Како постигнувате успех?

• Креатор на темата Креатор на темата Nedelkovski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Сигурно секој од нас си има своја тактика за тоа како да постигне некоја цел т.е да успее да добие нешто кое би го исполнувало.

Која е вашата тактика ?

Секој кој што има креативни идеи и тактики и ако иситите не му се сеуште патентирани нека ги сподели хехе..:helou:

"Ако си тргнал кон целта и патем застануваш за да го гаѓаш со камења секој пес кој лае по тебе, никогаш нема да стигнеш до целта" - Достоевски

the secret ;) - "законот на привлекување" афирмации, хипноза, визуелизирање, верба во себеси, јас сум најважен па се друго..и воопшто не ме интересира кој што мисли и ќе помисли за моите постапки и мене, не се каам, учам од грешките и сум јес мен односно прифаќам се што е ново, предизвици, авантури, и најважно превземам АКЦИЈА .. делува за мене ^.^

Де бе-првото убиство....секогаш е најтешко,и совест јаде,а после и да убиеш милион око нема да ти трепне(барем кај мене) и не вреди за пари да одземеш нечиј живот.

Е сега целта не е дефинирана ако е по капиталистички поинт,ја костумисан у корпорација со кеш и службена кола...мххххх НЕЌАМ!!!!!

За мене поголем успех би било да си имам хармонија отколку скали,лифтови...

--- надополнето ---

A што беше тоа успех ?

Успех е твојот добар никнејм:)

the secret ;) - "законот на привлекување" афирмации, хипноза, визуелизирање, верба во себеси, јас сум најважен па се друго..и воопшто не ме интересира кој што мисли и ќе помисли за моите постапки и мене, не се каам, учам од грешките и сум јес мен односно прифаќам се што е ново, предизвици, авантури, и најважно превземам АКЦИЈА .. делува за мене ^.^

Се согласувам,треба да се каже ДА на се што ни е предизвик.Е сега да не биде тоа се и сешто и да се удира со глава во зид.Да на се, зашто има една мудра поговорка:"На крајот од својот живот ќе се каеш за она што не си го направил,а не за она што си го направил".Затоа се што не е доволно опасно по нашиот живот јас мислам дека вреди да се испроба,истестира..

--- надополнето ---

A што беше тоа успех ?

Сите различно го дефинираме успехот.Но според мене негово значење е постигнување на нешто кое вистински би те задоволило,по одреден потрошен труд и енергија насочени кон целта.

Де бе-првото убиство....секогаш е најтешко,и совест јаде,а после и да убиеш милион око нема да ти трепне(барем кај мене) и не вреди за пари да одземеш нечиј живот.

Е сега целта не е дефинирана ако е по капиталистички поинт,ја костумисан у корпорација со кеш и службена кола...мххххх НЕЌАМ!!!!!

За мене поголем успех би било да си имам хармонија отколку скали,лифтови...

--- надополнето ---

Успех е твојот добар никнејм:)
Да успех е , сакав да е што е можно поглуп и успеав у тоа хахаххахаххаххх.
А штом веќе се јави сакаше да се пофалиш за твојот успешен никнејм ?
Или покажа добра воља па сакаше да ме поучиш да користам некој друг пософистициран кој ке даде боља слика
за мене , а со тоа ке си задоволам инфериорити комплекс.
Или па сакаше заебанција да кажеш па несвесно откри некои детали за тебе .
Незнам кој од овие квалитети го имаш ... стварно.

--- надополнето ---

Сите различно го дефинираме успехот.Но според мене негово значење е постигнување на нешто кое вистински би те задоволило,по одреден потрошен труд и енергија насочени кон целта.
Што мислиш дали Хитлер у првите 3 години од војната имал успеси ?
Или Наполеон Бонапарта кога ја освоил пола и повеке Европа ?

Вистината е дека јас не го одбрав никнејмот смарт асс-туку мој другар кој претходно замина од кгн,па ја го преземав профилот на некои 800 мислења ваљда така да барав да го сменат али...неќеа(то за нова година 00 до 05 ако побараш др никнејм го добиваш-мене не ми го вратија оригиналот али сепак мора да има некој смарт асс:)

некој друг пософистициран кој ке даде боља слика

dmt1.gif

Or

5-meo-dmt_3d_mid.jpg

4 avatar.

Еј де кажи какви детали сум открил???

--- надополнето ---

Вистината е дека јас не го одбрав никнејмот смарт асс-туку мој другар кој претходно замина од кгн,па ја го преземав профилот на некои 800 мислења ваљда така да барав да го сменат али...неќеа(то за нова година 00 до 05 ако побараш др никнејм го добиваш-мене не ми го вратија оригиналот али сепак мора да има некој смарт асс:)

некој друг пософистициран кој ке даде боља слика

dmt1.gif

Or

5-meo-dmt_3d_mid.jpg

4 avatar.

Еј де кажи какви детали сум открил???

Што мислиш дали Хитлер у првите 3 години од војната имал успеси ?
Или Наполеон Бонапарта кога ја освоил пола и повеке Европа ?

Па да ако тоа него го исполнило и направило задоволен.Некоја цел за некои изгледа вредна и и се восхитуваат,а за некои истата и не е толку примамлива или пак предизвикува гадење како во овие два случаја..Како што smart ass ја привлекува хармонијата,јас напротив ќе бидам презадоволен ако успеам да изградам кариера во некоја компанија..

Еве ти друг пример имало на времето племе асасини ги викале (ги има у принц оф персија) .
Они биле програмирани да бидат убици , да не терам офтопик за нив што биле и кои методи се применувале врз нив.
Успех за нив било да се изврши мисијата без проблеми.
Се поставува прашање дали е успех ако нешто си посакувал несвесно и си успеал да го постигнеш ?
Тоа е главното прашање.

Еве ти друг пример имало на времето племе асасини ги викале (ги има у принц оф персија) .
Они биле програмирани да бидат убици , да не терам офтопик за нив што биле и кои методи се применувале врз нив.
Успех за нив било да се изврши мисијата без проблеми.
Се поставува прашање дали е успех ако нешто си посакувал несвесно и си успеал да го постигнеш ?
Тоа е главното прашање.

Незнам сега тоа да им го оставиме на стручњаците и да не навлегуваме толку длабоко.Мене ме интересираше каков метод применуваш на пример ти врз себе за да постигнеш некоја цел..Да споделиме некои размислувања за тоа на пример како успевате во некои поважни полиња од животот.Пример школо/факултет,социјален и љубовен живот итн..

ИНИЦИЈАТИВА е клучниот збор. Прецизирај го она што сакаш да го постигнеш, одбери алтернатива по која ќе делуваш и оди во акција :) Не чекај некој друг да ти го сервира успехот на маса. Избори се за она што го сакаш, дај се од себе и верувај во своите способности. Биди оригинален. Оригиналноста е едно од најмоќните оружја, без разлика дали станува збор за успех на љубовно поле, кариера или што и да е... Биди трпелив,чекај го вистинскиот момент.

Главните правила кои треба да ги имаш на ум ако сакаш да постигнеш успех се:
1.Верба во своите квалитети и талент(без разлика колку ти серат дека не чиниш,дека си лузер и сл. ти едноставно не смееш да ги фермаш и си тераш по свое,ама за да го правиш тоа треба да имаш свое Јас или да си самоуверен и со ум кој гледа кон целта,кон успехот)
2.Неоткажување на првата пречка или "кривина".Колку луѓе имаат пропуштено колосални шанси да успеат само заради тоа што биле мивки и се откажале при првиот проблем.Значи,на првата пречка гледаш на сите можни начини да ја совладаш и да ја прерипаш а не да се сопнеш од неа и да цимолиш дека немаш среќа во животот и дека ти се случуваат малери.Пречките,малерите и останатите "сопки" се тука за да не потсетат дека патот до врвот е полн со трња,се сеќавате на феноменалната античка поговорка "Per aspera ad astra"? И тогаш,сега а и во иднина пречките ќе постојат,само до нас е колку сме спремни и желни да скокнеме за да ги совладаме.
3.Имаше една антологиска сцена во Роки Балбоа кадешто во моменти на очај,тренерот му кажува на Роки дека големи се оние луѓе кои после ударот се исправаат и стануваат а не оние кои остануваат доле да цимолат и плачат,ете тоа нека ви биде мисла водилка ако сакате да постигнете успех.
4.Правилата за постигнување успех се запишани во многу книги и дела но главно запаметете дека правилата на игра се премногу различни за да ги следите според некое упатство или правило.Едноставно понекогаш треба да го следите сопствениот инстинкт(внатрешен глас) којшто е вграден во вас и којшто докажано ги дава најдобрите совети и правци во кои треба да се движите.
5.Среќно кон целта,и запаметете дека и најдолгиот пат започнува со првиот чекор.Поздрав :smir:

Добро се спремам за таа работа што сум наумил да ја остварам, мислам позитивно цело време и немам гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom