Кајгана - THE MOVIE!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Na forumov ima i od drugi gradovi osven od skopje...Nekoj planira od Drugive gradovi da doaga u skopje...ili pa nema da bide u skopje?

А што жанр треба да биде филмов?
Што и да е, I`m in.

Се слушаат гласини дека In Memoriam екипата ќе го режира филмов. :pos:

Јас би некако да учествувам, може и главна улога не е проблем

Разгледувам стари теми од општиве муабети,и наидувам на оваа.....се прашувам зошто не се нафатите(еве ако треба и јас нешто ќе направам) да напишете една приказна(нека биде комедија,било каков жанр),ама да биде изнапишана цела,еве ацид или некој главен,нека додели на еден да пишува дијалози на прва сцена,втор на друга сцена,трет нека биде раскажувачот со некои "мудри мисли" или на запознавачки сцени со карактери,одкога ќе се заврши приказната,ќе се знае точно колку машки и женски улоги се потребни,ако треба ќе снимите и со чкарт камера,важно приказната и глумците да бидат добро избрани и филмот да биде интересен,според мене во аматерскиот филм работите како:шминки,костуми,камери,специјални ефекти и којзнае колкави монтажи не требаат. + Ќе си имаме филмче на кое ќе се смееме и некаков спомен од кајгана,+ можеме да правиме копии на наши другар(к)и па да ги зарази и нив вирусов кајгана =)
Може темава за која пишувам ме наведе и јас да влезам у некој филм,ама сепак мислам дека снимањето на филмов станува се полесно и полесно да се направи со оглед на колку членови има форумов(како глумци),а да не ја зборам и креативноста на истите...:)

Ја се повикувам на Викет за љубовните дијалози...
Значи сцени 5,8 и 28 кај Викет :)

Поизводливо е да се сними нешто ко рекламине на Топ-шоп, онака пародија, за ремет.:)

Мене ми дојде една идеја.Зашто не го направите филмот нешто во стилот на Италијанска работа(не толку со астромонски со измислени работи) него како би се десило тоа во Македонија,то ест како би ограбиле група на луѓе од различни области еден богаташ?Тоа е моја идеја...:tv::helou:

Едит:
И да се вика “Македонска работа“:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::pos2:

И зашто не може да биде хорор?За тоа не требаат некои посебни финансии и опрема.Плус нашиве улици плачат за хорор!!!

Поизводливо е да се сними нешто ко рекламине на Топ-шоп, онака пародија, за ремет.:)

Ако се сними нешто такво,би требало да биде клип не филм,освен ако не се снимат повеќе такви реклами па да дојде како цел пакет реметење!!!

Acid за да се организираме стави анкета за кој жанр да биде филмот,после идат идеи,па сценарио и најпосле се одредуваат глумци и екипата која ке работи на филмот и локациите.Ајде лец маке хистори!(ор муви)!

Jaс би се нафатила да бидам дел од пишувачите на сценариото! :vozbud:
И не бе топ-шоп реклама, боље филм, повеќе опции има. :)
Хммм, имам веќе имам некој концепт за комедија на ум...
Па и ќе се глуми ако треба. manikir:

Ајде да се прави анкета за жанрот ,така најбоље,најдемократски е,или па ацид да каже каков шанр да биде!

Која е потребата на секој час да прашуваш: "значи толку од филмот, а?" и јас да те бришам? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom