Kajgana Song Contest (KSC) #51

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Тема: Кафански песни, песни на кои се фрлаат чаши и флаши, песни кои се пуштаат после 12 кога сите се весели, песни што барем еднаш во животот ве имаат натерано да викнете на цел глас у сред кафана нешто ко „СЛАЏАНААА!“

Note: Без турбофолк, пошто веќе имав таков натпревар :D Ако не сте сигурни за изборот, пишете ми па ќе ви кажам, али се надевам имате претстава, идеме со Тома, Харис, Маринко, Халид x2 (Бешлич и Муслимович), Тозовац и тн. Крај-краева, битно песната да е кафанска, онакво што се слуша секогаш кога ќе влезете во кафана, изведувачите не се толку битни пошто ги има огромен број кои не се генерално по таа музика, али имаат такви песни, па вие одлучете си :)

Пријавување до 12 март, четврток, 23:59:59.

Јас ќе се пријавам покасно, може ако видам нешто битно што сте испуштиле, а и да ви пуштам малце предност :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.528
Поени од реакции
59.162
Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Дискриминација!!! :cujte:
Ам кај нас има едно кафанче кај што пуштаат рокови, блузови, џезој и трансој... Обично не викаме Слаџана и не кршиме чаши (мирни металики, шта чеш) и сеа не знам дали ќе се важи ако стаам песма :toe:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Дискриминација!!! :cujte:
Ам кај нас има едно кафанче кај што пуштаат рокови, блузови, џезој и трансој... Обично не викаме Слаџана и не кршиме чаши (мирни металики, шта чеш) и сеа не знам дали ќе се важи ако стаам песма :toe:
Абе види сеа, и у дискотеки не се пушта диско музика :D Битен е жанрот да се погоди, знаеш што барам :)

@DaniBMW пааа не ми е ова баш кафанско ко што го замислувам, али што да ти праам, да не речеш ти бранам, терај си со таа :D

Kajgana Shop

На врв Bottom