Divider
Seraphim
Реков новиот да биде уз тема, не за стариот, стариот ми се допадна, интересен беше, но, малку нешто му недостигаше, затоа реков, да не забегуваме, новиот, поарен знам дека ќе биде. Ајде 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
за да дискутираш со мене, треба да имаш прочитано барем една книга за тематика поврзана со темата. ти гледам не си ни информиран дека хомосексуалноста не само што не е ненормална, туку не е ни болест ни нарушување. и тоа одамна низ сите земји каде религиските демони не ги поматиле умовите на луѓето.Абе бате едно не ми е јасно зашто с еобидуваш цело време на некој начин да покажеш дека се некако тоа што се спротивни на нормалното има некаква врска со некои си мозочни центри со вишок или недостаток на тестостерон и слично:smir: цитирајќи прочитани работи од некои си психолози кои можеби и сами не знаат што да кажат.
Зашто едноставно не си го прифатите тоа како нешто што не е нормално !!!
Ако фетусот е генетско девојче (ХХ), а мозокот добие поголема доза машки хормони, резултатот ќе биде женско тело со машка мозочна ориентација. Во детството тие девојчиња ги нарекуваат “машка Петра“ и во игрите тие се погруби и поневоздржани од своите пријателки. Во пубертетот веројатно ќе имаат поголема влакнавост отколку другите девојчиња и несомнено ќе бидат многу подобри од нив во сите игри со топка. Како повозрасни понекогаш ги нарекуваат “мушкаданки“. Голем процент од нив стануваат лезбејки.
Во мозокот на фетусот на генетско девојче може случајно да навлезе доза на машки хормони, ако бремената мајка зема одредени лекови со висока содржина на машки хормони, на пример некои контрацептивни пилули, лекови за дијабетес и др.
Едно испитување на жени дијабетичарки, што во текот на педесеттите и шеесеттите години од минатиот век биле бремени, откриваат дека зголемено висок процент од девојчињата кои ги родиле, во текот на пубертетот станале лезбејки, зошто во критичниот период од развојот на фетусот, нивниот мозок добил зголемено количество машки хормони од лековите за дијабетес што ги земале нивните мајки.
Според друго истражување на жени, што исто така биле бремени во тој период, а кои добивале зголемена доза на женски хормони, како естрогенот, зошто тогаш се верувало дека тоа го помага правилното одвивање на бременоста, покажало дека веројатноста во таков случај да се роди хомосексуално момче е три до пет пати поголема. Но, бидејќи сексуалната мозочна ориентација се изразува дури во пубертетот, благодарејќи на големите количества хормони што се ослободуваат во организмите на тинејџерите, токму тогаш станува очигледна и вистинската сексуална ориентираност.
Истражувачите од американскиот институт “Кинси“ ги повториле овие истражувања и потврдиле дека мајките што добивале машки хормони во текот на бременоста родиле ќерки кај кои се забележува поголем степен на самоувереност и самостојност и кај кои постои поголема веројатност да се интересираат за поагресивни спортови, како што се кик-боксот или фудбалот. Мајките што добивале женски хормони, родиле ќерки опишани како “исклучително женствени“ и синови што биле понежни и поделикатни од своите врсници, позависни од други и не биле толку физички активни.
за да дискутираш со мене, треба да имаш прочитано барем една книга за тематика поврзана со темата. ти гледам не си ни информиран дека хомосексуалноста не само што не е ненормална, туку не е ни болест ни нарушување. и тоа одамна низ сите земји каде религиските демони не ги поматиле умовите на луѓето.
зошто ти не земеш да прочиташ било каква научна статија поврзана со хомосексуалноста, па потоа да дојдеш да дискутираш и да даваш аргументи со кои ќе се спротиставуваш на научниците ширум светот???
ако ти е тешко, еве ти нешто за вовед, а поврзано со темата. за почеток, ти ја препорачувам книгата Why Man don’t listen & Women can’t read maps -How we are different and what to do about it; Allan & Barbara Pease, Pease Training International, Australia, 1999. малечка е, едно 400-450 странички, се чита во еден здив, а верувам ќе ти разјасни и многу нешта поврзани со твојата сексуалност.
Зашто мислиш дека ми е потребно да прочитам нешто "научно" за да можам да дискутирам на ниво кое ти сметаш дека е достојно за дискусија. Зарем мислиш дека сите тие факти што ти ги наведуваш (за твое инфо верувај ми добро сум информиран за хомосексуалноста, арно ама не гледам причина за аргументирање на некои ставови барем за сега)
Нема научни трудови за нешто кое е политичка одлука.
Хомосексуалноста е извадена од листата на болести под притисок.
Полесно им било да се откажат него заангажираат и излечат.
Но, тоа било пред 40 години.
Денес, благодарение на науката, напредокот во медицината и генетиката, нови можности се појавуваат.
Ако нема политичка стигматизација и коректност, многу побргу ќе се реши педерското прашање.
Како и во минатото така и денес, науката не може да биде сопрена, колку и да се трудат левичарите да ги забрануваат истражувањата кои би довеле до лек за педерашлукот.
Така да, кога тогаш, педерите ќе престанат да замараат бидејќи ќе станат хетеро.
Македонија треба уште малку да се воздржи и да не попушти под моменталниот притисок. Нема зошто да се избрзува и да се прифаќаат мислења од институции кои не носат никаква тежина.
Остави ги педерите нека шират небулози претставувајќи ја нивната вистина. Се се тоа издишани балони и нешто неодржливо, особено и фала богу во Македонија.
Нема тука шо да се препознава, сите се лезбејки, а мажите ги користат замо за да им напраат деца...
Ако, јас пак ве сакам...:smir:
Немој да се возбудуваш ќе добиеш напад на желудник,а јас тоа и не ти го посакувам
Лезбејките тешко се препознаваат,освен самите ако не кажат дека се склони само кон жени.
За се останато во врска со мои ставови можеш слободно да ми обратиш ќе бидам добра и ќе ти објаснам.