Како давате „корпи”?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Никола напиша:
Сеедно ти е бе девојко. Едноставно си играш. Се е тоа игра.
ако глеаме филозовски,животот е игра,сепак тоа не те прави помалце кукавица во случајов:baeh:

абе кога е крај крај нема шо да се мислам ја сакам искреноста едноставно ке си кажеме искрено дека е време за пауза:cuc:

mary_jane напиша:
Ситуација...имате дечко/девојка некое време,и се е ок,убаво си поминувате бла бла,али на вас ви преквасува,ви треба промена,и сакате да ја прекинете таа врска,а да не го повредите партнерот...што праите во таква ситуација?трпите?кажувате директно,глумите морон додека сам/а не се откаже:)или?:)
Мене ми е најбитна искреноста..не лажам и не сакам да ме лажат.
Прво морам да се осигурам дека стварно сакам да ја прекинам врската со партнерот, зошто се случува и да погрешам да ми е само некој период кога мислам дека врската не оди никаде и кога е најдобро секој да си оди по својот пат, и на крај да испадне дека не е така. Кога ќе видам дека стварно партнерот ми станува досаден, антипатичен, неинтересен, кога осеќам дека неговото присуство во моја близина ме нервира и ми пречи фино лепо или ќе се искарам или ќе го застанам пред мене и ќе му кажам в очи се што ми лежи на срце.. Не можам да го повредам затоа што кога нешто не оди сите го чувствуваат тоа. Мразам да лажам и да глумам лудило, а не можам да чекам тој да се откаже зошто знам дека никогаш нема.:wink:

PRVO ke go izvaram ako mi e dosaden,pa posle ke mu raskinam....

Sekako deka vlice ke mu kazam deka e kraj , cist obraz ,cista smetka . Mi tekna eden muabet kaj so deckoto i raskinuva na devojkamu na tel e to da mi se sluchi ke se izlezam od drugata strana na gajtanot:)

Sekogash im kazuvav vo lice najiskreno bez nikakvi premotuvanja na film koja e pricinata za krajot na neshtata...zal mi e samo shto nikogash ne sum bila otkacena od nekogo za da vidam kako e koga si od drugata strana koga istoto ti se slucuva...nekogash imam i prodolzeno so vrskata onaka za da vidam dali bi mozela da se promenat neshtata kaj mene licno ili ako sepak imalo seushte ljubov, a nekoi raboti se odvivale vo pogreshna nasoka, so nadez da se pormeni neshto ...no sekogash nemozes, ne odi...i krajot da e kraj...podobro porano otkolku podocna...

simonce* напиша:
PRVO ke go izvaram ako mi e dosaden,pa posle ke mu raskinam....
:zid: :zid: :zid:
паметно од твоја страна:)

јас во таква ситуација,ќе почекам да видам како ќе се одвиваат работите,бидејќи некој убаво кажал,тркалото се врти,ако не се сврти дефинитивно би му кажала дека е време да се направи пауза...

iskrenosta ja stavam na prvo mesto,dotolku on e iskren so mene ama ja sakam da raskinam so nego togas pravam nekoja kombinacija ili jas lazam za da na kraj ispadene deka on me laze,ili direknto mu kazuvam sto me nervira ili sto mi smeta kaj nego,ako se promeni togas produzueme,ako si tera dalje,mnogu logicno,so merak mu raskinuvam:)

Кога крајот доаѓа, кога ништо од врската не може да се спаси, и двајцата партнери се повеке или помалку свесни за тоа. Нема потреба од објаснувања и виткани муабети....едноставно и искрено Чао.

Haha bogami treba hrabrost za ovaa rabota :)
Za mene licno bi bilo potesko da go sakam da me nervira i da moram da mu raskinam jas.A ako ne go sakam i ne mozam da trpam da se vleckame veke bezvrska togash...:)haha. Oko nema da mi trepni i ke go otkacam nekako :)

Вака,брзо и ефикасно
Слушај,ај чао

smizlicka напиша:
premnogu surovo da ostavis nekoj na vakov nacin makar i da ne ti znacel nisto:wub:

Знам,не дека сум го применил тој начин али ај.
Сакав да кажам деека нема многу тупење,само искрено и директно,така јас правам и сакам така и другите да прават со мене.Многу мразам кога некој тупи,тупи,тупи... или кога ме лаже.Само искрено

BusHav напиша:
Знам,не дека сум го применил тој начин али ај.
Сакав да кажам деека нема многу тупење,само искрено и директно,така јас правам и сакам така и другите да прават со мене.Многу мразам кога некој тупи,тупи,тупи... или кога ме лаже.Само искрено
u toj slucaj i jas sum da!iako po nekad znam da go odolgovlecam raskinot,neznam zasto ama pointeresno mi e koga go gledam kako guvee pred mene kako mrtov konj i se cudi so mi e:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom