Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми се уби од паѓање после нова година катастофа е цела мрежа на телекабел

Acid напиша:
Денес имаше прекин од 1 час, немаше ни кабловска.
Копуци. :icon_mad:

Полесно проаѓате вие од ТелеКабел, ние од ОнНет што сме дупло не :hump:..
Ти еем и ТК и сФе..
Гижо: у право беше, прекини на секои 10 минути имам ебате..

P.Overdrive напиша:
Полесно проаѓате вие од ТелеКабел, ние од ОнНет што сме дупло не :hump:..
Ти еем и ТК и сФе..
Гижо: у право беше, прекини на секои 10 минути имам ебате..

телекабел прават саботажа на оннет, ке им ебам све живо, ме изнервираа сабајлево, само чекам татко ми да се изнервира, он кога ке се изнервира иде и у лице им пцуе све живо, маме им ебам, немора на ваков начин да им крадат муштерии на оннет, цело време ми го сецкаат интернетов, кога би сумирал од цел месец, ке треба упола да платам од цената што ми е

Гижо напиша:
телекабел прават саботажа на оннет, ке им ебам све живо, ме изнервираа сабајлево, само чекам татко ми да се изнервира, он кога ке се изнервира иде и у лице им пцуе све живо, маме им ебам, немора на ваков начин да им крадат муштерии на оннет, цело време ми го сецкаат интернетов, кога би сумирал од цел месец, ке треба упола да платам од цената што ми е

Ма какво упола бре. Ќе земам цела канцеларија им ја рашутирам, кога највеќе ми треба интернет ќе ми падне, мамата да им онадуем (следи вулгарно пцуење кое треба да биде избришано од админот :)) :pishtoldz КАТАСТРОФА!

Izgleda imaat nekoj problem so onnet, jas sum na Telekabel i eden mesec nemam nikakov problem

Гижо напиша:
Нека не иде за џабе чале твој, не е саботажа. Ја сум на Телекабел, а и кај мене е срање од нова година наваму. До нив е укењато нешто.

Najverovatno e do Onnet problemot.
http://biz.on.net.mk/wi-fi_plus.html
Ova im e najeftiniot bezzicen paket....990den so "ogromni" 2Gb Limit posle koj ve gasat skroz so brzina od 0Kb/s !!
I normalno deka ne im se isplati da vi davaat "gaga" za 1500den neogranicen internet preku TeleKabel i da siminjate eden kup Gb.
Ja sum u Centar na TK/Neotel i osven nekoj 3-4 kratki prekini vo mesecot od maximum pola saat nikakvi drugi problemi nemalo.

Strelec напиша:
Najverovatno e do Onnet problemot.
http://biz.on.net.mk/wi-fi_plus.html
Ova im e najeftiniot bezzicen paket....990den so "ogromni" 2Gb Limit posle koj ve gasat skroz so brzina od 0Kb/s !!
I normalno deka ne im se isplati da vi davaat "gaga" za 1500den neogranicen internet preku TeleKabel i da siminjate eden kup Gb.
Ja sum u Centar na TK/Neotel i osven nekoj 3-4 kratki prekini vo mesecot od maximum pola saat nikakvi drugi problemi nemalo.
Потрошени мегабајти: 3,20GB
Лимит: 6GB

Било кој АДСЛ-овец без проблем симнува 5-10 гига, па и многу повеќе, и покрај лимитот од 4 гига.. од проста причина што МтНет не ограничуваат p2p, за разлика од ОнНет кај кои нема p2p после 3 гига.
Значи аргументот твој за симињање "еден куп GB" паѓа во вода.

Разговорот мој во саботата..
1. ОнНет:
Ало, платив вчера, уште немам интернет..
- Да, знаеме, ТК имаат проблеми со серверот.
Ок, фала, чао.

После 5 минути..
2. Телекабел:
Здраво, користам кабловски интернет, ми кажаа имате проблеми..
- Не, немаме никакви проблеми.
Чао..

3. ОнНет:
Хеј, пред малце се јавив, за кабловски.. ТК викаат -
- Дека немаат проблеми? Знаеме, имаме екипа таму што пробува да им докаже дека проблемот е на нивна страна.
Фала, чао..

После 30 минути..
4. ТК:
Здраво, ги средивте проблемите со серверот, и знаете ли кога ќе добијам повторно интернет?
- Не, сеуште не е готово. Од каде знае-
Чао.

Ај, сфаќам да се појави проблем.. ќе разберам, се случува на секој. Ама да се прикрива бе..?

Мене ми кажаа нешто со модемот?!?! и рутерот од телекабел и до понеделник ќе го сменеле! На мајка им џубриња скотови :) Еве го пак падна

P.Overdrive напиша:
Потрошени мегабајти: 3,20GB
Лимит: 6GB

Било кој АДСЛ-овец без проблем симнува 5-10 гига, па и многу повеќе, и покрај лимитот од 4 гига.. од проста причина што МтНет не ограничуваат p2p, за разлика од ОнНет кај кои нема p2p после 3 гига.
Значи аргументот твој за симињање "еден куп GB" паѓа во вода.

Potroseni megabajti: 17Gb :je: (ova za 15dena)
Prai razlika megju Telekabel/Onnet i Telekabel/Neotel. I neznam zasto si seuste na Onnet ako vi gasat p2p.
Luge od ADSL so dvogodisni dogovori izbegaa pa ne od Onnet kabel....
Na ADSL sum bil i znam kako e da si na 64/64 za 3000den, ja barem ednogodisen dogovor imav, bas zasto nikad ne sum im veruval na Mtnet i znaev deka moze da se desi ko sto se desi.
U momentov so ceni/brzina/limiti neka me uveruva koj saka ama Telekabel so Neotel e najbolja varijanta. Uste da im proraboti konekcijata sto ja pravat so Srbija ke bide use podobro, valjda i pojaki paketi ke ima togas.

абе само е вадат, различни изговори вадат секој ден мамицата

Strelec напиша:
Potroseni megabajti: 17Gb :je: (ova za 15dena)
Prai razlika megju Telekabel/Onnet i Telekabel/Neotel. I neznam zasto si seuste na Onnet ako vi gasat p2p.
Luge od ADSL so dvogodisni dogovori izbegaa pa ne od Onnet kabel....
Na ADSL sum bil i znam kako e da si na 64/64 za 3000den, ja barem ednogodisen dogovor imav, bas zasto nikad ne sum im veruval na Mtnet i znaev deka moze da se desi ko sto se desi.
U momentov so ceni/brzina/limiti neka me uveruva koj saka ama Telekabel so Neotel e najbolja varijanta. Uste da im proraboti konekcijata sto ja pravat so Srbija ke bide use podobro, valjda i pojaki paketi ke ima togas.

Кога ќе споредиш колку има секој од нас потрошено, ќе сфатиш дека тоа што го напишав горе важи - не е проблемот до Он Нет (демек немаат bandwidth, па ај ќе кратат од кај нас), туку до ТелеКабел (ај, овие преку Он Нет се? ај ќе ги :hump:).

Можда е најдобра понуда, ама па вакви рекетарски акции кај мене имаат сосема спротивен ефект. Не само што не се префрлам кај нив, туку ако продолжат со ебанкиве, ќе им се најде нешто и на нив за тужба..

Телекабел едноставно треба да им даде ултиматиум на корисниците на Оннет, или мигрирајте кај нас или нема воопшто интернет. А тие муабети тужења не знам само со какви аргументи ќе ги постигнете? Имате некој договор со кој Телекабел е обврзан да ви дава интернет преку Оннет?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom