Здраво,
Незнам дали Темава се совпаѓа со Категорија ако не Ве Молам преместете ја кај што им е Местото
Баш ме интересира како се склопува Пц!
Што и Што треба да купиш за да почниш да направиш свој ПЦ?
Дали знае некој добар Видео или Слики ТУТОРИЈАЛ
па ако знае некој нека пиши Тука
Здраво,
јас сум од Мелбоурн, Австралија и јас имам скопуван едно ПЦ во Март 2009. Прево требаж што се вика Motherboard на Англески или можи да викаж Мајка Дел во Македонски. Секој дел се поврзи со Мајка Дел.
Ако одиж до АМЦ или некој продавница за компутер што се во секој град во Македонија ке најдиж секој дел што ке требаж.
Купи едно Motherboard или што мошиж да викаш Мајка Дел.
Јас мислам едно со Socket 478 или Socket 775. Тие се поевтин дека едно до три години се излезени (има неколку 478 по четери години ама не мислам се добри).
Купи едо процесор што ке бери со твојо Motherboard.
Купи РАМ и Хард Драјв. Сега по 1ГБ за РАМ е добро и 160ГБ за реди е добро. Мојо компутер што склопав е тако.
Купи карти за видео и глас. Мојо е 256МБ NVidia FX5500 со HD и ама такво модел можи да дојди скап. Ако е многу скап мошиж едо со 128МБ, и тие се добри. Прегладај карти да се работи за твојо Motherboard пре да купиж.
Купи ЦД или ДВД Драјв што ке бери.
Купи едно мотор што ке бери. Мотор е за струјата, за да запалиж компутерото.
Купи бокса за делојте и порврзи Motherboard со страфојте и жиците со секој дел со жици, и тие требаж зда купиж.
Поврзи струјата многу полека.
Запалија и ке работи. Инсталира Операци Систем и ке работиж.
Јас платев $500 што можи е 15,000 Македонски Динари ($1 - 30MKD)