Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Strelec напиша:
Zarem e mozno!!!
Onnet po se izgleda gi blokira IP adresite od Telekabel!!!
Cel vikend ne mi se otvarase on.net.mk nitu forumov na kajgana koj isto e hostiran na onnet, i sve i mislev neli problemi imaat neso so netot kao neli haknati bile pa zatoa.
Ama vcera razbrav deka kaj tie sto se na Adsl im go otvara sajtot.
Eve i mene sea konecno mi go otvori, ama preku Proxy :)
NA telekabel sum i bez Bez proxy ne mi gi otvara stranite na onnet.
Kaj site e vaka ili so e rabotava ?

Кај сите е исто, само мислам дека улогите се сменети - ТК ги блокираат 217.16.*.* ..

P.Overdrive напиша:
Кај сите е исто, само мислам дека улогите се сменети - ТК ги блокираат 217.16.*.* ..

Da sega vidov deka poseben topik ima na forumov za ova...
Negooo....
Ova so ulogive (koj kogo blokira) 100% sigurno e deka e taka?

Уф мамата, леле колку се курчам, чекам 20 минути да ми се отвори форумов, уште 20 за да отворам некоја тема, уште 20 за да пратам мислење, мамата, јас неможам вака да издржам ти ибам и телекабел, и оннет и све, у пичку матер све да иде. Дај бе нема шанса некоја на друг хост да го префлите форумов, вака не бива ич.

http://www.azamit.com/azamdown.exe

користете го овој бесплатен програм за да ги снимате разговорите. Јас не можам да го иссетирам нешто убаво дека модемот ми е на линукс компјутерот а тоа виннето не ми функционира најдобро. Баш би сакал да чујам некој разговор.

TargeT напиша:
Уф мамата, леле колку се курчам, чекам 20 минути да ми се отвори форумов, уште 20 за да отворам некоја тема, уште 20 за да пратам мислење, мамата, јас неможам вака да издржам ти ибам и телекабел, и оннет и све, у пичку матер све да иде. Дај бе нема шанса некоја на друг хост да го префлите форумов, вака не бива ич.

Друже ти пратиш? Користи го проксито кога ќе сакаш да ја отвараш кајгана, го имаш IP-то погоре.

TargeT напиша:
Друже, неможе да се префрли на друг хостинг. Да беше некој обичен сајт или портал би можело, ама форумов мора да биде на dedicated server... Се друго би цркнало од CPU Usage.

Додека не ги средат проблемите - користи прокси.
Верувам дека знаеш како да го подесиш, ако не, стави ме на некој месинџер и ќе ти објаснам.

А проблемот трае и трае и трае.... МАМАТА! :icon_mad:

Aбе дружиња, сваќате вие дека од вчера од 2 саат до сега немаф никакоф интернет, без прокси нема шанси да се отвори кајгана. Цел ден! ЕЈјјјјјјјјјјјјјјјјј мамата да им ебам педерана, ќе ти ибам и кабловски и све, ќе си се вратам на дајл ап, барем знам кога сум конектиран имам интернет, а не ова срање, уф да даде госпот на мразов сега сите да се излизгаат и нозе да искршат (колнам имам плави очи) нека се пазат... лелелеллелелел умирам ти ибам све

Сваќаме друже. Од овој момент телекабел го прекрстувам во Педеркабел.

tolku li mnogu zaebava internetot na telekabel be mamata da im ja ebaaam

Кај мене од Германија нема никаков проблем со отварање на форумов и плус гледам пуштиле на Он нет страната да се симнуваат клипчиња и такви стварчици :).

vardarce напиша:
Кај мене од Германија нема никаков проблем со отварање на форумов и плус гледам пуштиле на Он нет страната да се симнуваат клипчиња и такви стварчици :).
Eпа проблемот е само со Педеркабел, ништо не се отвара со адреса што почнува на 217.16.*

Luge, ZADOVOLSTVOTO E RELATIVNA RABOTA.
Bilo za sto, ne samo za internetot sekogas ke ima zadovolni i nezadovolni.
Nikogas nama da uspeeme vo niedna rabota da bideme slozni i da kazeme,
deka site sme ili ne sme zadovolni od bilo koj internet na bilo koj provajder.
Forumov e dobra rabota za obete strani i za davatelite na internet uslugi i za onie koi sto go koristat. No kako sto uspeav da zaklucam od tri saati citanje
na forumov za internet zakluciv deka seuste neznaeme koj bil broj 1 vo minatoto a najvazno koj e sega i deka 99% od clenovite gi obvinuvaat internet provajderite ili bilo koj sto sorabotuva so niv, NO nema nekoj koj probal da se zaprasa samiot sebesi deka mozebi ima problem so postojano razmisluvanje kon negativnoto kaj internet provajderite i nivnite sorabotnici a nikogas ne zemajkigi vo predvid pozitivnite raboti ili podobro kazano prosecna ocenka na zbirot od negatinite i pozitivnite raboti.
Eve da probame vaka:
Mozebi nekoj od provajderite ni zgresil, od mnogu od niv ne sme zadovolni,
no ako samo za moment gi ostavime negativnite emocii i probame
da gi sumirame pozitivnite i negativnite raboti ne samo vo momentot tuku za celoto bitie za sekoj provajder od negoviot pocetok pa do den denesen
i rezultat sto ke go dobieme od groto korisnici na site provajderi,
treba da bide najvaliden (se razbira dokolku bideme realni i bez emocii od minatite i tekovnite negativni ili pozitivni akcii i reakcii na provajderite)
pa da dademe edna zaednicka ocenka za sekoj provajder poedinecno.

Se nadevam deka naskoro ke imame rang lista na najdobri provajderi:

1. .......
2. .......
3. .......
.....................

Кои пусти позитивни работи бе човеку? Косово има поасален интернет од нашиов.

Во немоќ, не ни останува ништо освен да плукаме по провајдерите.

јас пишав некој идеи кај мене во блог....прочитајте и дајте некој комент тамо....многу ми е тапа ова телекабелов

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom