Како да инсталирам Windows XP & Windows Vista (објаснето со слики)

• Креатор на темата Креатор на темата inteleghenca
  • Време на започнување Време на започнување
Еј а да ве прашам нешто вчера еден другар купи лап топ ама без инсталирано windows и сега ние се обидуваме да го инсталираме ама кога ке го про4ита цд-то и нели за понатаму да ситиснес да го инсталира и само се појавува дека не го знае хард дискот ве молам за помош побрзо!

Еј а да ве прашам нешто вчера еден другар купи лап топ ама без инсталирано windows и сега ние се обидуваме да го инсталираме ама кога ке го про4ита цд-то и нели за понатаму да ситиснес да го инсталира и само се појавува дека не го знае хард дискот ве молам за помош побрзо!

Во биос наместете, first boot device cd/dvd а second boot device hdd. Вака изгледа не го чита дискот и неможе да го инсталира виндоусот

да ама до биосот како да дојдам пошто не ми доага дотоа да стиснам дел и сл

терајте од кај што го купил и пред вас нека влези во биосот а не е на одмет да ги проучите книгите што дојдоа со лаптопот

абе го најдов сега биосот ги мставив цд и двд примарѕ ама пак нејке хардот да ми го про4ита!

Абе на еден другар му го дадов пасот и усерзерот да прашаат тука зашто немав поима како да им помогнам изгледа се снашле поз:helou:

instalirav windows XP na drug hard disk a toj prviot ne se brise aj help kako da go uninstaliram???

instalirav windows XP na drug hard disk a toj prviot ne se brise aj help kako da go uninstaliram???

Извади се што ти треба од таму и дај формат на таа партиција.

Абе на еден другар му го дадов пасот и усерзерот да прашаат тука зашто немав поима како да им помогнам изгледа се снашле поз:helou:

Брат истото ми се дешава мене сеа со лап лап-топот... значи најдов све и у биос све местам од цд боот да праи ама пак после ми вика дека не го чита хард дискот... ај види со другарите ако го наместиле нека ти кажат пошо почнав да се нервирам :tapp:

Брат истото ми се дешава мене сеа со лап лап-топот... значи најдов све и у биос све местам од цд боот да праи ама пак после ми вика дека не го чита хард дискот... ај види со другарите ако го наместиле нека ти кажат пошо почнав да се нервирам :tapp:

У биосот побарај негде кај што има RAID опција и направи ја Enable ако ти е Disabled или обратно. После пробај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom