Како ги препознаваме лезбејките?

• Креатор на темата Креатор на темата Шмекерот
  • Време на започнување Време на започнување
Реков новиот да биде уз тема, не за стариот, стариот ми се допадна, интересен беше, но, малку нешто му недостигаше, затоа реков, да не забегуваме, новиот, поарен знам дека ќе биде. Ајде :)

Претпоставувам зошто овие жени стануваат лезбејки,сигурно запознале некој сличен машки профил и им се одмилил животот.Лошо е да налеташ на прав запек,стварно ги жалам.Среќа јас сум налетала на вистински маж,па не сум морала да менувам ориентација ако ти е тоа прашањето :wink:

Мене ме прашуваш? Не не ми беше тоа прашањето.
Не ме интересира дали имаш добар или лош маж, дали ти се забите криви или прави, дали ти е едната поголема од другата или ти се пасент еднакви, дали носиш танга или не, дали јадеш луто. Не не ме интересира тоа. А не ме интересира ни дали си хетеро, би или лезбо!

Всушност, кога ќе видиш, само две работи ме интересираат:

1. Зошто толку си припната за правата на ЛГБТ популацијата и како би познала лезбејка?
2. Кога последен пат си била на заболекар?

А и тоа не ме интересира премногу! Но, онака, од љубопитност.

Видиш, проливење може и низ зацедени заби и скриена насмевка, а интелигенцијата не е одраз на мудрост, туку напротив, понекогаш може да биде лош господар.
Среќа ти не си таква, и затоа многу те сакам, знаеш, нели!

И? Имаш идеја како да се познаат лезбејките или пак ќе раскажуваш бајки за Баба Јага и котлето во кое патува низ руските степи?

П.С. Elvis has left the building. Thank you all. I love you. See you soon, in an hour or so!

Абе бате едно не ми е јасно зашто с еобидуваш цело време на некој начин да покажеш дека се некако тоа што се спротивни на нормалното има некаква врска со некои си мозочни центри со вишок или недостаток на тестостерон и слично:smir: цитирајќи прочитани работи од некои си психолози кои можеби и сами не знаат што да кажат.

Зашто едноставно не си го прифатите тоа како нешто што не е нормално !!!

за да дискутираш со мене, треба да имаш прочитано барем една книга за тематика поврзана со темата. ти гледам не си ни информиран дека хомосексуалноста не само што не е ненормална, туку не е ни болест ни нарушување. и тоа одамна низ сите земји каде религиските демони не ги поматиле умовите на луѓето.

зошто ти не земеш да прочиташ било каква научна статија поврзана со хомосексуалноста, па потоа да дојдеш да дискутираш и да даваш аргументи со кои ќе се спротиставуваш на научниците ширум светот???
ако ти е тешко, еве ти нешто за вовед, а поврзано со темата. за почеток, ти ја препорачувам книгата Why Man don’t listen & Women can’t read maps -How we are different and what to do about it; Allan & Barbara Pease, Pease Training International, Australia, 1999. малечка е, едно 400-450 странички, се чита во еден здив, а верувам ќе ти разјасни и многу нешта поврзани со твојата сексуалност.
Ако фетусот е генетско девојче (ХХ), а мозокот добие поголема доза машки хормони, резултатот ќе биде женско тело со машка мозочна ориентација. Во детството тие девојчиња ги нарекуваат “машка Петра“ и во игрите тие се погруби и поневоздржани од своите пријателки. Во пубертетот веројатно ќе имаат поголема влакнавост отколку другите девојчиња и несомнено ќе бидат многу подобри од нив во сите игри со топка. Како повозрасни понекогаш ги нарекуваат “мушкаданки“. Голем процент од нив стануваат лезбејки.

Во мозокот на фетусот на генетско девојче може случајно да навлезе доза на машки хормони, ако бремената мајка зема одредени лекови со висока содржина на машки хормони, на пример некои контрацептивни пилули, лекови за дијабетес и др.

Едно испитување на жени дијабетичарки, што во текот на педесеттите и шеесеттите години од минатиот век биле бремени, откриваат дека зголемено висок процент од девојчињата кои ги родиле, во текот на пубертетот станале лезбејки, зошто во критичниот период од развојот на фетусот, нивниот мозок добил зголемено количество машки хормони од лековите за дијабетес што ги земале нивните мајки.

Според друго истражување на жени, што исто така биле бремени во тој период, а кои добивале зголемена доза на женски хормони, како естрогенот, зошто тогаш се верувало дека тоа го помага правилното одвивање на бременоста, покажало дека веројатноста во таков случај да се роди хомосексуално момче е три до пет пати поголема. Но, бидејќи сексуалната мозочна ориентација се изразува дури во пубертетот, благодарејќи на големите количества хормони што се ослободуваат во организмите на тинејџерите, токму тогаш станува очигледна и вистинската сексуална ориентираност.

Истражувачите од американскиот институт “Кинси“ ги повториле овие истражувања и потврдиле дека мајките што добивале машки хормони во текот на бременоста родиле ќерки кај кои се забележува поголем степен на самоувереност и самостојност и кај кои постои поголема веројатност да се интересираат за поагресивни спортови, како што се кик-боксот или фудбалот. Мајките што добивале женски хормони, родиле ќерки опишани како “исклучително женствени“ и синови што биле понежни и поделикатни од своите врсници, позависни од други и не биле толку физички активни.

Немој да се возбудуваш ќе добиеш напад на желудник,а јас тоа и не ти го посакувам,сепак не е лесно на тие години да искажуваш мудрост и интелегенција.Особено не со 16 годишни деца да мериш колку ти е долг,но ти не си таков напротив.
Туку она што те интересира веќе ти го објаснив,ама несакаш или неможеш да ме разбереш.Нема мудрост во речениците ако ја бараш,само читај како што е напишано,барем тоа не би било тешко за искусен човек како тебе.
Остави го заболекарот настрана,прочитај како се јадат буџетските пари за некој да кака преку океан,тоа би ти било подобра тема,за пред спиење.
Лезбејките тешко се препознаваат,освен самите ако не кажат дека се склони само кон жени.Но затоа напорните се препознаваат полесно,ти треба само вода да пуштиш и ќе заминат.
За се останато во врска со мои ставови можеш слободно да ми обратиш ќе бидам добра и ќе ти објаснам.Лаку ноч.

После одење во тоалет, ако капакот на шољата е дигнат, а таа целата испрскана...

Тешко можам да познаам лез или би, но сепак познавам некој девојки и можам да кажам дека се преубави, и нема врска кратки коси , машкуданки или незнам што баш напротив долга коса сладок тенок глас, згодна висока ... и никогаш не би помислил дека може да имаат нешто со жена баш такви цури ...сепак јас би кажал кој што го привлекува тоа нека љуби и ужива во него :toe:

Нема тука шо да се препознава, сите се лезбејки, а мажите ги користат замо за да им напраат деца...:toe:
Ако, јас пак ве сакам...:smir:

за да дискутираш со мене, треба да имаш прочитано барем една книга за тематика поврзана со темата. ти гледам не си ни информиран дека хомосексуалноста не само што не е ненормална, туку не е ни болест ни нарушување. и тоа одамна низ сите земји каде религиските демони не ги поматиле умовите на луѓето.

зошто ти не земеш да прочиташ било каква научна статија поврзана со хомосексуалноста, па потоа да дојдеш да дискутираш и да даваш аргументи со кои ќе се спротиставуваш на научниците ширум светот???
ако ти е тешко, еве ти нешто за вовед, а поврзано со темата. за почеток, ти ја препорачувам книгата Why Man don’t listen & Women can’t read maps -How we are different and what to do about it; Allan & Barbara Pease, Pease Training International, Australia, 1999. малечка е, едно 400-450 странички, се чита во еден здив, а верувам ќе ти разјасни и многу нешта поврзани со твојата сексуалност.

Зашто мислиш дека ми е потребно да прочитам нешто "научно" за да можам да дискутирам на ниво кое ти сметаш дека е достојно за дискусија. Зарем мислиш дека сите тие факти што ти ги наведуваш (за твое инфо верувај ми добро сум информиран за хомосексуалноста, арно ама не гледам причина за аргументирање на некои ставови барем за сега) се доволна причина да некого убедиш во нешто што и самиот не си сигурен дали е вистина. ИЛи пак едноставно кога се кажуваат такви НАУЧНИ ВИСТИНИ се добредојдени за хранење на егото и смирување колку толку на целата онаа неизвесност и мачнина од спознанието дека сте различни од останатите и можеби со самото тоа свесни дека сепак нешто не чини??
Не би сакал да дискутирам со т.н. научни аргументи околу што е тоА ХОМОСЕКСУАЛНОСТ. Сметам дека нема потреба, за сега.

Ќе те прашам дали твоето дете (бидејќи пролистав набрзина низ темава и видов дека велиш не ти е проблем за дете дека може со договор со мајка донатор или пак посвојување или крајно стапување во брак како некои гејови само заради дете и слично) кое како и да го здобиеш ќе го сакаш најмногу на свет (бидејќи тоа е природна работа
околу родителската љубов), ќе сакаш да биде ХОМО или ХЕТЕРО??

Немој само да кажеш негова одлука и слични глупости. ПРАШАЊЕТО Е ТИ ШТО ПОСАКУВАШ ОКОЛУ НЕГОВАТА ОРИЕНТАЦИЈА?

Зашто мислиш дека ми е потребно да прочитам нешто "научно" за да можам да дискутирам на ниво кое ти сметаш дека е достојно за дискусија. Зарем мислиш дека сите тие факти што ти ги наведуваш (за твое инфо верувај ми добро сум информиран за хомосексуалноста, арно ама не гледам причина за аргументирање на некои ставови барем за сега)

Нема научни трудови за нешто кое е политичка одлука.
Хомосексуалноста е извадена од листата на болести под притисок.
Полесно им било да се откажат него заангажираат и излечат.
Но, тоа било пред 40 години.
Денес, благодарение на науката, напредокот во медицината и генетиката, нови можности се појавуваат.
Ако нема политичка стигматизација и коректност, многу побргу ќе се реши педерското прашање.
Како и во минатото така и денес, науката не може да биде сопрена, колку и да се трудат левичарите да ги забрануваат истражувањата кои би довеле до лек за педерашлукот.
Така да, кога тогаш, педерите ќе престанат да замараат бидејќи ќе станат хетеро.
Македонија треба уште малку да се воздржи и да не попушти под моменталниот притисок. Нема зошто да се избрзува и да се прифаќаат мислења од институции кои не носат никаква тежина.

Остави ги педерите нека шират небулози претставувајќи ја нивната вистина. Се се тоа издишани балони и нешто неодржливо, особено и фала богу во Македонија.

Нема научни трудови за нешто кое е политичка одлука.
Хомосексуалноста е извадена од листата на болести под притисок.
Полесно им било да се откажат него заангажираат и излечат.
Но, тоа било пред 40 години.
Денес, благодарение на науката, напредокот во медицината и генетиката, нови можности се појавуваат.
Ако нема политичка стигматизација и коректност, многу побргу ќе се реши педерското прашање.
Како и во минатото така и денес, науката не може да биде сопрена, колку и да се трудат левичарите да ги забрануваат истражувањата кои би довеле до лек за педерашлукот.
Така да, кога тогаш, педерите ќе престанат да замараат бидејќи ќе станат хетеро.
Македонија треба уште малку да се воздржи и да не попушти под моменталниот притисок. Нема зошто да се избрзува и да се прифаќаат мислења од институции кои не носат никаква тежина.

Остави ги педерите нека шират небулози претставувајќи ја нивната вистина. Се се тоа издишани балони и нешто неодржливо, особено и фала богу во Македонија.

Сосема точно Никола и се сложувам со тебе :smir: Арно ама мене ме интересира повеќе психолошкиот профил на тие личности у случајов на Либерејшн :helou:

Нема тука шо да се препознава, сите се лезбејки, а мажите ги користат замо за да им напраат деца...:toe:
Ако, јас пак ве сакам...:smir:

Апсолутно се согласувам со тебе.
И да додадам дека сите машки се педери, а жените ги користат само да им направат деца.

Немој да се возбудуваш ќе добиеш напад на желудник,а јас тоа и не ти го посакувам

Лезбејките тешко се препознаваат,освен самите ако не кажат дека се склони само кон жени.

За се останато во врска со мои ставови можеш слободно да ми обратиш ќе бидам добра и ќе ти објаснам.

Blagodaram, немам проблем, имам челично здравје!

Благодарам уште еднаш за тоа како се препознават лезбејките!

За останатото имаш ПП, ти пратив уште вчеравечер, не ми одговори, а и денес уште една, не се тревожи.

Инаку, денес, на кафе, на пауза, седнав во едно ѓокафуле, ѓослаткарница, каде имаше една девојка (ако може да се нарече девојка, со своите движења, манеризми, начин на однесување и говор (а и говор на телото), можеше да подзасени барем 90 % од кајганџииве тука (not me though).
Јак Butch (Cassidi) беше цурава. Додуше, и од машко да беше таквото однесување, ќе беше дегутантно, камоли од женско.
Тежок Буч! Беше со еден познат хомислав на маса, а потоа, им се придужи и Sundance Girl (таќе, чупе нежнуле), која потоа ова Бучоф, ја заграби, и заринка језичина до грклан, ваљда да провери што јадела последниве два дена, што дури и на хомиславот му падна непријатно и ја прекори дека сепак некои работи не се за во јавност.

Значи, денес познав една БУЧ хомиславка!

П.С. Кафето, инаку, беше извонредно, Guatemala roast.

Еве најтазе искуство.
Во Белград во една дискотека веќе вечерта при крај беше и така една асална шо ми се виде уше дента ја глеам нешо ткаа понастрана и идам нешо да попраам муабет. Муаебт ок, све си беше, баш имаше фидбек онака, плус фина испадна ептен али неќе па неќе ,,тејк ит ту д некст левел’’. Онака си разменивме контакти нешо фб, скајп после продуживме да си праиме муабет, арно ама другиот ден пуштам фб ја наоѓам, опнала статус, ,, tonight" и нешо као вечер журка дрн-дрн некој муаебт се развил и некој прашал другиот ден ,,was it a good night?" и оваа пишала ,,NO! i got dumped from a girl". Не сум бил ја толку пијан колку шо она била лезбо.
Ја цврсто сум уверен дека не постојат лезбејки туку само бисексуалки. Ствар на природа е. Мислам дајте и феминистките би признале дека едно време боље им беше со природен алат него дилдо. Иначе тоа дека сите лезбачи се топ ко шо се глеаат ан порки идете на некое место ко миконос, тие најдебелите, најружните, најскапаните и недепилираните женски се лапаат ко неарни па да видам дали тогаш се ќе ви биде ,,Џена лавс Бријана’’

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom