Kajgana song contest #303 - Најдобра македонска песна кандидат за Евровизија

Schtrawzenigger

and the Baltic Fleet
Член од
9 јули 2013
Мислења
697
Поени од реакции
2.448
Инспириран од 8ми септември, решив да си зададеме обврска да ја пронајдеме најдобрата песна кандидат за Евровизија, која НЕ победила на нашиот избор и не не претставувала на Евросонг.

Јад ќе одам со Самовила свадба на Гиш.
Среќно!
На бато бистриот. Ако по некоја случајност победиш, за следната тема можеш да зададеш обврска да ја пронајдеме најдобрата песна од Peter Bjorn and John а ти да одиш со Young Folks, на пример.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
35.320
Јас колку што разбрав, песните треба да учествувале за избор на Евровизија, а НЕ победиле.

Важно да се учествува :icon_mrgr:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.819
Поени од реакции
30.704
Јас се пријавувам со дебаклов
Каков дебакл, ние сме биле пред времето, сега оваа песна да се пушти ќе победи...педери, штикли, фет, роми итн итн

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.232
Поени од реакции
30.455
Каков дебакл, ние сме биле пред времето, сега оваа песна да се пушти ќе победи...педери, штикли, фет, роми итн итн
Па педери не се мода веќе, Англија имаше пратено педери шо се лапаа и пофаќаа па последно место.
Сега тие ном бинари се мода, по можност да имаат 24 заменки шо се осеќаат ко тостер со 2 грејачи.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.888
Поени од реакции
36.990
Ваљда „Те заболе“, ама оваа абоминација нема учествувано на национален избор за Евросонг, значи бирај друга. :D
Нашите Спајсици :icon_lol:

Бирај друга, оваа победи.

Јас се пријавувам со дебаклов
Лелеее, од кај го откопа ова! :pos: Какви дупки во меморија имам... Страшно!

Имам повеќе јас, ама со ова ќе играм, зашто е едно од најголемите промашувања што сме ги направиле. Наместо ова, го пративме Кајмаковски. :pos:

А инаку има песнички од нашите избори што уште си ги слушам и уште ми се топ. Некои од нив:

А и на оваа ми текна сега. Сме имале ние наша Rim Tim Tagi Dim дури 13 години пред Rim Tim Tagi Dim:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.216
Поени од реакции
941
Биг Мама и Боки 13 мислам дека не учествуваа на ниеден избор, беа пријавени ама одбиени. Поправете ме ако грешам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.888
Поени од реакции
36.990
Биг Мама и Боки 13 мислам дека не учествуваа на ниеден избор, беа пријавени ама одбиени. Поправете ме ако грешам.
Да, точно е, така беше.

Ова да не го заборавите:

:cool::pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom