Како понатаму...

• Креатор на темата Креатор на темата Но нејм
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 ноември 2013
Мислења
7
Поени од реакции
1
Постојани кавги во семејството, чувство на отфрленост, осаменост, препуштен сам на себе... И покрај сите твои напори да се подобри нешто, се преправаш дека си безчувствителен на начин само за да ги прикриеш сите нешта кои би довеле до разжештување на веќе запалениот оган, наидуваш на отпор и повторно несогласување. Но зошто? Зошто не сакаат да ме сослушаат да ми дадат барем малку простор да му го укажам тоа што јас го знам па потоа да одлучат што понатаму... И кога се надеваш дека конечно барем едн сончев зрак ќе блесни преку прозорецот да ти внеси малку надеж и воља, гледаш се наоблачило, се спрема бура, повторно. Нормално е дека финансиските средства се секогаш еден од најголемите проблеми и сами по себе си ги носат тие недоразбирања, но сепак се надевам дека постојат други работи освен парите за благосостојба и мир. ЗНАМ дека постојат други нешта освен парите за среќа и мир. Се обидувам постојано тоа да им го укажам на домашните, па и на другите околу мене на секаков можен начин, но сето завршува без успех... На каков начин да постапувам, која позиција да ја заземам? Незнам повејќе...

@Но нејм

Друже доста си напишал ама ништо не си кажал.
Ако сакаш само да се исповедаш има еден куп теми за тоа. Ако сакаш совет дај прво кажи кој е проблемот. Од ова што си го напишал претпоставувам имаш проблеми по дома, а денес нема кој ги нема.

Накратко прво дефинирај каков проблем имаш , пробај да го решиш доколку можеш, исели се и терај си посебно живот.(Ова го пишувам со некоја претпоставка пошто неам појма какви проблеми имаш)

П.С Ако сакаш конкретен совет прво напиши јасно кој е проблемот пошто вака ова на ништо не ми личи и можам само да претпоставувам и нагаѓам со скоро нула информации, а воедно и било кој друг што би сакал да помогне.

Постојани кавги во семејството, чувство на отфрленост, осаменост, препуштен сам на себе... И покрај сите твои напори да се подобри нешто, се преправаш дека си безчувствителен на начин само за да ги прикриеш сите нешта кои би довеле до разжештување на веќе запалениот оган, наидуваш на отпор и повторно несогласување. Но зошто? Зошто не сакаат да ме сослушаат да ми дадат барем малку простор да му го укажам тоа што јас го знам па потоа да одлучат што понатаму... И кога се надеваш дека конечно барем едн сончев зрак ќе блесни преку прозорецот да ти внеси малку надеж и воља, гледаш се наоблачило, се спрема бура, повторно. Нормално е дека финансиските средства се секогаш еден од најголемите проблеми и сами по себе си ги носат тие недоразбирања, но сепак се надевам дека постојат други работи освен парите за благосостојба и мир. ЗНАМ дека постојат други нешта освен парите за среќа и мир. Се обидувам постојано тоа да им го укажам на домашните, па и на другите околу мене на секаков можен начин, но сето завршува без успех... На каков начин да постапувам, која позиција да ја заземам? Незнам повејќе...

иссели се,и мака ќе немаш

Абе Смихајло и анадербрик, лесно ви е вам да кажете иссели се и решен проблем ама што ако човекот не работи, нема пари, нема доволно средства за егзистенција?
Така тоа е, плукни-залепи.

брв.. друже за темава.Јас ќе кажам за моето искуство што се случи вчера.Моите никогаш не ме сватиле сериозно кога зборувам со нив за што и да збориме за успех/напредување.Вчера започнав разговор и прво што им кажав дека стварно сум озбилен,дека барам подршка од нив да ми пружат бидејќи тоа порано не се случило така што тоа лично им го кажав.После разговорот како светот да се промени.Најпрво со мајками разговарав такашто за прв пат имаше промени/разбирање.Утредента-денес повеќето од времето сум со таткоми така што и он тотално го свати тоа за прв пат.Иначе тема на разговор:Музика.Пробај и ти можеби ќе ти помогне некако.Се надевам дека е помал проблем.порано и јас помислував дека сум препуштен на себе,отфрлен.Најважно е да мислиме на позитивните страни.
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 16:22 ---
Би побарал од другите посетители да пишуваат само ако сакат да помогнат не само поради зголемување на мислења/постови!

aхх секоја планина со своја тежина..сите имаме проблеми домашни,финансиски...итн итн....
би сакал да помогнам на сите доколку би можел...(со разговор со размена на искуство исл)
заедно сме појаки.....
имам и ја проблем(и) кои датираат повеќе години....се обидувам да најдам излез....тешко оди.....

aхх секоја планина со своја тежина..сите имаме проблеми домашни,финансиски...итн итн....
би сакал да помогнам на сите доколку би можел...(со разговор со размена на искуство исл)
заедно сме појаки.....
имам и ја проблем(и) кои датираат повеќе години....се обидувам да најдам излез....тешко оди.....
пробај да ни го објасниш проблемот/ите да можеме да ти помогнеме.Јас имав еден проблем.Можеби изгледа голем али не е до толку.. Направив тема итн.. пробај и ти, сигурно ќе има некој што ќе сака да помогне на таквите како нас ;)

пробај да ни го објасниш проблемот/ите да можеме да ти помогнеме.Јас имав еден проблем.Можеби изгледа голем али не е до толку.. Направив тема итн.. пробај и ти, сигурно ќе има некој што ќе сака да помогне на таквите како нас ;)

ахх па незнам дали ќе може некој....бидејки досеа никој не нашол излез,сите ми велат СТРПИ СЕ....аи не би сакал вака јавно да го излагам мојот проблем....повеќе сум за дискретен разговор..и помош.....

ахх па незнам дали ќе може некој....бидејки досеа никој не нашол излез,сите ми велат СТРПИ СЕ....аи не би сакал вака јавно да го излагам мојот проблем....повеќе сум за дискретен разговор..и помош.....
нема ништо лошо во тоа да го кажеш проблемот.До вчера и јас немав ни еден пост додека не го напишав мојот проблем такашто доста ми помогнаа.Повеќето мисли ми поминаа низ глава што ако го види ова некој што нетреба... но сепак го испратив.Подоцна сватив небитно кој и да го види јас само барам помош, а и да го види можеби ќе свати/ат нешто од тоа личноста/ите со која имаме конфликт.Можеби ќе се подобри ситуацијата кога ќе го види тоа, па и да не барем ќе се чувствуваш дефинитивно подобро.Доколку по ова што го напишав уште ти е тапа можеш да ми пратиш порака.Ако не се чувствуваш и со тоа што на мене ќе ми пратиш потруди се да најдеш личност со која ќе можеш да разговараш.

Добредојде во клубот.

У срце ме погоди со оваа..

Него не знам што да ти кажам не сум во подобра ситуација. Дали се запраша зошто е тоа така или дали размислуваше како можеш да го смениш тоа чуство кај нив? Сакам да кажам на некој начин дека ти ги имаш нив, и тие те имаат тебе. Дека сепак има за што да те почитуваат и да се почитувате взаемно. Секој проблем има почеток/корен и секој проблем има решение. Најди го коренот, анализирај го и размисли правилно каква одлука ќе донесеш.
Друго е кога го знаеш проблемот и ги/ја знаеш индивидуата вака на ќоро не знам што би те советувал.

ахх па незнам дали ќе може некој....бидејки досеа никој не нашол излез,сите ми велат СТРПИ СЕ....аи не би сакал вака јавно да го излагам мојот проблем....повеќе сум за дискретен разговор..и помош.....и со надеж дека ќе најдам некоја ( може бараш и некој не е исклучено ни тоа ) шо ќе ми даде ,ако и се правам повреден и раскажам шо се чудесии и несреќи ме задесиле у живот..... ќе падне на сожалување

Ете едитирано нема потреба од фала.
Добро бе вчерашни сме ние ? :pos:

Ете едитирано нема потреба од фала.
Добро бе вчерашни сме ние ? :pos:
познат... доколку не сакаш да помогнеш немора да ѓи исмеваш членовите.. со -:pos:
не ја знаеш целата приказна на секого.доколку ти би бил на нивно место верувај ќе ти биде многу потешко бидејќи неможеш да сватиш.

Види сите луѓе имаат проблеми, некој помали, некој поголеми.
Затоа кажи поконкретно кој е проблемот кој го имаш, па ако нешто можеме колку толку ќе ти помогнеме :)
познат... доколку не сакаш да помогнеш немора да ѓи исмеваш членовите.. со -:pos:
не ја знаеш целата приказна на секого.доколку ти би бил на нивно место верувај ќе ти биде многу потешко бидејќи неможеш да сватиш.
Не се секирај, него му е битно да прокоментира со навреда и провокација, другото не му е битно ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom