Како без визи во Европа?

• Креатор на темата Креатор на темата xovani
  • Време на започнување Време на започнување
Koga ke napravi vladata dobar kompromis so Grcija i koga ke gi ispolni 9te kriteriumi na EU.

Пробам да ти го сватам одговорот, но со логиката моја не ми се поклапа твојот одговор.

За каков компромис тогаш зборуваш ?
Дај ни пример како би изгледало тоа.

SuicideMessiah уште немам одговор од тебе.

Poradi tie znaminja na Ljubchovite mitinzi vo 92ra i "zakanite" deka kje pravi nareden kongres vo Solun dovedoa do FYROM ova kolku da ja imash informacijata.

Од низата идиотизми овие ти се најзакон: “Теоријата“ дека FYROM и Грчкиот став кон Македонија е предизвикана заради постапки на Македонски политичари. Со други зборови, така и ни треба кога ги нервираме!

Политиката на Грција е плод на повеќе од 100 години Грчка пропаганда и нетрпеливост према Македонците, што резултираше и со геноцид врз Македонското население од егејска Македонија пред 60-тина години.

Знамињата на митинзите биле во 92рa, статуите пред влада се тазе од сега. Грците го преименуваа министерството од министерство за Северна Грцијa во Министерство за Македонија и Тракија, и аеродромот во Солун вo "Македонија“ уште во 1989, кога беше јасно дека Југославија ќе се распадне и ќе се формираат нови држави, меѓу кои и Македонија.

Уште тогаш почнува нов бран на грчка пропаганда и притисок која трае до ден денес и има за цел да не дозволи постоење на Македонска нација. Тоа е нивни национален интерес.

Однесувањето на Македонските политичари, било добро или лошо, нема врска со FYROM и ставот на Грција, нити пак било која сериозна држава гради национални ставови и интереси врз база на провокации од политичари.

Чукни ја тиквата малце.

SuicideMessiah уште немам одговор од тебе.

Kako bi izgledalo? Sigurno nema da izgleda kako beganje od pregovorite...Realen i dobar kompromis za nas e da se zalagame za priznavanjeto na identitetot jazikot i nacijata a sekako i dobro ime so geogravska razrednica kako na primer Gorna ili Severna Makedonija za mene e vo red i ushte podobro shto ona BJRM kje go snema a kje bide Severna Makedonija...privremeno dur gi dobieme nazad kako prijateli zemjite koi ne poddrzhale vo 2004ta godina a sega brojkata e prepolovena...toa se vikalo pregovaranje ne dogovor kako shto go tvrdat od DPBNE.

Kako bi izgledalo? Sigurno nema da izgleda kako beganje od pregovorite...Realen i dobar kompromis za nas e da se zalagame za priznavanjeto na identitetot jazikot i nacijata a sekako i dobro ime so geogravska razrednica kako na primer Gorna ili Severna Makedonija za mene e vo red i ushte podobro shto ona BJRM kje go snema a kje bide Severna Makedonija...privremeno dur gi dobieme nazad kako prijateli zemjite koi ne poddrzhale vo 2004ta godina a sega brojkata e prepolovena...toa se vikalo pregovaranje ne dogovor kako shto go tvrdat od DPBNE.

ti si tezok maloumnik i slep podrzuvac na ``vitkanje kicma``...imeto be tupak ne e za zamena na bjrm nego za amin da ni go stavat, a toa za menuvanje na bjrm e samo balon i alibi so go pusta zaev so svoite izjavi.
vo 2004 za so ne podrzaa , i uste pokonkretnoso kakvo ime makedonija dobi kandidatski status.

te citam i odprvin se zamarav so tebe sega gledam deka si bot i se cdam zasto ti repliciram, ebate glupiot za nego bilo vo red....c c c c c

[acko]®;1845110 напиша:
а што кур ќе ми е европа. ја пример сум немал никогаш проблем со визи (па ни со грчка на времето) ама не сваќам што кур ќе ми е да ја гледам европа кога уште не сум ја видел цела македонија. прво ние "младите" да ги посетиме нашите манастири, села, историски споменици и тн. па после да идеме да ја гледаме европа. уствари ја не би ја гледал европа. без виза можам во турција на море преку лето, можам на куба, а можам и во србија. доволно ми е за шетање. а ако сакаш по далеку извади си америчка виза па иди и таму. бар ќе идам на места каде на аеродром ќе ми кажат ју аре фром мацедониа а не ФИРОМ!

Никој ништо нема да ти каже никаде во реалноста,ти и воопшто не постоиш како ентитет во ниеден компјутер.За шетање колку сакаш можеш и низ твојот град по улици да си шеташ итоа со препорака на сопствената влада.Милошовски ги молеше Германците да ни ги укинат визите пред некој ден,затоа што и самиот гледа дека ништо не може да стори неговата партија на власт,која работи спротивно на интересите од сопствениот народ.Бидувало бе буџет од 3 милјарди евра од кој само во плати за администрација од 1.5 милјарда евра?
Апсурд до апсурд само да се турне обичниот граѓанин на колена,ебаго.
Јас разбирам алчност,глад за пари,полнење приватни сметки....ама па толку да се немало “исав“,да се моли Германија за укинување на визите за да можат на “печалбарите“ да им ги земат спечалените пари во вид на 20ток,оти и во Турско бил 10ток,да се чека денот кога ќе се измисли “мостарина“ оти за оџачарина и бунарина веќе се воспостави данок.:toe:

Не си доволно јасен.
Република Горна Македонија ? Република Северна Македонија ?
Барем да земеме уште неколку имиња и да играме ЛОТО.

што е со Македонците ? како би требало да се нарекуваат ? Горно Македонци ? Северно Македонци ?

Што е со продуктите , како би се нарекувале ? Горно Македонски продукти ? Северно Македонски продукти ?

ti si tezok maloumnik i slep podrzuvac na ``vitkanje kicma``...imeto be tupak ne e za zamena na bjrm nego za amin da ni go stavat, a toa za menuvanje na bjrm e samo balon i alibi so go pusta zaev so svoite izjavi.
vo 2004 za so ne podrzaa , i uste pokonkretnoso kakvo ime makedonija dobi kandidatski status.

te citam i odprvin se zamarav so tebe sega gledam deka si bot i se cdam zasto ti repliciram, ebate glupiot za nego bilo vo red....c c c c c
Не е само виткач на кичма туку и тежок примач на до грло...него изгледа најповеќе му одговара долна србија.:toe:

Ni odgovara sekoe ime...duri i Republika Pelagonija...samo da se spasime od ova "drzavnicive" satrapi na oligarsive , koi eve veke dve decenii ne ebat i ni sisaat krv istovremeno...
Posle , ako ne ima kako Makedonci ke prodolzime ponataka, KAZINOTO nareceno svetska istorija...nikogas ne se zatvara, sekogas nekoj dobiva, nekoj gubi....ke cekame druga karta podocna....AKO NE IMA......ima nekoja sansa...
Vaka kako ni prodavaat muda za bubrezi nasive "drzavnici"....: i komunjari i preporoduvaci i federalisti ....IMA DA NE NEMA...za brzo.. nema nikakva sansa za nesto drugo....
Znaci prvo i osnovno e SLOBODA , posle koj ke prepliva ke se sobere na drugata strana...za da prodolzime ponataka , a presedanot MODERNA MAKEDONSKA DRZAVA ...POSTOI i ASNOM-ski i 8-Septemvriski...
Na edno takvo mnogu pomalo kopce, eve edna Latvija, sosi sirok kaput....posle 50 godini rusko "rendanje"...... zarem veruvate deka sme pomalku sposobni od niv...????

Ni odgovara sekoe ime...duri i Republika Pelagonija...samo da se spasime od ova "drzavnicive" ....IMA DA NE NEMA...za brzo.. nema nikakva sansa za nesto drugo....
Z

Еј, дај не треси зелени жити се

5 годишно дете ли си ти

Без визи во Европа....па ќе ни биде тажно и досадно бе....шо кур бараме ондак....цела поента е да бидеме весели и да ни биде забавно....со песни и ора....како пред амбасадите...така и на свадбите....венчавките....крштевките...и каде се не другаде!

Без визи во Европа....па ќе ни биде тажно и досадно бе....шо кур бараме ондак....цела поента е да бидеме весели и да ни биде забавно....со песни и ора....како пред амбасадите...така и на свадбите....венчавките....крштевките...и каде се не другаде!

Ako vlezeme vo EU,ako ni gi ukinat vizite,ako ni gi pokacat platite ke nema temi za K-15?Toa po narodski se veli GLADNA KOKOSKA PROSO SONUVA! Dali svetot se isplasi od 2 miliona Makedonci ili nesto drugo e pricinata zosto vizite ne gi ukinuvaat?Prasanje bez odgovor barem vo dogledno vreme...

Не бе....сакаат да им играме пред амбасади....дека сме биле весељаци и сме имале најубави ора и песни....а тек како сме свирале (курцу)!

Не бе....сакаат да им играме пред амбасади....дека сме биле весељаци и сме имале најубави ора и песни....а тек како сме свирале (курцу)!
E da,koga ke dobieme viza pokraj nas ke cekaat Ciganite i ke zasvirat,toa kako da e scenario od nekoj film na Kusturica!

Па мислиш дека не се оди по виза со блех оркестар?

Инаку, сериозно, на темата, ќе има визна либерализација....а ќе има во догледно време и безвизен режим....најозбилно...после успешно спроведениот референдум за промена на името.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom