Kако би изреагирале доколку вашите ви забранат врска?

• Креатор на темата Креатор на темата diablo92
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 септември 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Што би превземале доколку се случи ова?Ајде малку поконкретно

Сигурно тоа не би го направиле ради-реда,од ќеиф,или не им се допаѓал избраникот/та на своето дете!Родителите секогаш сакаат најдобро за своите деца!И верујте ккога мајка ви ви вели земете си чадор-знајте дека ќе врне:wink:

...не сум им марионета на моите, фала богу...треба да им објаснам дека пред се е МОЈ живот и дека имам право да го живеам како јас што сакам...а ако не можат да ме сфатат...тогаш какви родители се они?...

Што би превземале доколку се случи ова?Ајде малку поконкретно
Ако ми забранат врска значи уште гледам цртани филмови и имам негде околу 12-13 години.
Прашањево е - турни ме мајко да кинисам:nesvest:

...не сум им марионета на моите, фала богу...треба да им објаснам дека пред се е МОЈ живот и дека имам право да го живеам како јас што сакам...а ако не можат да ме сфатат...тогаш какви родители се они?...
Тоа е точно,но ако така речат сигурно имаат некоја јак причина за тоа и треба да се разговар со нив зошто так мислат,можеби се во право,сепак треба да се чуе нивното објаснување дали ,,држи вода,,а потоа ние сами да заклучиме што понатаму!

Ако ми забранат врска значи уште гледам цртани филмови и имам негде околу 12-13 години.
Дечки деца од 12 години не пишуваат на форуми уште какаат во пелени

Тоа е точно,но ако така речат сигурно имаат некоја јак причина за тоа и треба да се разговар со нив зошто так мислат,можеби се во право,сепак треба да се чуе нивното објаснување дали ,,држи вода,,а потоа ние сами да заклучиме што понатаму!
...па нормално, не сме доволно возрасни да преземаме се на наша рака...али онака, од курташак, за само да ти го контролираат животот, тоа не е океј...

Не е така
Дури и во денешно веме има се и сешто низ Македонија
баш денес девојка на 21 година (пријателка моја) избега од дома кај дечкото поради тоа што од дома не и дозволуваа да се гледа со него затоа што бил 11 години постар. Таа е супер девојка , интересна , друштвена, дечкото не е лош, добр спорист, не е некој проблматичен. Но ете од дома не ја пуштаа да се гледа со него и ја присилија на тој шекор да сабајлево избега кај него. И?
Па ваљда таа е доволно свесна на своите години да избере што си сака за себе не некој од дома да ја тортурира. :toe:

Значи се уште живееме во некое минато време.
Требада се размисли добро за овие работи.

Ќе барам образложение , ЗОШТО?
Ке ти зборат, не ми се свиѓа девојката/дечкото...бла бла бла... Ке најдат некоја причина.

Btw...Сепак никој не може да ти досуди да ти забранат врска, доколку врската е искрена ништо не може да ја спречи - Само смртта.

Дури и во денешно веме има се и сешто низ Македонија

fala druze za podrskata

Ќе седнам на еден долг разговор со моите и ќе им објаснам зошто сум го избрала баш тој,дека би било добро да го почитуваат мојот избор без разлика дали е добар или лош,дека можам сама да си изберам за мене и дека тоа е мој живот и они не можат да превземат ништо околу тоа дали јас ќе се гледам со некого или не.
Бегања и шпански серии нема шанси,со добар разговор се може да се постигне.

Ќе барам образложение , ЗОШТО?

Причина секогаш ќе постои, само зависи во колку приемлива форма е за нас.
Вистинската причина која не му служи исклучиво само на чувствата секогаш е исмејувана, па насилно противена, за да на крај при своја волја прифатена.

Јас колку што можам да им забранам на нив да бидат во брак толку и они можат мене да ми забранат врска . Тоа е мој личен избор и најверојатно не би ни слушал што ми зборат зошто јас си знам најдобро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom