ти иде тогаш не е проблем со конекцијата, ако не ти иде на макс тогаш телефонот во рака и јавувај се да ти го средат проблемот :P

Diki ne e toa problemot on saka da ti kaze deka negoviot kabelski provajder e los odnosno edvaj vadi preku 70Kb na mnogu seederi,znaci imaat nekoj si trafic shaping i koga simnuvas na torrenti ide kako zelka,a jas i ti sme si na ADSL t-home i kaj nas nema takvi zaebancii.

Znaci kako sto razbrav kaj nekoi in ja namaluvaat brzinata a kaj nekoi im pravat traffic shaping.

Epa vreme e da prevzemete nesto inaku ke seksaat bajagi........:drk:

Алооооооо, ни ја намалуваат брзината затоа што имаме лимит. Супер се Телекабел, најблиску до T-Home.

Па брзината ми е смалена на 256/128, а torrent-ите денес ми идат до 30кб/с.

Епа мене не ми е намалена брзината и исто ми спуштат со 30-40 КБ/с така да сепак си имет проблеми... ај од ноември можда ќе е поарно :toe:

CableTEl
се катастрофа невидена, ме оставија 10 ден абез интернет немале екипа да поправи. КАТАСТРОФА

Вака-така, без да форсирам, направив 190GB месецов.. само уште ме нервира тоа што ми се гуши мрежата кога ќе пуштам торент.

asterix_m: Ова е тема за Телекабел. Мислења за Cabletel, во друга тема.

Вака-така, без да форсирам, направив 190GB месецов.. само уште ме нервира тоа што ми се гуши мрежата кога ќе пуштам торент.

Како тоа ти се гуши мрежата??
Ние сме 3ца у мрежа со рутер и кога едниот другар ке пушти торент (уторент1.8.8) едноставно страна не може да се отвори..
А ја кога ке пуштам торент(уторент 1.7.7) нема гајле ,е сеа он е само на Вајрлес ,а ние на кабел ....
Дали е тоа до ТК?
Дали е до верзијата негова на Уторент.. 1.8.8?
Или до рутерот е нешто...(linksys)

Иначе отидени сме преку 100гига..и торентот во моментов иде со преку 175 кб/с значи не не ограничиле ...како што се шпекулираше :)
Поздрав..

I dobro so e zaklucokot sea posle ova "gusenjevo" so torentive? Eve denes nema problem so p2p ama vcera ni torrent ni limeware, niso od p2p ne mrdase a http top:toe:. Se sprema traffic shaping (valjda ne se tolku glupi) ili neso do kvar so mrezava bese rabotava?? Btw uglavno od rapidshare siminjam ali odvreme na vreme emule ili torrent sakam da simnam bre i nesakam da me ogranicuvaat na http i pop3 ebate :)

I dobro so e zaklucokot sea posle ova "gusenjevo" so torentive? Eve denes nema problem so p2p ama vcera ni torrent ni limeware, niso od p2p ne mrdase a http top:toe:. Se sprema traffic shaping (valjda ne se tolku glupi) ili neso do kvar so mrezava bese rabotava?? Btw uglavno od rapidshare siminjam ali odvreme na vreme emule ili torrent sakam da simnam bre i nesakam da me ogranicuvaat na http i pop3 ebate :)

Ако почнат со ограничување јас си одам веднаш од ТК..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom