Каков бизнис да започнам со 5000 евра?

• Креатор на темата Креатор на темата Nightman
  • Време на започнување Време на започнување
Kupi si 7 pedalinki (novite, so motori na baterija - gi nema nikade vo Ohrid i kje bidat najpopularni) po 600evra. Odnesi gi vo Ohrid vo leto, plati mu na eden of caficite (minatoto leto faleja dosta pedalinki vo plaza Slavija) za mestoto... i izdavaj gi pedalinkite za ne pomalce od 200 denari na saat.

Ke si gi vratis parite (5,000 evra) i ke ti ostanat 7 pedalinki za idnata godina kade mozis istoto da go napravis, no taa godina se ti odi vo profit, ili odnosno prodaj gi pedalinkite, i skoro si gi dupliral parite).

што можеш со 5000 евра,освен у кафана да ги испиеш мушки за една вечер :)
се шалам,може некој мини бизнис,али прашање е дали ќе успее,за нешто поголемо малку се тие пари

Само кладилница ти е спас . 5000 евра се доволно пари за да влезеш во игра. имам разработено начин за заработка, и верувале или не "функционира" Концептот се базира на статистика (веројатност). со гаранција ги дуплираш за 4-5 месеци.
Не мора да имаш дуќан за таа работа ниту вработени ниту ПИОМ ниту ниедна глупост околу Легално работење на правно лице. Едноставно ПРофитираш и уживаш.
За повеќе детали обрати се на snet@t-home.mk
:tv::tv::tv::tv::tv::tv::tv:

garancijata " verojatna"...najverojatno....:) znaes li be ti sala kolku narod izgorel na verojatnost?? ne paceri lokalni...svetski "maheri" , zar uste mislis deka monte karlo, las vegas i slicni IMPERII se napraveni zato sto nivnite gazdi izigruvale Dedo Mraz ?????

Со 5000 евра можеш само да регрутираш неколку роми да кружат низ утакмица и да продаваат семки.

Земи камп приколка, преуреди ја за сендвичара и шетај по панаѓури, саеми на лето охрид - преспа а на зима по скијачки центри.

Kupi si 7 pedalinki (novite, so motori na baterija - gi nema nikade vo Ohrid i kje bidat najpopularni) po 600evra. Odnesi gi vo Ohrid vo leto, plati mu na eden of caficite (minatoto leto faleja dosta pedalinki vo plaza Slavija) za mestoto... i izdavaj gi pedalinkite za ne pomalce od 200 denari na saat.

Ke si gi vratis parite (5,000 evra) i ke ti ostanat 7 pedalinki za idnata godina kade mozis istoto da go napravis, no taa godina se ti odi vo profit, ili odnosno prodaj gi pedalinkite, i skoro si gi dupliral parite).

Да платиш концесија , да се избориш со конкуренција-значи не е сигурно дека ќе ги исплатиш, бидејќи охридските плажи веќе се преполни со такви играчки. .. а башка и да испаднит се по планираното, ќе треба да ја драпаш глата две години, за профит од 3000-4000 евра.

Само кладилница ти е спас . 5000 евра се доволно пари за да влезеш во игра. имам разработено начин за заработка, и верувале или не "функционира" Концептот се базира на статистика (веројатност). со гаранција ги дуплираш за 4-5 месеци.
Не мора да имаш дуќан за таа работа ниту вработени ниту ПИОМ ниту ниедна глупост околу Легално работење на правно лице. Едноставно ПРофитираш и уживаш.
За повеќе детали обрати се на snet@t-home.mk
:tv::tv::tv::tv::tv::tv::tv:

Ај ќе испоземаме кредити , сите ќе се богатиме, ебати умот коцкарски.

Земи камп приколка, преуреди ја за сендвичара и шетај по панаѓури, саеми на лето охрид - преспа а на зима по скијачки центри.
А така бате, е ова веќе ти е најсоодветен бизнис , за толкав капитал.:wink:

да, ова со земјоделие не е лош предлог, само ќе треба да се потрудиш.

можеш да сееш јаготки, калинки ( кога завршува периодот на бербата, значи кога почнуваат да се чуват по визби, цената во зиме им достигнува и до 150 денари за килограм, тоа ти е 2-3 калинки ) или можеш да сееш што било, само да е ретко во мкд, може и аспарагос.

Плантажа со малини, јагоди, и слични шумски овошја.

Купи си правосмукалка Kirbi и оди чисти по куќите :vozbud:

Како прво 5000 евра се малце за да почниш сопствен бизнис (само регистрацијата на фирма би те коштала отприлика толку). Еве ти еден предлог: Остави ги тие 5000 евра што ги имаш во банка (2-3 години) и од банката нормално ти даваат како камата затоа што ги чуваш парите кај нив. Ти за тие 3 години најди си добра работа и од тоа време имај чист ќар од 4000-5000 евра и + тие парите од банката ќе бидат тогаш околу 6000 евра и ќе имаш скоро 10.000 евра на располагање. Тогаш можеш да размислуваш за отпочнување на сопствен бизнис;)

Zosto malku bre 5000 e pa kolku sakate vi za biznis 100 000e ?Ako imas tolku ne ti treba biznis stavi gi u banka i od kamata ce zivees.A moj sovet u kladilnica nikako da ne probuvas:vozbud:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom