Кајгана Song Contest #250 - Песна за дигање од мртви

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.362
Поени од реакции
27.208
Се мислев меѓу 3, ама бидејќи претходната беше со која песна ќе ве закопаат, оваа ќе биде обратното.

Ситуацијата е следна. Леживте вие во болница, линијата што покажува пулс се израмнува, докторите во паника ставаат епанефрин, удираат електрични шокови со дефибрилатор, ама ништо не пали, им викаат на најблиските да се опростат од вас. Одеднаш на брат ти/сестра ти/ мајка ти/татко ти/сопруг/а им текнува нешто. Вадат мобилниот, ви го доближуваат до уво и на цел глас ја рокаат... Пулсот се враќа, притисокот е нормализиран на 120/80, ти се будиш како ништо да не било и заминуваш од болница директно во кафана на пиење, докторите се крстат, на блиските не им е јасно што се случи. Е толкава е моќта на песната што треба да победи. Почнуваме...

"I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain." ~ Frank Herbert

Мелодијава до толку резонира во мене, што кога ја слушам прави да се осеќам ко да го гледам последното зајдисонце тука на земјава, а сепак не се плашам или жалам што е последно, а му се радувам ко да го гледам за првпат...

"I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain." ~ Frank Herbert

Мелодијава до толку резонира во мене, што кога ја слушам прави да се осеќам ко да го гледам последното зајдисонце тука на земјава, а сепак не се плашам или жалам што е последно, а му се радувам ко да го гледам за првпат...

Леле змај, песнава може да усмрти и диносаурус од 70 тона, какво црно дигање од мртви.

Добро де, си мрчам.

Богами Томе, кога ќе ми текне како Аца Лукас напукан на виски и бело го импровизира интрото за таа песна мавајќи со запалена цигара во публиката, додека некој на микрофон се дере Ајмооооо курвеееее пред удри тапанот и да експлодира се живо и мртво и во клубот и на радиус од 500 километара од клубот мислам дека нема надмашување над тоа во темава. Ама да почекаме уште е рано.

1691427267444.png

Добаааааар!

Леле змај, песнава може да усмрти и диносаурус од 70 тона, какво црно дигање од мртви.

Добро де, си мрчам.

Замисли у кома паѓаш, нереспонсивен си и наеднаш почнуваш да слушаш Рамо, Рамо друже мој, па има и на другион свет да пцујам. Ако го ијам утнато воведот и се мислеше со нешто повесело да се учествува, а не што би сакал да слушам на смртна постела, тогаш може и ова

Замисли у кома паѓаш, нереспонсивен си и наеднаш почнуваш да слушаш Рамо, Рамо друже мој, па има и на другион свет да пцујам. Ако го ијам утнато воведот и се мислеше со нешто повесело да се учествува, а не што би сакал да слушам на смртна постела, тогаш може и ова

Не, не, се шалам. Секако е темава поиндивидуална и се е дозволено така што Брајан Ино останува освен ако не сакаш ти да смениш. Роџер, брат му, го гледав два пати и беше преубаво, се надевам и него ќе го начекам.

Најверојатно нешто со што сум израснал и што сум го слушал цело време. А дека некоја песна би ме вратила во живот мало морген, можеби само некоја добра цицка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom