Каков бизнис би започнале со 80 - 90 000 евра!?

• Креатор на темата Креатор на темата zlamija
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене само бизнис со услужни дејности. Угостителство или превоз на патници.
Останатото се е подложено на многу поголем ризик.
Се поврзано со земјоделство сноси ризик од фактор природа. Вложуваш и на крајот кога треба да го собереш плодот доаѓа фактор природа која со град,поплава, суша може да те уништи.
Градежни дејности обично се плаќаат позавршување на објектот. Цело време вложуваш и на крајот може да не ти плати според договореното па тоа да се развлече со години.

Во последно време се повеќе е застапено угостителство т.с поголема конкуренција од порано, но сепак тука можеш со иновативност, точност и добра организација много брзо да напредуваш.
А најбито од се парите ги добиваш 2-3 часа после вложувањето.

Превоз на патници е 2 опција. Но тука игра голем удел и играњето на тендер за добивање на линии.
Обично тие подобрите линии се држат од „Големите“.
Но во нашава држава е убава можноста што не може да се добие со пари се добива со повеќе пари.

А ти имаш 80-90.ооо еври, (и не знаеш што со нив)или за другар прашуваш.
Ако тој што ги има тие пари и ги створил со свој труд и мака,не му треба совети,знае што понатаму.
Ако на некого му дошле така тие пари, така и брзо ќе му отидат,ако не го бива самиот и прашува,
а прва опција му се коцкарниците каде што мисли дека на брзина ќе ги зголеми нулите и ќе изгуби СЕ.

А ти имаш 80-90.ооо еври, (и не знаеш што со нив)или за другар прашуваш.
Па какви се теми се отвараат по форумов, од оваа барем може да се научи нешто продуктивно.
Инаку се слажам 100% со твојот текст.

Дај ги навака тие пари, после 6 месеци имаш од мене по 1000евра секој месец во наредните 10год, правиме договор. :)

Најлош начин на размислување. Дефинитивно.
Ќе вложиш купче а ќе земаш трошки,така да 3% во девизи или 5% во денари е подобра опција

Ќе вложиш купче а ќе земаш трошки,така да 3% во девизи или 5% во денари е подобра опција
Парите не се за чување во банка. Секогаш ги инвестирам, и добро ми се исплати.

Ако не ти е фрка, да чекаш пар години за да извадиш некој денар, тогаш јаткасти плодови, поточно лешници.
Ќе му ги продаваш на Фереро? Затоа ти го фаворизираш Јувентус... Шала на страна работиш со тоа?

Ја па последниве 2-3 години ги чувам во банка живеам од камата a имам и од 2-3 кирии па поретко работам а имам повеќе пари откога р'мбав ко коњ и повеќе време за шетање.

Само кукавиците кои се плашат да ги изгубат опција им е банката, а незнаат дека утре при прва прилика банките ќе ти ги блокират твоите пари.

Ако не знаеш што бизнис треба да отвориш , значи ништо . Прва ставка у отварањето бизнис е што знаеш да работиш т.е.за што те бива , не парите .
90 000 се и многу и малку пари . Македонија генерално нема клима за бизнис , дури и да дојдеш до некое ниво , не ти е загарантиран натамошниот опстанок а и генерално пазарот е мал , кокурентност за во Јуроп слаба . Убаво ти кажа Валволинот , ако немаш вујко владика со готов тендер за тебе не се прскај па и милион да имаш.

Umre vremeto koga davaja 3% na devizi i 5% na denari:popce: Sega se prepoloveni kamatite :ban:
A momentot na vlozuvanje na berza (ako na toa mislis) i ne znam kolku e pametno vo ovaa politicka i ekonomska kriza vo Mk. Rizikot e pregolem momentalno. A i na berza se igra so pari sto ne ti trebaat, so ti se visok. Vo slucaj da izgubis pogolem del od tie pari, da imas da prezivees so tie pari so ti se zivot :)

Да би имал толку кеш во мене а и повеќе би земал стан/ќука на водно и би ја давал под кирија и мирна глава. Со тоа нема загуба :D А почнување на бизинс пред се конкуренцијата и како ќе биде прифатена од луѓето, иако ги знаеме сите позитни негативни работи и во главата да ни се врти мора да се проба и иако не би успеал знам дека сум пробал се е гола вода...80-90 к се малце кеш да се почне нешто сериозно и пред се големо што ќе има огромни добивки...

Ја па последниве 2-3 години ги чувам во банка живеам од камата a имам и од 2-3 кирии па поретко работам а имам повеќе пари откога р'мбав ко коњ и повеќе време за шетање.
И јас имам прилив од некој кирии но тоа е ситно. Големата цифра секогаш ја вложувам. Да време немам многу за шетање и преоптеретен сум психички, но со тоа создавам поголем капитал. Мене ми е многу глупо да чувам пари во банка кога можам да ги вртам и дуплирам.[DOUBLEPOST=1452379405][/DOUBLEPOST]
Umre vremeto koga davaja 3% na devizi i 5% na denari:popce: Sega se prepoloveni kamatite :ban:
A momentot na vlozuvanje na berza (ako na toa mislis) i ne znam kolku e pametno vo ovaa politicka i ekonomska kriza vo Mk. Rizikot e pregolem momentalno. A i na berza se igra so pari sto ne ti trebaat, so ti se visok. Vo slucaj da izgubis pogolem del od tie pari, da imas da prezivees so tie pari so ti se zivot :)

Па не главно ама 30% од годишниот приход ми доаѓа од берза.

Според мене само бизнис со услужни дејности. Угостителство или превоз на патници.
Останатото се е подложено на многу поголем ризик.
Се поврзано со земјоделство сноси ризик од фактор природа. Вложуваш и на крајот кога треба да го собереш плодот доаѓа фактор природа која со град,поплава, суша може да те уништи.
Градежни дејности обично се плаќаат позавршување на објектот. Цело време вложуваш и на крајот може да не ти плати според договореното па тоа да се развлече со години.

Во последно време се повеќе е застапено угостителство т.с поголема конкуренција од порано, но сепак тука можеш со иновативност, точност и добра организација много брзо да напредуваш.
А најбито од се парите ги добиваш 2-3 часа после вложувањето.

Превоз на патници е 2 опција. Но тука игра голем удел и играњето на тендер за добивање на линии.
Обично тие подобрите линии се држат од „Големите“.
Но во нашава држава е убава можноста што не може да се добие со пари се добива со повеќе пари.

Подобро да зависам од природата отколку од инспектори и политичари
Производство на било каков продукт секогаш е подобро од продавање на “услуга“ едноставно е..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom