Donald,tebe i 15 tipovi na Muslimani mozat da ti prestavat.
Edinstvena zelba vo zivotot mi e da narodot ne podlegnuva na nikakvi propagandi i intrigi. Sekoj da si ostane na svoe veruvanje ama seta vistina bi sakal da ispadne na videlina.
Na prasanjeto e mnogu lesno da se odgovori. Alija r.a rekol: "Delata moi se svedoci za mojata vera" Lugeto po delata mozes da gi prepoznaes. Bidejki mnogu ima napumpani od mediumite,za zal i na vakvi prosti prasanja treba da im davas odgovor. No koga bi znael deka spored islamot (edno 150 pati ova go imam napisano),koga se vojuva,znaci koga se ratuva,ne smee musliman da ubie civil,ne smee da ubie starec,zena,dete,ne smee da ubie ne naoruzan covek,ne smee nitu pak noke na napagja (da ne gi isplasuva starite i zenite i decata),zapamti,ova e zabraneto vo RAT koga se vojuva a kamo li vo mirna doba da dignes zgrada so nevini luge,stari,zeni,deca ne naoruzani.... Spored ova pravilo vo Islamot,mene ne mi e tesko da svatam deka toa ne e delo na muslimani,vo naj mala raka na vernici ama isto taka nim ne im e tesko da te nateraat da veruvas deka muslimanite se teroristi.
Na kraj... covek na covek moze da mu sudi samo za krivicnite dela.Znaci,moze da mu se presudi za prekrsokot koj mu go nanel na sosedot ili na bilo koj drug covek. Za toa koj e prav musliman,koj e vistinski vernik,cija religija e po ispravna,nie veruvame vo dva suda,pokraj drzavniot sud (vo islamska zemja serijatot),veruvame i vo Sudniot den vo koj Allah dz.s ke bide sudija i ke ni sudi za toa sto vo gradite sme go kriele i koj pravo a koj krivo veruval.