Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Паметиш што ти спомнав?
У пандорината кутија биле ставени сите зла и болести на светот...
За да го шупчат прометеј, ја пратиле пандора да ја отвори...
Ја отворила...и овие зла, болести и други глупости се разотишле од сите страни на светот.
Само, и пази го ова... надежта останала во кутијата.
И сега делот што никој , апсолутнио никој не се има запрашано..
Кој кур бара надежта во кутија каде шти сите проблеми на човештвото се напикани?
Е. Тоа ти е надешта.
Најподмолно зло, најгнасна болест.
"Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man. "
Од ниче. Кој го пишувал митот разбрал векови пред него.
Ќе ти дадам уште нешто
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result. ".
Јас го имам осетено ова на своја кожа.
Така да немој те молам. Барем биди разбран и согледај ја другата страна на стварите...
Другата страна на работите ти го нуди Вардар...
Јас не те молам....јас те гњавам, те убивам....затоа што секое присетување ти е болно....болно ти е можеби што ти звучам како да сум во право. Колку повеќе ќе звучам вистинито толку поголема ќе ти биде болката.....егото е тоа што ја осеќа болката пред нешта кои го распаѓаат. Нема разбраност во мене....чиста екстаза е позади прстиве кои штракаат по тастатура. Шансите да има ефект ова моево се 0....ама ќе продолжам да штракам до бесконечност ако треба :)

Одлична тема беше таа, како и оваа... сите вакви теми уствари водат кон смислата на живото....
Weed= 420. The reason for life , the universe and everything =42.
420:42=10-магничниот број. 42-10=32.32-Trti Tu.
Така да смислата на животот е или да е**ш или да те е**т.
Без навреда.

Сосем коинцидентно со Стев во еден по друг и двајцата го цитиравме. Еее, who would have thought дека до Ниче ќе дојдеме на темава? :)
Ќе бидам арогантен и ќе кажам јас... пошто го прашав дали е нихелист..... а пошто темата е во подфорум љубов и секс, осеќам и други можни правци :D

Ќе бидам арогантен и ќе кажам јас... пошто го прашав дали е нихелист..... а пошто темата е во подфорум љубов и секс, осеќам и други можни правци :D
Mene ne mi tekna na izrekata...od nihilistot hahahah

Сум нихилист оти кеиф ми е да get shit done.

Рече дека ја блокирал
Затоа разочарана се повлекла у медитација да ја бара смислата на живота си.
Сосем коинцидентно со Стев еден по друг и двајцата го цитиравме. Еее, who would have thought дека до Ниче ќе дојдеме на темава? :)
Случајно и двамата сте елокветни, со мала разлика еднио е спонтано елоквентен, а другио орле зорле.

Другата страна на работите ти го нуди Вардар...
Јас не те молам....јас те гњавам, те убивам....затоа што секое присетување ти е болно....болно ти е можеби што ти звучам како да сум во право. Колку повеќе ќе звучам вистинито толку поголема ќе ти биде болката.....егото е тоа што ја осеќа болката пред нешта кои го распаѓаат. Нема разбраност во мене....чиста екстаза е позади прстиве кои штракаат по тастатура. Шансите да има ефект ова моево се 0....ама ќе продолжам да штракам до бесконечност ако треба :)
Импулси на незрели, на растроени и на хоромонално дисбалансирани. На крајот на краиштата не мења ништо. Се обидуваш да објасниш книга на некој што ја напишал. Филм на некој што го режирал. Веќе видено, веќе здосадено, веќе у заборав. Не постои свело на крајот на тунелот, оти иде само надоле.

Сум нихилист оти кеиф ми е да get shit done.
Секогаш сум се чудел зошто не се понаша човек нихилистички на сопствениот нихилизам.
Автоматски споено мислење:

Импулси на незрели, на растроени и на хоромонално дисбалансирани. На крајот на краиштата не мења ништо. Се обидуваш да објасниш книга на некој што ја напишал. Филм на некој што го режирал. Веќе видено, веќе здосадено, веќе у заборав. Не постои свело на крајот на тунелот, оти иде само надоле.
Јас ти објаснувам нешто што го трансцендентира(надминува) овој тво живот....сите искуства, емоции...се што си научил, стекнал и што ти се случило. Јас те ставам во позиција над тунелот...во облаците, од каде го гледаш тунелот и светлото е уствари се околу тунелот. Во тој бесконечен простор е тој bliss блаженство...неисцрпен извор на живот во тебе, на љубов :)

Секогаш сум се чудел зошто не се понаша човек нихилистички на сопствениот нихилизам.
Ако ме дефинираш како строг нихилист, сам се пукаш у нога. Бидејќи тоа е парадокс.
Ја едноставно го прифатив хаосот што не опфаќа, и најдов ред во него.
Можеш да свириш, а може и да те свират.

Буразеру. Буразер Боди ти је хтио речи да чеш разумети оно што он говори након што се бациш у вардар под претпоставком да држиш дах у води 5 мин. То што си ти роџен слеп незначи да су сви слепи јеботе!
Свет није црно бјели. Али разумемо те. Црно бјели је преко твојих очију и ту нема помочи у овом животу. Јеби га :toe:

Јас ти објаснувам нешто што го трансцендентира(надминува) овој тво живот....сите искуства, емоции...се што си научил, стекнал и што ти се случило. Јас те ставам во позиција над тунелот...во облаците, од каде го гледаш тунелот и светлото е уствари се околу тунелот. Во тој бесконечен простор е тој bliss блаженство...неисцрпен извор на живот во тебе, на љубов :)
Бидејќи човек во блаженство и идеална ситуација нема потреба од мислење, емоции, фкус и мирис.
Болката, некомфортот и целосното отсуство на идеална ситуација не прави луѓе.

А шо мислиш Стев... за трансхуманизмот како нова идеологија?

Свет није црно бјели. Али разумемо те. Црно бјели је преко твојих очију и ту нема помочи у овом животу. Јеби га :toe:
Се е црно и бело. Само треба да го измериш количеството

А шо мислиш Стев... за трансхуманизмот како нова идеологија?
Тие што се брзаат, последни стигаат на крајот. Или се сопињаат во трката. Малце рано е да се подобри човештвото со технологија, ако не можеме емоционално и зрелосно да се подобриме. Многу малце знаеме, уште помалце разбирама како врста. Премногу простор за злоупотреба.
You cant rush perfection!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom