Kajgana Song Contest #346 Diss songs

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.655
Поени од реакции
6.355
Бираме најдобра песна во која целта е да се да се покаже непочит спрема некој, односно навреди, исмее или покаже во лошо светло. Претежно овие песни се однесуваат на ривали, бивши членови или партнери.

Се прифаќаат песни од било кој жанр.

Идам со дисот кон Дрејк.

Последно уредено:
Пожелно е да се пише и кон кого е наменета.

Иако многу поголем фан сум на Dre од на Eazy E, ова е една од најдобрите ако не и најдобра.
Diss track-от е наменет за Dre и Snoop после Fuck with Dre Day.

А и една за мајтап.

Еден од подобрите дисови, упатен примарно кон Eazy E меѓутоа и останатите членови на NWA.

За вистински рап глави, дис упатен до поранешен член на Jedi Mind Tricks - Jus Allah.

Еве и нешто наше, Кртот со дис упатен кон Титаниум од Прилеп.

Последно уредено:
Откако Jay Z го дисна NAS во "Takeover", после неколку месеци NAS му врати на Jay Z со "Ether" и му покажа кој е кралот на Њујорк.
Jay одсекогаш бил попознат од Nas ама никогаш не бил подобар од него.

Гробарот на кариери го прати ja rule во заборав.

ВМРО - ДПМНЕ, Никола Груевски и цела тогашна гарнитура.

Ластовица, разделување на Владо Јаневски „ Црно тиквешко“ ----> од Роберт Саздов ,,Кучка неверна“ Куку Леле,
Владо го дава текстот „ Црно тиквешко“ на Копров за нова музика, а Роберт Саздов музиката од екс „Црно тиквешко“ за „ Кучка неверна“.

Тапан бие срце удира
да и прости ил да умира
кој ја немал тој не окусил
горчлив пелин,босилек и свил

реф:
Постела жешка нек ти е
слана северна
и ноќва ти ќе останеш
кучка неверна

Мајко моја беља ете ти
син ти љубел лажни дукати
крвта ми е темна јуначка
нек си бара друга играчка

многу црнечки ми е овој натпревар, ќе го прескокнам. Во мојот свет нема дис траки.

многу црнечки ми е овој натпревар, ќе го прескокнам. Во мојот свет нема дис траки.
Па и во рокот можеш да најдеш, само во постарите години. Пример скоро сите од Битлси со имаат направено песни помеѓу себе.

Песната е напишана за Тарја, првата пејачка на Nightwish. Секогаш се знаело дека оваа песна е дис песна за Тарја.

Томас беше лут на неа поради нејзиното однесување за време на нивната последна турнеја, беа пред распаѓање.

Се изведуваше за време на првите настапи од DPP турнејата, а потоа бендот одлучил да престане поради тоа што сфатија дека е кринџ.. Али песната сеуште е бенгер :)

Најверојатно ова е првата песна што некогаш сум ја слушнал од нив, па затоа секогаш ќе биде посебна за мене.

Did you ever hear what I told you
Did you ever read what I wrote you
Did you ever listen to what we played
Did you ever let in what the world said
Did we get this far just to feel your hate
Did we play to become only pawns in the game
How blind can you be, don`t you see
You chose the long road but we`ll be waiting

Bye bye beautiful

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back