Како се снаоѓате во нова средина?

Koga pocnav sredno mn. mi bese tesko da se prilagodam na sredinata
oti imav golem nedostatok na samodoverba.
Sega na fakultet odmase prilagodiv,si najdov drugarki so mi odgovaraat i jas so mu odgovaram za druzenje.

Многу брзо и одлично, уличниот факултет многу помага во секоја ситуација,

така да и не ми претставува тоа проблем.

Битно е да ги процениш карактерите на личностите, како размислуваат и на каков начин да го придобиеш нивното пријателство.

Одма наоѓам друштво.

Многу комуникативна, ако гочувствувам човекот однапред на мој начин, и пред се да ми остави добар впечаток. И професори, и таткоми, сите се чудат, а тоа е нешто најзабавно...

Па не баш најдобро. Но за преживување да. После ако ми се допаѓа околината во која сум опкружен превземам поголеми чекори за уште подобар живот. Ако не, правам состанок со себе (се прашувам) дали е подобро да останам или да одам понатаму. Но најчесто е првиот случај - не сум терсене во тој поглед.

Ми треба време да се опуштам и прилика да покажам колку вредам :) Мислам дека прилагодувањето кај мене во голема мера зависи од самодовербата којашто ми недостасува, па затоа можам да кажам дека малце потешко се вклопувам во нови средини.

Зависи некогаш немам проблем некогаш имам.Се зависи од луѓето што се околу мене.

Тешко.. Прва година средно на пример, ако не ми прозбореа девојчињата позади мене, не знам колку време ќе ми требаше да се опуштам... Гледам кога сум во нова средина да бидам што поопуштена, па се надевам наскоро нема да имам никаков проблем со ова.. :pipi:

Тежок период во нова средина ми беше почетокот на прва година средно. Септември и Ноември ги поминав во плачење. Сметав дека ми е под ниво да разговарам со нив :tapp: После тоа, благодарение на мајка ми се опуштив :) Сега немам такви испади, полесно се прилагодувам :)
А од типот на нова средина како ново друштво, зависи од луѓето, не се тепам за збор ако не се пријателски расположени кон мене. :)

Ха ха незнам ама баш имам некоја звезда што ми рекле неверојатно брзо се спријателувам и почнувам муабети, нова средина не ми е никаков проблем.

Првите 10 мин збунето и стресно.....После тоа одлично се чувствувам,опуштено, весело, одма можам да се прилагодам на нови средини бидејќи сакам промени!

Ми треба бајаги време додека се опуштам ама кога ке се опуштам после си знаеш...

Зависи до луѓето, ама малку време секогаш треба...после се си е опуштено...

Тешко, Тешко, зависи каде... тешко се одвикнувам од МОМЕНТАЛНАТА средина.. позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom