Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ако ми е за Вујаклија си го иам ја дома негде фаќа прашина. Али пошто се ствар разјаснила ко сунце реќ вије и није битна.
Го бараше зборот, го најде.

Фајнали, на концу је Дена нашла то што је тражила послије 53 странице. Још један доказ да само најупорнији успевају.
Дакле вријеме је за нову тему.

Фајнали, на концу је Дена нашла то што је тражила послије 53 странице. Још један доказ да само најупорнији успевају.
Дакле вријеме је за нову тему.
Ajde otvori ti, bas me zanima sto ideja imas vo taa tvoja magareca glava so golemi usi:pos:

IMG-2de2adf31a6ec7306395ef0a0e6df706-V.jpg

E. Драги кајганџии. Фатив пица да праам..ама по пропис. Нешто пробувавме дома, ама се нешто ...лебеста испаѓаше со тестото.
Сега, по рецепта на јутуб, пробав пак...
20200421_061814.jpg
20200421_061826.jpg

Финтата беше да искишнеш преку ноќ(на собна температура), па потоа да складираш у фрижидер.
20200421_062942.jpg

20200421_062946.jpg

Ја обликувам со помош на оваа алатка. За вакви ствари(пастрмалјии, пици, други со кори) е супер.
Додавам кашкавал(оти сакам кватро формаџи или слично)
20200421_064151.jpg

и тада
20200421_065850.jpg

E. Драги кајганџии. Фатив пица да праам..ама по пропис. Нешто пробувавме дома, ама се нешто ...лебеста испаѓаше со тестото.
Сега, по рецепта на јутуб, пробав пак...
Прегледај го приврзокот 246214Прегледај го приврзокот 246215
Финтата беше да искишнеш преку ноќ(на собна температура), па потоа да складираш у фрижидер.
Прегледај го приврзокот 246216
Прегледај го приврзокот 246219
Ја обликувам со помош на оваа алатка. За вакви ствари(пастрмалјии, пици, други со кори) е супер.
Додавам кашкавал(оти сакам кватро формаџи или слично)
Прегледај го приврзокот 246218
и тадаПрегледај го приврзокот 246220
Ти си пеијателе Стев.... ретка прилика....

Таков ко тебе Дена може само да сања.....

Ко вегетаријанец имаш од мене респект и за кватрото..... дали по печењето тестото ти е меко ко сон, и ако е те молам сподели го рецептот, последниот шо го пробафф од јутуб не ме бендиса.....

Кулинарство фалеше во темава, подршка!

draga kajgana
mnogu e losho koga tropash na pogresni vrati.
Ти си пеијателе Стев.... ретка прилика....

Таков ко тебе Дена може само да сања.....

Ко вегетаријанец имаш од мене респект и за кватрото..... дали по печењето тестото ти е меко ко сон, и ако е те молам сподели го рецептот, последниот шо го пробафф од јутуб не ме бендиса.....

Кулинарство фалеше во темава, подршка!
Не сум вегетаријанец. Едноставно...салама, шунка и билокаков тип на кобасици не внесувам во уста. Месо јадам...многу малку..кофтиња(говедско/свинско) и нешто риба нешто пилешко
Тестото..малце го опеков појќе него што требаше. Малце и потенко трба да биде. Ама чим ја имам рецептата, ќе се прилагоди....

Таман си... не јадеш конзервирано... него ја, Боди, Бафра чинам? Говинда.... сме веге.. и ако се бара заеднички именител на нашите чудни ментални состојби, веројатно од таму треба да се почне....

А темата можда треба да се преименува во... " Зошто ме откачи ? " ....па сите ние даваме мал придонес во Дениното себеспознавање....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom