Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
angelce1 напиша:
Телекабел едноставно треба да им даде ултиматиум на корисниците на Оннет, или мигрирајте кај нас или нема воопшто интернет. А тие муабети тужења не знам само со какви аргументи ќе ги постигнете? Имате некој договор со кој Телекабел е обврзан да ви дава интернет преку Оннет?

Ултиматум? Извини, а на која законска основа може тоа да го направат?
Зборов го имам сретнато само во контекст на некое ултимативно писмо/порака, после која следела војна (Прва светска, Заливска 2 итн).

Нема да има проблем доколку понудат договор во кој ќе има член што ќе се однесува на загарантирана минимална брзина, како и мерки кои би можеле да се преземат против провајдерот во случај на непочитување. Е тогаш ќе се префрлам.
А кога ќе размислам уште еднаш, подобро е и без договор.. што сакаш можеш да си правиш..

Ве жалам. До пред една недела плаќав 29,99 € за Интернет+Телевизија+Фиксна телефонија за Франција. Од пред една недела ПЛАЌАМ ИСТА СУМА СО ЕДНА МНОГУ БИТНА РАЗЛИКА :

Имам бесплатна телефонија за 10 европски земји + Австралија, Кина, УСА + Канада и можност да ги гледам сите канали што ги гледам на телевизија преку еден интернет сервер директно на компјутер. Кога гледам што ви се случува во Македонија ми се плаче.

Јас користам кабелски од Роби, тоа е во Штип.. сега за сега не сум баш задоволен, затоа што имаат секојдневни прекини по саат-два и многу нестабилна брзина =)

P.Overdrive напиша:
Ултиматум? Извини, а на која законска основа може тоа да го направат?
Зборов го имам сретнато само во контекст на некое ултимативно писмо/порака, после која следела војна (Прва светска, Заливска 2 итн).

Нема да има проблем доколку понудат договор во кој ќе има член што ќе се однесува на загарантирана минимална брзина, како и мерки кои би можеле да се преземат против провајдерот во случај на непочитување. Е тогаш ќе се префрлам.
А кога ќе размислам уште еднаш, подобро е и без договор.. што сакаш можеш да си правиш..

Респекат, али без договор можат да не *упчат како сакаат, ко што ни прават моментално Он-телекабел-нет!

Еве ви моја брзина:

480.5 kilobits per second
Communications 480.5 kilobits per second
Storage 58.7 kilobytes per second
1MB file download 17.5 seconds
Subjective rating Not bad

angelce1 напиша:
Имате некој договор со кој Телекабел е обврзан да ви дава интернет преку Оннет?

Dobro prasanje, i mene ova me zanima.
So Telekabel dogovorite se mesec za mesec, znaci koga nema da ti odgovara im vikas CAO prijatno i ides kaj drug provajder. So Onnet dali imaat dogovori so koi se vrzani na podolg period ili sl. toa neznam, dobro bi bilo nekoj sto e na Onnet za toa da ne informira. Samo znam deka so Onnet postoese takozvano PFK (Politika za Fer Koristenje), koe za sva srekja sega go nema so Neotel.

Strelec напиша:
Dobro prasanje, i mene ova me zanima.
So Telekabel dogovorite se mesec za mesec, znaci koga nema da ti odgovara im vikas CAO prijatno i ides kaj drug provajder. So Onnet dali imaat dogovori so koi se vrzani na podolg period ili sl. toa neznam, dobro bi bilo nekoj sto e na Onnet za toa da ne informira. Samo znam deka so Onnet postoese takozvano PFK (Politika za Fer Koristenje), koe za sva srekja sega go nema so Neotel.

Договор? Што е тоа? Не сум чул (зборам за Оннет) а со тоа ПФК си е*але мамата, по голема фора од тоа немаат. Што и да напраат епа ПФК брат4е тоа ти е.

Мистичен напиша:
Море мамицата у пичка и на Он Нет, и на Телекабел!
Е зашто бе он.нет?

vlatko напиша:
E vakvo nema u makedonija!Od kaj si vardarce?A?ama e brzooo!
Зашто мислиш дека нема?

Dimitarc напиша:
да не си вработен во он нет, па да ми сурфаш дирекно од рутер?
Па на кабловски во секој случај сурфаш директно од рутер. Што би било „индиректно“?

Неделата:
- Вртам Оннет: Имам проблем со кабловски
- Да знаеме, до утре ке го поправиме. Чао
Понеделник:
-Пак Оннет: Имам проблеми нешто со кабловски интернет
- Да, да, имаме некој проблеми со мрежата на Телекабел, модемот, рутерот, бла-бла, до крајот на денот ке го поправиме!
- Крај на денот (вечер): Пак имам проблеми!
- Оннет: Не успеавме да го направиме до Вторник би требало да биде средено.

Денес,(вторник) се будам гледам цел модем трепка, немам интернет, одам јадам се вракам пак трепка, од 10 саат до 4 немаф интернет. Се јавив на телекабел: Немам интернет!
- А на кој провајтер сте? (Зачудено ме праша операторката)
- Оннет.
- А имате ли платено за интернет?
- Да, имам!
- Епа чепкаат нешто екипа на оннет и телекабел, нормално, ќе се среди до крајот на денот.

Соу фар ми падна 2 пати, добро е!

Vi se cudam na pametot! Isklucete se od ONNET priklucete se na Telekabel i togas barem ke znaete deka problemot e samo kaj Telekabel nema da Ve mavtaat ovoj e kriv, onoj e kriv

vidi tie od telekabel se teski lazgovci.....vikaat deka ONNET nema da dava internet preku telekabel od februari..se javuvam vo onnet....i tamo prv pat slusaat takvo nesto..se javuvam pak vo telekabel i vikam zasto lazete..."ama decko nie ne te lazeme,samo podobro ke bide da se prefrlsi na telekabel...nema da imas nikavi problemi"...more si vikam guski....glupavi....za inat ke ostanma na onnet..neka puknat tie od telekabel....

телекабле можат само да сонуваат за моите пари, јес да и ја ке сонувам за интернет :)))) ама кур ме боли

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom