Како настанал исламот: Кој бил Мухамед?

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Еј, абе сеа адвокат ли си му.

Му беа поставени прашања околу Мухамед и Исламот. Не ги одговори.

.
i ako ti odgovori demek ti ke bides zadovolen od odgovorot. ;)
--- надополнето: 18 декември 2012 во 18:21 ---
Гурџи јебо те, ти си ептен забеган. Знам дека си љубител на Исламот, ама со троа усул мајку му, ако знаеш одговори во нивно име, ако не ќути си, подвиткај опашката, како и на сите останати теми.

.
ti na toj zabeganiot sto go narekuvas, Gurdjief ne mozes da go stignes, treba uste muvi da lapas do maloto prste ne mozes da mu se fatis , i zapomni on e hristijanin koj si ja obozava svojata religija,

i ako ti odgovori demek ti ke bides zadovolen od odgovorot. ;)
--- надополнето: 18 декември 2012 во 18:21 ---

ti na toj zabeganiot sto go narekuvas,Gurdjief ne mozes da go stignes, treba uste muvi da lapas do maloto prste ne mozes da mu se fatis , i zapomni on e hristijanin koj si ja obozava svojata religija,

Така си е клосе:P Кој не ве знае, скапо ќе ве плати.

Додека имаше доста активност на темите за Хриситјанството, и се зборуваше против таа религија, најдобри другари ви беа атеистите, се тепавте кој повеќе лајкови да стаи на нашите постови.

Ама сеа тука за вашево, шо нема везе со религија, не ви се допаѓа.

Ја лично не сум изненаден од овој однос ваш. ТОа доаѓа како нус продукт со Исламот, дефинитивно.

InsAllah vo idnina ke se pojavi nekoj so ozbilno prasanje i so barem malku kultura i pamet.
Што му фалеше на прашањево што не го одговори:
Одлична компарација. Ајде да ја ставиме во контекст на темава.

Дали таа група луѓе практикувала:
1. Слепа верба, притоа несомневајќи се во "вистината" која некој друг им ја претставил како таква.
2. Сама дошла до таа идеја.

Дали вие како група на луѓе:
1. Слепо верувате во нешто кое некој друг ви го прикажал како "вистина", при тоа несомневајќи се во истата?
2. Сами, преку преиспитување дојдовте до таа вистина која ја нерекувате "Ислам"?
?

Човек да чита и да се смее.
Прво-Аллах од арабски во македонски превод значи господ.Ако сваќаш што сакам да кажам.
Второ-Со тој паганскиот бог има еден куп глупости што врска немаат со исламот(ама нити мала допирна точка).
Трето-За Аиша р.а треба да си луд да коментираш една работа која не ја познаваш.Прво и основно правило што треба да го знаеш е -Во исламот полнолетна персона е онаа која влегла во пубертет.Границите на полнолетност се и ден денес секаде различни(некаде на 16,некаде на 18....).Женките од научен аспект во зависност од местото на живеење и потекло на земјава влегуваат во пубертет во различен период од возраст(имаш период од 9 години до 14 години-тоа варира во зависност од каде живееш).
Така да ,Мухамед с.а.в.с се оженил со неа кога била мала и конзумирал брак кога веќе влегла во пубертет.

Ако не ти е нешто јасно,прочитај низ историјата кога и како се сметаа машките и женките за полнолетни.

more nepismen Allah e gospod ne na makedonski prevod tuku na svetski prevod
nie ne sme pagani , nie sme monoteisti , pagani se politeistite
a za tretoto baraj vo forumot imash odgovor ,tamu ke vidish kol,a za toa shto zboruvash ti ,tie se nevernicki izmislici
prema Prorokot Muhamed
za ova shto go pisishuvashe ne veruvam deka imash poveqe od 7 godini
pa za toa ke ti dadam eden sovet
za islamski histori ,treba da zemesh od islamski historicari
a ne od nevernicki izvori ,toa ke ti nashteti vo tvojata glava i nikogash nema da znaesh shto e vistina a shto e laga

Се бараат цврсти аргументи,поткрепени аргументи како настанал Исламот и Мухамед,а не како го викале Алах и колкав бил бројот на неговите имиња.

Факт е дека Мухамед бил немилосрден војсководец,ограбувал села,и помалу бројни градови,вршел терор...
Факт е дека Мухамед се оженил со 10 годишно девојче.

Тоа се бара на темава.

fakt e deka ti ne znaesh nishto vo vrska so islamot,ne mora da prashuvash po forumi
procitajsigo ednash kuranot i ke ti stane jasno

a za tretoto baraj vo forumot imash odgovor ,tamu ke vidish kol,a za toa shto zboruvash ti ,tie se nevernicki izmislici
prema Prorokot Muhamed
a ne od nevernicki izvori ,toa ke ti nashteti vo tvojata glava i nikogash nema da znaesh shto e vistina a shto e laga
Море писмен, знаеш што е комичното во твојов пост? Што му се обраќаш на муслиман и комплетно си ја утнал поентата на тоа што сакал да го каже. :pos:

ke mu go seces glavata?
ako imashe glava nema da zboruvashe kako bez glava
a i ti mnogu filmovi gledash,ako si maloleten gledajsi crtani filmovi, mozhebi ke se smirish maku
--- надополнето: 18 декември 2012 во 19:45 ---
Море писмен, знаеш што е комичното во твојов пост? Што му се обраќаш на муслиман и комплетно си ја утнал поентата на тоа што сакал да го каже. :pos:
vidi na shto mi repriciral toj "musliman" patogash vidi koj e pismen

vidi na shto mi repriciral toj "musliman" patogash vidi koj e pismen
:facepalm: Колку само смешен испаѓаш не си свесен.
Поентата му беше дека зборот "Allah" е од арапско потекло и значи Господ, креатор на се што постои.
Потоа кажа дека поврзаноста со паганскиот концепт е глупост (што на тебе како муслиман итекако треба да му одговара таков став).
Го бранеше Мухамед, кажувајќи дека во исламот пубертетот е критериум за полнолетност и слично.

Што значи неговиот пост беше 102,3 % исламски. Арно ама, твојата "писменост" неуспеа да го свати тоа.

:facepalm: Колку само смешен испаѓаш не си свесен.
Поентата му беше дека зборот "Allah" е од арапско потекло и значи Господ, креатор на се што постои.
Потоа кажа дека поврзаноста со паганскиот концепт е глупост (што на тебе како муслиман итекако треба да му одговара таков став).
Го бранеше Мухамед, кажувајќи дека во исламот пубертетот е критериум за полнолетност и слично.

Што значи неговиот пост беше 102,3 % исламски. Арно ама, твојата "писменост" неуспеа да го свати тоа.
toj trebashe da replicira na toj shto prashuvashe
a kaj mene bea i prashanjata i mojot idgovor,da ne si zameshal toj neshto,pa mi odgovori mene

prema Prorokot Muhamed
Ауууууу,пагани,бегај од тие,најлоши се,сум слушнал дека пијат крв од деца и прават оргии со своето семејство.И јас никако не читам неверничка литература за да не ми оболи главата,строго арапски брошурчиња.
ПАГАНИИИИИИИИИИИ:mad:

toj trebashe da replicira na toj shto prashuvashe
a kaj mene bea i prashanjata i mojot idgovor,da ne si zameshal toj neshto,pa mi odgovori mene
Ај кога се прикажа екстремно недоветен, оди, покри се со уши и молчи.

Муамед клецкал дете, детуле = педофил. КРАЈ.

Ај кога се прикажа екстремно недоветен, оди, покри се со уши и молчи.

Муамед клецкал дете, детуле = педофил. КРАЈ.

Тури му пепел бе. Оној другион и 60 ќерки да имал, ќе му ги даел на Муки.

Од секоја врба свирче не бива.

Од поданик на Исламот, разум не очекуј.

Не, не е така. Има и нормални меѓу нив. Оние кои бар малку клумнале со главата.
Јас ги почитувам сите вери. Единствено кога некој ќе го запоти како овие, престанувам НИВ да ги сајкалам.
Инаку, стварно. Ако сме фер. Муамед не ја клецал на девет, почекал да има прва менструација, некаде околу дватринајсе години. Според учењето, штом можела да има мензис, може да раѓа, плодна е, може да се смета за клецкалка.
Иако по денешни стандарди тоа е педофилија.
Но, оној соулоутофспејс и другион мамлаз, ако се чепкаат со учени, ќе добијат по муцка.

Плус, барем да знаат кој им ги интерпретирал учењата на нивниот пророк и да имаат сољ у глаите, ќе се засрамеа. Ама вол у купус...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom