Како до широк грб?

• Креатор на темата Креатор на темата Vane1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 август 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Kazete mi kako mozam da se isiram vo grbot sea jas imam nekoi crti od sklekovi ama ne e toa toa sto sakam...i za polni gradi i ramen stomak

Kazete mi kako mozam da se isiram vo grbot sea jas imam nekoi crti od sklekovi ama ne e toa toa sto sakam...i za polni gradi i ramen stomak

Само вратило за грб и тоа не со машина вежбање, туку на шипка каде се тресат теписи.

Mislis na ulicno vezbanje?
Epa imam vo ucilisteto kade sto ucev osnovno sipka i za tricepsi ama znaes im narod odma muabeti gledi kako se filmi tamo vamo cc
--- надополнето: 7 август 2012 во 08:45 ---
a so skelkovi moze li na primer po siroko racete ??

Epa imam vo ucilisteto kade sto ucev osnovno sipka i za tricepsi ama znaes im narod odma muabeti gledi kako se filmi tamo vamo cc
--- надополнето: 7 август 2012 во 08:45 ---
a so skelkovi moze li na primer po siroko racete ??

Не се глупирај бе какви луѓе иди земи работи таму грбот нема да го направиш од коментари од луѓе него со работа. Гајле ти е шо ке речат, земи среди се за некој месец нема да можат да ти писнат ;)

Крадеш нешто? Убиваш некој? Му земаш јадењето на некој?
Шо те боли к*рот дали те гледат или не.. Ептен глупо е да се замараш со тоа. Луѓето и така се идиоти, само бараат причина да зборат. Вежбај си ти, пешковците нека гледаат.:vozbud: Ептен е глупо да се замараш за такви работи... :)

И погоре ти дадоа совет, верувам го знаеш видеово:

Склекови со раширени раце и вратило..ама не по 2-3 кревања, биди упорен момче :)

Се што туркаме е вежба за трицепс и гради, а се што тргаме е вежба за грб и делумно бицепс. Од аголот и позицијата на телото (рамото) зависи кој дел од мускулот е најактивен.
За правилно и ефективно да вежбаш на вратило, - потребно е да постои баланс помеѓу мускулната и телесната маса.

Ако си почетник, избегавај вратило, и користи ја оваа справа со нормални прогресивни тежини.

pulldown2.jpg

Не брзај со фантазиите.... Грб, полни гради и рамен стомак... во превод значи атлета. За тоа треба потење.. потење...

Вратило е мајката за широк грб,нешто налик на монструмов што го имам на аватар:)Со оглед на тоа дека си почетник,можеш да почнеш со лат машина со широк фат однапред и позади,потоа лат машина веслање,мртво кревање и уште една вежба додади по твој избор,на пример веслање во претклон(се надевам не ги утнав имињата).

Објаснето, во иднина ваквите прашања поставувајте ги во веќе постоечката тема за бодибилдинг, нема потреба од отварање на нови.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom