Како до работа во Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата SAVA
  • Време на започнување Време на започнување
Па познавам барем 10тина што дале. Познавам и такви што дале стан во скопје. Дечково забен техничар погоре би ги вратил тие пари за 3 месеци ако е способен да си отвори фирма понатака. ;)
Братче, од една страна се жалите (не знам дали можеби ти живееш АУС, ако не живееш за тебе не важи)не се вада пари, тешко , скапо, незнам што ли уште не.., од друга страна се вадат за 3 месеци, све је супер ок.Таа струка се бара , оваа не. Дечкото и тука можи да вади пари ако си отвори дуќан(y)

Братче, од една страна се жалите (не знам дали можеби ти живееш АУС, ако не живееш за тебе не важи)не се вада пари, тешко , скапо, незнам што ли уште не.., од друга страна се вадат за 3 месеци, све је супер ок.Таа струка се бара , оваа не. Дечкото и тука можи да вади пари ако си отвори дуќан(y)

Многу јасно. Јас само кажав колку би заработувал во АУС оти сум им бил банкар на неколку баш во тој бизнис. За него Австралија е ветена земја. Некој струки тука се добро платени, многу се подобро платени на други места. Јас иако живеам во Мелбурн последниве 10тина години ги поминав низ азија на пример. Секој со својот ксмет и желби. Тоа е тоа.

Многу јасно. Јас само кажав колку би заработувал во АУС оти сум им бил банкар на неколку баш во тој бизнис. За него Австралија е ветена земја. Некој струки тука се добро платени, многу се подобро платени на други места. Јас иако живеам во Мелбурн последниве 10тина години ги поминав низ азија на пример. Секој со својот ксмет и желби. Тоа е тоа.
Јас добро те разбрав, но дали знаеш колку е платата во РМ?

Ако дознаеш, те молам известиме. Нити имам роднини, нит имам некој познаник ама како би се отселил, за пола саат би спакувал куфер и би летнал од овде.

Јас би пре Канада искрено.
E да беше така лесно сите би заминале, нема да се занимаваат, го глупости и документи :tapp:

E да беше така лесно сите би заминале, нема да се занимаваат, го глупости и документи :tapp:

Зошто генерализираш?

Јас познавам многу, екстремно многу луѓе што не би си заминале од државава.

Што треба „:tapp: “ да значи?

Зошто генерализираш?

Јас познавам многу, екстремно многу луѓе што не би си заминале од државава.

Што треба „:tapp: “ да значи?

*:tapp:* тоа значи дека не е лесно, и дека сите кои сакаат да заминат си ја чукаат главата и мислат *како*?
А зошто не би заминале од државава?

*:tapp:* тоа значи дека не е лесно, и дека сите кои сакаат да заминат си ја чукаат главата и мислат *како*?
А зошто не би заминале од државава?

А добро.

Иначе добра работа (финансиски примања), патриотизам, носталгичност, љубов кон татковината, среден живот...се надевам дека е доволно.

А добро.

Иначе добра работа (финансиски примања), патриотизам, носталгичност, љубов кон татковината, среден живот...се надевам дека е доволно.
и заборави плата ок хахахах

Ќе ти треба и работно искуство друже. Ако имаш девојка што има струка што е барана на листата тогаш она може да биде носител на апликацијата. Затруднија и одма добивате виза ;)
Ова малку ме збуни FARANG дали девојкава може да биде македонка мислам (така го разбрав во овој случај)? Да направам брак со неа и да аплицирам за работна виза?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom