Како ја замислувате вашата свадба?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
матично, црква, весељак у кафана...
коа си мала си знаеш све до детаљ како сакаш да ти биде свадбата, а колку појќе растеш све понесигурна си... моментално свадбата сакам да ми оди по овој распоред: околу 20ти мај ( меѓу неговиот и мојот роденден) матичното на плажа во Дојран ( пош нели има/ ќе има законски измени за да го влечкаш матичарот кај сакаш), црковна церемнонија во СВ.Илија во Дојран исто така ( ако биде завршена црквата до тогаш) или евентуално Бигорски со најближа рода и најблиски пријатели ( све на све 30тина луѓе максимум), јас во бел долг летен фустан со цвет во косата, коктелчиња и све то, после едно капење во езеро е тек после весељак в кафана со ближна и далечна рода во Гостивар и нормално со венчаница и орца и циркузи

аххххххх.... кое прашање....
за свадба сонувам од копиљ...некако сум заљубена во свадби...
си имам размислувано многу пати.... и едвај чекам да ми се случи тоа (ако најверојатно ќе почекам уште некоја година) :(
сакам гооолема свадба, со огромна венчаница...како во бајките
сакам се да е романтично, и нормално се да си е во редослет... е сеа црква- ја сакам Св. Петка во Кисела Вода, а за ресторан би сакала да е некаде на отворено.. од месеци би избрала или Мај, Јуни или Септември, Окомври... нејкам лето или зима...
сакам се да е црно бело, значи чаршави, маци а у...а венчаницата би сакала да ми изгледа вака...
n46384526332_1655349_3930.jpg

а иначе свадбата би сакала да ми изгледа вака:

нормално главната улога да ја имаме јас и мојот сакан....

Свадбата ?? Хмммм, еве да речиме вака некако :
beach-wedding-destination.jpg

underwater-wedding-kiss.jpg

А може и вака :
3418952876_9b1efb2c81.jpg

Во секој случај да изгледа авантуристички необично :)

Од малечка сум ја замислувала мојата свадба како од бајките, но со текот навремето вкусот почна да мисе менува.. Не ми се допаѓаат баш традиционалнте македонски свадби со адети кои се стари 100 векови.. мислам дека време е ние младите да промениме нешто кое ке се усогласи на сегашниот начин на живот.
Веројатно на мојата свадба нема да се вие коло (затоа што јас знам само 2 ора :oops:)
Како и да е.. битно е да има забавна музика, и да нема пијани сватови со шамивчиња што мафтаат наоколу и сваќи што урлаат со дајрето качени на маса.
Сакам нешто по скромно и елегантно, со не многу гости.. само оние блиските кои ми значат (секако земаме во обзир и на младоженецот)
Кога сме кај облеката, не сакам формалности.. може младоженецот да си дојде по патиче фино избушавена коса (нели е по романтично), а фустанот обавезно краток и по можност не со тантели, чипки и не знам какви кичасти додатоци.
Значи скромно и убаво :)

Од малечка сум ја замислувала мојата свадба како од бајките, но со текот навремето вкусот почна да мисе менува.. Не ми се допаѓаат баш традиционалнте македонски свадби со адети кои се стари 100 векови.. мислам дека време е ние младите да промениме нешто кое ке се усогласи на сегашниот начин на живот.
Веројатно на мојата свадба нема да се вие коло (затоа што јас знам само 2 ора :oops:)
Како и да е.. битно е да има забавна музика, и да нема пијани сватови со шамивчиња што мафтаат наоколу и сваќи што урлаат со дајрето качени на маса.
Сакам нешто по скромно и елегантно, со не многу гости.. само оние блиските кои ми значат (секако земаме во обзир и на младоженецот)
Кога сме кај облеката, не сакам формалности.. може младоженецот да си дојде по патиче фино избушавена коса (нели е по романтично), а фустанот обавезно краток и по можност не со тантели, чипки и не знам какви кичасти додатоци.
Значи скромно и убаво :)
ваква ли песна сакаш да ти свират:pos:

нема да ја имам воопшто. Веќе напишав еднаш, нити моите правеле свадба, а нема ни јас да нагостам и напојам 500+ души од кои 80% првпат ги гледам и нема никогаш пак да ги видам.

Само знам дека нема да ми биде класична свадба со 300 луѓе, народњци, пијани чичковци, ора, собирање на невестата и др глупости. Сакам на свадбата бенд што ќе свири рок и точка. И сакам во некој ресторант каде што има голем двор и свадбата надвор да ми биде, со малце луѓе, значи само најблиските , а не и некои што првпат во живот таму ќе ги видам ( зошто на нив пари да трошам?). Несакам собирање на невестата од дома со музика што не можам да ја поднесам , додека цело маало ме гледа и коментира. Ќе си одам во црква и матично со долг фустан, а за свадбата ќе го искинам ( сакам таков фустан, долниот дел да се вади) за слободно да си се движам. А и сакам чоколадна фонтана:D. Нема многу пари на свадба да трошам , повеќе би сакала со тие пари после свадбата во Италија или Шпанија да одам.:love:

Сакам сама со дечко ми да си седиме дома една вечер и да си ветиме дека ќе бидеме заедно до крајот на животот и дека тоа ветување ниту еден од нас нема никад да го прекрши.

Останатото (веселби, црква, матично, пријатели, роднини, музика...) не е битно.

Сакам сама со дечко ми да си седиме дома една вечер и да си ветиме дека ќе бидеме заедно до крајот на животот и дека тоа ветување ниту еден од нас нема никад да го прекрши.
.
можи и јас да дојдам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom