како да ја зголемите силата на вашите екстремитети?

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Јас вежбам секој дневно склекови стомачни за да останам во форма... но дали може некој поискусен како да зголемам силата на рацете, нозете и зглобовите! почнав да работам на брејк денс но осеќам голем недостиг на сила во рацете и зглобовите...! благодарам однапред...

Работи подолго време. Ти можеби работиш секојдневно, но колку време изминало откако си почнал со тренирање(мислам на денот откако првпат се активираше до денот кога го пиша постов)?
Биди физички активен со екстремитетите секојдневно, накај 5-6* месеци и веднаш ќе забележиш поголема сила.

*Со бројкава карикирав затоа што сите организми се различни, зависи од мускулната способност и работа. Зависи и од тоа колку си изложен на штетни материи, колку во организамот внесуваш алкохол, заморот на нервниот систем и тн.

Пиј трибулус ке ти се зголеми силата дупло

Работи подолго време. Ти можеби работиш секојдневно, но колку време изминало откако си почнал со тренирање(мислам на денот откако првпат се активираше до денот кога го пиша постов)?
Биди физички активен со екстремитетите секојдневно, накај 5-6* месеци и веднаш ќе забележиш поголема сила.

*Со бројкава карикирав затоа што сите организми се различни, зависи од мускулната способност и работа. Зависи и од тоа колку си изложен на штетни материи, колку во организамот внесуваш алкохол, заморот на нервниот систем и тн.
абе... се хранам здраво... и иначе веслач сум :)... ама иам пауза од 4 месеци... на зима ке почнам пак.. од весланје ми се напрај ја раменјата УПМ ! како топки илегвит... и долните муслуки на лакот кај радиус и улната(анатомски иминја за коски)- (show off) ! ама... сеа дека не сум во форма и неможам да се кренам на раце... а работам на на брејк денс... а алкохол... 20% од крва алкохол ми е :D! секој викенд пијам ама не е нишо опасно... пиво најчесто.. него што вежби да прам... тегови или сл?
П.С - можам да почнам на веслање ама ме мрзи ... назима ке одам зашо иаме натпревари на пролет и да се спремам

Епа намали со алкохолот. Не се теши пиво е, не е многу. Алкохолот и тоа како ги ослабнува мускулите. Барем секој втор викенд пиј, ако не можеш да се откажеш.

еф на пример само шо дојдов... ми се вртит.. 4 александрија и 2 амстел испив xD мн неубо измешав пиво и вино :S ! ама од следен викенд ЈОК хахахехаеасдг <3 ! че бит! морат!

Пиј трибулус ке ти се зголеми силата дупло

Да али , краткотрајни ефекти ќе има... ќе му биде накачен тостестеронот додека го пие тоа....ама после ништо.
Зависи што сака дечкото да постигне со тоа , нема ништо поефикасно од константно вежбање.....и тоа вежби со сопствената тежина на телото.

едит.. башка на 17 години, ретко кој може да има толку многу сила во рацете , дури и да вежба..... годините си имаат и те каков удел во сето тоа.

Како да ја зголемите силата...прави склекови, прави pull ups, (вежби со сопствената тежина на телото)работи на нива, сечи дрва, јади храна полна со протеини, дигај тегови. :)

digaj tegovi, pravi sklekovi, stomacni, cucnjevi, trcaj, pesaci, vozi tocak, ene ti go Vodno!

prvo za da ja zgolemis silata na ekstremitetite ti se potrebni poseben vid na vezbi,potrebni ti se vezbi so pogolemo optovaruvanje,so zgolemuvanje na optovaruvanjeto od den na den(od trening do trening) znaci i istovremeno zgolemuvanje na silata.a za toa nesto,ne ti e dovolna samo tvojata tezina,najdobro e da posetuvas teretana,kaj sto gi ima site neophodni elementi za da uspees da ja zgolemis silata.

Само со вежбање поинаку не мојш ... хемија џабе ти е привремено го решаваш проблемот ... и дркај и со лева понекогаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom