Како ги прифаќате новите луѓе во вашиот живот?

• Креатор на темата Креатор на темата 5ko
  • Време на започнување Време на започнување
Никако:salut:Мн тешко добивам доверба во некој и се мислам дека ке бидам издадена ако кажам на некој нешто,а периодов ми е таков да МОРАМ да запознавам нови луѓе и да прифакам секакво дружење со нив и искрено тешко ми е ептен:nerv:

Па давам им шанса да видам какви личности се ако ни иде муабето се дружам повеке со нив а ако не ни иде баш остануваме на едно здраво и толку

па зависи и тие како ќе се постават. каков впечаток ќе ми остават ако се добри комуникативни, да знаат да примаат/кажуваат шали тогаш ќе се обидам да ги прифатам. ама ако ќутат, незнаат ни шала ни нешто е тогаш само ќе им речам ЧАО

Сакам да запознавам нови луѓе и да стекнувам нови пријатели. Брзо ги прифаќам и сите ги почитувам до одреден степен. толерантна сум и немам апсолутно никакви дискриминации кон никој, само ако не ми се допаѓа карактерот на некој се оттргнувам од таа личност. :toe::helou:

pa novite luge najcesto gi prifakam onaka so bi se reklo so siroko srce gi gledam prvin pozitivnite osobini iako sum po priroda posramezliva so novi luge naogam temi na razgovor i mislis onaka ste se zblizile ne gledaat vo tebe so predrasudi super ti ide muabetot i valda prebrzo se doveruvam pa na kraj ke naebese poso ne se site kako so izgledaat barem poveketo...

Премногу ги толерирам и на крај опасно ке ме разочараат, па тогаш го мењам мислењето и не очекувам нешто од нив или пак не се потпирам на нив за да зависам за нешто од нив.

Druzoljubiva sum:pipi:,sakam novi prijatelstva,sakam da se druzam mi se ima sluceno nov prijatel da me voodusevi poveke od star.Lesno se vklopuvam i ja da sum u novo drustvo zezantka sum mnogu :pipi: humoristicna cura ednostavno...druzenjeto me ispolnuva i novi prijatelstva sakam :smir:

Па прво ке ги проценам,па ке видам како ке ме прифатат тие мене:toe:

Комуникативен сум поприрода а и така да не ми е проблем комуникацијата, и не судам врз основа на тоа што сум чул од чаршиски муабети за личноста туку кога ќе направиш два грама муабет тогаш реално можеш да процениш...инаку штета,имам приметено народ кои се раководат од принципот абе тој/таа...вака-онака...:toe:

Многу сум комуникативна и отворена и сакам со луѓето да се спријателувам да ги запознавам подобро ама сега таа желба не постои многу... Ставам некоја граница на тоа пријателство дека многу се имам изгорено и грешно е знам да им затварам врата на новите личности поради старите ама тоа е тоа :nesum:

Срдечно. Увек отворена за познанства. Воспоставувам лабав и опуштен однос базиран на хумор и заебанции, па од тоа како личноста ќе ме прифати, можам многу да заклучам за неа. Ако у старт не се поклапаме со смисла на хумор, ако не се „читаме“, тешко дека ќе се поврземе понатака.
Иначе не сум многу аналитична, се додека личноста не ме заинтригира (и тука не мислам само на привлечно-сексуален начин). Во секој случај сум претпазлива и дружам со резерва, иако тоа ретко кога е очигледно. Со првиот впечаток често грешам, па затоа се трудам да се оградувам од проценки и судови пред да и дадам шанса на личноста да ја запознаам.

Со раце широко отворени...

...најчесто испаѓа дека другите се плашат од широко отворени раце.

Сакам да запознавам нови луѓе во животов, да се спријателам со нив, да паднат разговори смеења едноставно добро поминато време, меѓутоа искуството направи да поставам една дистанца, да не дозволам да се зближам до крајност со некого и да верувам комплетно на некого, тешко стекнувам доверба во новите познаници и ги набљудувам од секој можен аспект...ако видам дека не иде нешо и дека сакаат да искористат ондак остануваме само на здраво и то...

Ако ми се свиѓа карактерот ќе го прифатам,а ако не едноставно одбегнувам и не ме интересира.

со ширум отворени врати :vozbud::vozbud::vozbud:шала ! па што знам ептен сум избирлива за да може некој да ми се приклучи у друштвото али у секој случај ако запознаам некој/а слична на мене обавезно ја внесувам у шема :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom