Kajgana Song Contest (KSC) #57

Член од
9 август 2011
Мислења
430
Поени од реакции
1.156
Kajgana Song Contest (KSC) #57

Темa: Македонска изворна/староградска музика

Пријавување до:23 Aприл (четвртoк) 23:59

Мислам дека е се јасно околу темава, па повелете претставете се. :roker:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Прекрасна песна која секогаш ме наежува, та и камен би заплакал. Приказна сама за себе. Браво за темава, прилика да се потсетиме на тоа што сме го изгубиле и стекнале.

Со маки сум се родила

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Бапчорки - Твојте очи, Лено, мори

Не е баш староградска, ама изворна е. И намерно ја ставив од Бапчорки, иако во последно време толку верзии се изнаслушавме. Многу поисконски звучи отпеана од жени родени пред 100 години во дотичниот регион.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Честито на победата, одлична тема. Тук сеа ми теквит дек вчера парче се сторивме на вавки песми. Ни се погодија свирачите а ними ваљда парите шо ни ги зедоја, ни се погоди и мезето и останатото си тераше како подмачкано и одеднуш се секов :) :ROFLMAO:
Ее да знајте како играм по маси и како ропам на дајре. Хајт сеа.

Чифте, чифте пајтонлари - Ансамбл Биљана

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Бог да бие Русе

Оваа категорија може слободно уште 3-4 пати да се повтори оти има премногу песни кои се историски богатство на Македонија. Мој предлог е да не ставате патриотски песни, за нив да има посебен натпревар (ако немало досега а не видов од листата, која додуша не е апдејтирана последниве месеци).

Песната која ја постирам е една од моите омилени староградски, во исполнение на едни мои сограѓани :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom