Како настана популарното Југо...

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е. Нема шанса сега да најдиш било што во таква состојба. Се наоѓаат по гаражи од стари луѓе што ги возат само до на пазар и дома. Ама се многу ретки.

Јас мислам дека југото е најлошата кола што застава некогаш ја направила. Впрочем не сум видел југо кое не тече. Југото на татко ми во него имаше 10000 кила битумен и пак течеше

Изглеа мисли кога врни...и кога ја вози низ кал.
Инаку тоа е знак дека неубаво била направена „битуменацијата”, а кедерите кај секоја кола со текот на годините попуштаат...треба промена или освежување...

Gledaj sega nesto da se razbereme....
Ako na onaa temana nov proekt vi prostiv...i ve razbrav na fazon...jebi ga sekoj ima...po nekoja bubacka u glavata...
I jas primer kockam i sakam da pijam u kafana(povise od sto treba)
Ovde...nema prostuvanje!
Jugoto e stvarno sranje kola!
Ne se kupuva za ono da ti sluzi na tebe...nego ti da mu sluzis na nego!
koj ima zastava...se nesto cepka i se mota okolu nea!
A smisolot na kolata bese:ona da ti sluzi i koga ke sakas da stignes negde...da ne se sekiras deka istoto ke uspees da go napravis(pritoa bezbedno)
Bezbednost so jugo-mislovna imenka.
Motorot-sranje
Volan-dobar e za zenite...zamena za vezbi u teretana za niv.
Menjac-turile tamu eden stap sto go butas so cela sila..mozes i na sec!
Komfor-mislovna imenka.
Amortizacija-super za vadenje kamen od bubreg!
Vozdusen sistem(ventilacija i greenje)-pa obicno se vklucuva koga si stignal kaj sto si resil
Kocnici-sranje.
Zabrzuvanje-pa od 0 do 100-kaj i da e..za 25sec.

Jugoto e eden od propadnatite proekti na edna drzava...koja sto jas barem...si ja sakav mnogu!Samo sto...u ex YU se proizveduvase i Golf vo TAS (tvornica avtomobila Sarajevo) i site sto malku se razbiraa u kola vozea Golf!Stariot moj menjase na dve godini,i sekogas bese crven!
Kolku do jugoto...edna bivsa moja imase takvo...i so nego vozev do Krusevo i nazad..(i uste malku celo ne go iskrsiv)
Toa ne e kola!
I ako nesto sakam...da se smeni toj zakonot kaj nas...i da se dozvoli bezcarinski uvoz na KOLI i takvi splacini ko 101,128,jugo,vartburg,skoda(od starite),trabant..pz,pegla...sve toa so zakon da se zabrani ako ne e so cel cuvanje po garaza(za zaeb)
Ke se istepate be...
I uste ednas...Dal Bog i da ne nastanese!Edino sto licese gore-dole na kola e Floridata,ali nea ja dizajnirase Pini Farina...i ipak...motorot pak sranje!

Зевсус, моторот е најквалитетниот дел од Југото, за разлика од остатокот, а пред се изработката. Тоа е фиатовиот 1.1

Зевсус тоа е твое мислење за Југото. Сепак треба да помислиш какви автомобили се "тркалаа" по улиците во 75 година (тогаш некаде е конструирано и не е изменето до пред некоја година). Сепак според мене Југото е култен Југословенски автомобил кој каков таков наш си е (и ние бевме дел од Југослевија)

Btw... конструктор на Југото е истиот тој што го направи Фичото и 128-ката...т.е сите застави и фиати освен флоридата :)

Данте Џиакоса

Volkswagen напиша:
Изглеа мисли кога врни...и кога ја вози низ кал.
Инаку тоа е знак дека неубаво била направена „битуменацијата”, а кедерите кај секоја кола со текот на годините попуштаат...треба промена или освежување...
Точно за тоа мислев. Знаечи не кедер гумите туку споевите течеа :toe::toe::helou:

Неубаво заварени споеви...и лошо битуменирање со четка е резултат на тоа.

Volkswagen напиша:
Неубаво заварени споеви...и лошо битуменирање со четка е резултат на тоа.
се согласувам јас само го истакнав фактот:smir::smir:

A be lugje , so ve gledam cudni , de loso bilo de dobro bilo :nesum: Pa kolku pari tolku muzika i toa e toa. Ja go vozam moeto jugo otkako imam polozeno , ne deka go sakam toj avtomobil tuku deka nemam pari za podobar !
Edinstveno so e dobro na nego se (spored mene ) :1. motorot (1116 cm3) ,2. karoserijata da receme (eve moeto e 17 godini staro i doprva pocna da pokazuva korozija) .
A sve drugo e prikazna sama za sebe . Pa i koga izleze , jugoto imase zastaren oblik a kamoli sega posle 20 i kusur godini proizvodstvo . E toa ne mi e jasno , skoro trieset godini se proizveduva vo ista karoseriska izvedba . Znaci vo mov model ne se smetaat novi branici , novo ime , nov volan :pos2:

Кој што сака може да збори ... крш, грдо, неквалитетно, не знам што ја ... Имав југце 3-4 години ... Без никакво одржавање и со максимално малтретирање, немав апсолутно никаков проблем.
Испушти душа кога го искршив :) И за смешна сума го средив до пиц -состојба.

Така да... Југо е закон!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom