Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Teoretski... da .. kako сто е мозно оверклокувајнето така да изворот на зраци да се појача за 30 пати.. нопрактично или нема да успее или че цкрне.. или че оди со 0.00000001кбна сек..leomeogeo напиша:Neodamna od eden prodavac vo Inpulsdoznav deka na mobilniot ako mu instaliram nekoj softwer bluetooth ke mu se pokaci dometot od 10 na 300m.
Dali imate nekoja informacija za ova?
Oti da ne да се инсталира дирек на чип, нешто кјако биосот... но само теоретски.. практично би имало комплицации и на анјдобри кулери..Мистичен напиша:Ама софтверски? :lud:
ќе праќа со занемарена брзина.. 0.00000000000000001 побрзо.. зборуваме за бранови....Jane напиша:А побрзо ли ќе праќа ако двата уреди се поблиску еден до друг или тоа нема врска бидејќи блутутот работи како радио врска?
Во право си де.. ама со намалување na kbps nema da se zgolemi radiusot туку само ја намалуваш фрекфенцијата на бранот, od prosta причина што радиусот на протокот на зраци од изворот изнесува 5м... со тоа што намалуваш број на кбпс зголемуваш само продорноста на бранот но не и неговата дофатливост... така да само ако зголемиш јачината да изворот достигне погелема моќ само ја влошуваш состојбата на направата и е можно зголемување на радиусот на дофатливост.....leomeogeo напиша:Vidi zadomet e bitno jacinata mW ili dB, MHz (branova dolzina) i frekfenten opseg ako ne sum vo pravo popravi me
превод продорност на бранотleomeogeo напиша:120 m pri opticka vidlivost