Kajgana Song Contest (KSC) #47

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
И сеа треба да смениме?
Пожелно е :) Барем јас така мислам, нека биди ова чисто панковска рс рс чао. Пост панкот е позамрсен и посериозен да речам.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.733
Поени од реакции
59.952
Пожелно е :) Барем јас така мислам, нека биди ова чисто панковска рс рс чао. Пост панкот е позамрсен и посериозен да речам.
Ама авторот дава слобода (а негов избор е темата). Кратко и јасно панк! :D

И да биде сега ПАНК, не гледам пречка понатаму да ограничите само на ПОСТ ПАНК.
Демек до сега не се повторувале песни по натпреварите :D

Ај ај, не ги закачај децата...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Aко сакате и пост панк постирајте, не можам да ви забранам :D Ама има оооогромна разлика ооогромна, со три о-о-о а можи и 4 да се....
Нека си каже организаторот бе, ако не чини ќе смениме :)

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Aко сакате и пост панк постирајте, не можам да ви забранам :D Ама има оооогромна разлика ооогромна, со три о-о-о а можи и 4 да се....
и пост-панк е панк, и хардкор панк постои и краст и ои итн...разликата е евидентна, посебно за тој што е запознаен со самата музика и подвидовите. вака по слух, во мелодичен калифорниски панкрок и поп панк може да се каже дека е тенка границата :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
и пост-панк е панк, и хардкор панк постои и краст и ои итн...разликата е евидентна, посебно за тој што е запознаен со самата музика и подвидовите. вака по слух, во мелодичен калифорниски панкрок и поп панк може да се каже дека е тенка границата :)
Се што има во името панк е панк, ко шо алтернативата собира скоро се живо и диво во себе. Но муабетот ми е, ако поставиме во дуел Рамонс и Систерс оф Мерси пример, нема да имаме допирна точка и сличност во бендовите. Сакав дуелот пост панк да си го чуваме како посебен, пошто така би било поинтересно. Организаторот нека си се изјасни :)

Aj Tragedy - The Day After да ги споредиме со Клеш да речеме. Шо не ојт не ојт.

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Се што има во името панк е панк, ко шо алтернативата собира скоро се живо и диво во себе. Но муабетот ми е, ако поставиме во дуел Рамонс и Систерс оф Мерси пример, нема да имаме допирна точка и сличност во бендовите. Сакав дуелот пост панк да си го чуваме како посебен, пошто така би било поинтересно. Организаторот нека си се изјасни :)

Aj Tragedy - The Day After да ги споредиме со Клеш да речеме. Шо не ојт не ојт.
абе све си има, за секаква прилика. а заедничко за сите е и што се супер бендови :icon_mrgr:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Не за друго, туку како шо разбрав у првиот пост за сите варијации на панк се работи. Али ајде.

Hüsker Dü - Broken Home, Broken Heart

Кратко и слатко ова.

Иначе наредниот шо ќе тепа, натпевар за пост панк/рок/метал, предлог онака. Турви, бриши ми ја првата.

Kajgana Shop

На врв Bottom