Како би изгледала идеалната држава?

• Креатор на темата Креатор на темата malecokbev
  • Време на започнување Време на започнување
Мдц е медицина?
Добро, која е твојата идеја? Јавната власт се трга на страна. Територијата мала и во населението да нема хиерархија, колку што разбрав. Значи ти креираш од старт форма, не треба да ја трансформираш или да ја реформираш постоечката. Знам дека темава нема лимит, ама полесно е да креираш нова форма. И државата (зборот, поимот) го менуваш со што?
Јас мислам дека кметството и ибал мајка на државата.

Скржава држава. Вреќа вржана, среќа пржана..

,,,da,,,
,,,lichno mislam deka scenarioto e na dolg rok mnogu povekje od crno
drzhavata e forma za ispolnuvanje na interesira na odredena mala grupa na lugje/ne koi vo momentot na sopstvenata nemokj ke posegnat po suludata ideja da chovekot go zamenat so bionichki robot sushtestva , pritoa ke se osudat i samite sebe na ischeznuvanje a toa bi bilo kraj i pochetokot na neshto a toa neshto samo Gospod znae vo koj pravec ke se dvizhi,,,

Имаш деетатизација и децентрализација, како форми за задоволување на потребите на широките маси. Ама да, од Си-Фи, многу работи се оствариле, еме Ион зборува за чипирање на човекот, кое би го надградило. Јас не верувам во некое терминатор сценарио, ама верувам во едно пореалистично. :) Ама животот ќе продолжи и по човекот.

Да не бидам оффтопик, во идеална држава уредувањето е многу битно секако, но еднакво битен е и поединецот
Некако наоѓам потешкотии да ги раздвојам овие два фактори како елементи на идеалот.. Во времето во коешто живееме многу луѓе се прашуваат како би изгледала идеална фамилија или семејство.. И додека "идеалните" фамилии не водат многу грижа за неидеалните.. Не е ни чудо што владата не води грижа

...не би рекла, зависи што подразбираш под „живот“, денес све е поврзано со човекот!
Жива форма. Човекот нема да живее долго со ваква тенденција. Пример, планктоните произведуваат скоро 50% од кислородот, продолжи да ги загадуваш водите и тие ќе изумрат. :)

Имаш деетатизација и децентрализација, како форми за задоволување на потребите на широките маси. Ама да, од Си-Фи, многу работи се оствариле, еме Ион зборува за чипирање на човекот, кое би го надградило. Јас не верувам во некое терминатор сценарио, ама верувам во едно пореалистично. :) Ама животот ќе продолжи и по човекот.
,,,_evolucijata na zhivotot ke prodolzhi_,,,
Автоматски споено мислење:

,,,edna od negativnite strani na potsvesta e shto zhivotot go prifakjame vo forma na,,,koslirod zhivot , jaglerod smrt,,,a shto ako nekade negde e sosema sprotivno,,,

Последно уредено:
Да, ама имаме ендемски видови, да може да се појават и нови, ама губиме доста на дневно ниво, само за трофеј! Тоа е голем идиотизам, глава од мртво животно да имаш на ѕид! Не ги разбирам тие луѓе.

... ако сметате дека едноклеточните ќе бидат продолжеток на животот и еволуцијата ќе продолжи, тоа не е живот туку само демек живо суштество, несвесно адаптирано на новите услови, безначајно за опстанок!

... ако сметате дека едноклеточните ќе бидат продолжеток на животот и еволуцијата ќе продолжи, тоа не е живот туку само демек живо суштество, несвесно адаптирано на новите услови, безначајно за опстанок!
Да, ама имаш и видови кои преживеале милиони години. Поради загаденоста тие се ставени во категоријата ендемски видови. Гледам ловат морски ежови, пушти ги да живеат бре. Ајкула и само ја користат перката! Кои идиоти се човече.

,,,pochetokot na zhivotot e povrzan so heliumot i sozdavanjeto na aminokiselinite , a zhivotot e sepak zhivot vo bilokoja forma a mozhe da se razviva po principite na momentalnite uslovi,,,

Да, ама имаме ендемски видови, да може да се појават и нови, ама губиме доста на дневно ниво, само за трофеј! Тоа е голем идиотизам, глава од мртво животно да имаш на ѕид! Не ги разбирам тие луѓе.
,,,shto e pogolema gluposta tolku e pomala chovechnosta , za golema zhal takvite neretko se eksponenti na drzhavnosta,,,
Автоматски споено мислење:

...а бе идеме напред, не назад :motorce:
,,,e da de ti bi samo napred nazad ni pod razno,,,, :свиркам:

Знам еден таков што беше симбол на државата. :cool:
Не знам, ловот не е спорт, ниту рекреација. Ако е спорт, дали другиот тим знае дека натпреварот започнал?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom